Ga creatief aan de slag met wanddecoratie en fotoafdrukken

Door Albelli op 3 juli 2023

Hang je wanddecoratie en fotoafdrukken op als een echte interieurdesigner met behulp van onze creatieve tips.

Wanddecoratie en fotoafdrukken ophangen in huis zorgt voor een levendige sfeer en maakt je huis eigen. We hebben 7 creatieve tips die eenvoudig thuis uit te voeren zijn, om je wanddecoratie en fotoafdrukken nog mooier te laten uitkomen aan de muur. Van collages tot onverwachte accessoires, we hebben alle tips die je nodig hebt om je wanddecoratie en fotoafdrukken er op hun mooist uit te laten zien.

Bovendien wordt onze wanddecoratie geleverd met een eenvoudig ophangsysteem, waarmee je hem heel gemakkelijk op kunt hangen.

1. Speel met formaten

Ga niet voor maar één formaat wanddecoratie. Gebruik juist verschillende formaten om een dynamisch geheel te creëren. Plaats de grootste in het midden als sleutelstuk van de fotomuur en werk van hieruit verder, door in de loop van de tijd, kleinere exemplaren toe te voegen.

2. Gebruik accessoires

Wat betreft de wanddecoratie is het beter om het meegeleverde ophangsysteem te gebruiken, maar met uitvergrote fotoafdrukken kun je kiezen voor verschillende ophangmanieren. Gebruik bijvoorbeeld wasknijpers om ze op te hangen aan een draad aan de muur voor een speels effect.

3. Hang je wanddecoratie net zo op als je kleding

Dan bedoelen we natuurlijk niet weggestopt in de kledingkast, maar ga creatief aan de slag met palen en touw. Je kunt een touw over de lengte van de ruimte hangen en hier de wanddecoratie en fotoafdrukken aan hangen. Je kunt hetzelfde doen met een paal of een mooi stuk drijfhout.

4. Onthoud, meer is ook echt meer

Hoewel we gek zijn op minimalistische interieurs, wanneer het gaat om het ophangen van je favoriete herinneringen, dan is meer absoluut beter. Combineer verschillende soorten wanddecoraties en fotoafdrukken. Je kunt gaan voor enkele foto’s of zelfs collages, zodat je nog meer foto’s kunt laten zien.

5. Doe niet alles volgens de regeltjes

Wanneer je informatie zoekt over het ophangen van wanddecoratie, vind je adviezen over manieren van ophangen en hoe je dit netjes kunt doen. Wij vinden echter dat het niet altijd nodig is om de regels op te volgen. Hang je favorieten chaotisch door elkaar en doe vooral wat je zelf leuk vindt. Dit brengt je huis tot leven.

6. Voeg lijsten toe

Onze canvas wanddecoratie is beschikbaar met zwarte en witte lijsten, waardoor ze extra opvallen. Natuurlijk kun je ook je eigen lijst maken. Als je er niet van houdt om foto’s in te lijsten, kun je ook washi tape op de muur gebruiken voor een doe-het-zelf fotolijst.

7. Laat je foto’s elkaar overlappen

Gebruik een plank aan de muur en plaats je wanddecoratie er overlappend op. Dit zorgt voor een nonchalante sfeer.

Zo, je hebt onze tips, nu hoef je alleen nog maar je wanddecoratie te kiezen. Heb je een prachtige fotomuur gemaakt?

aan de slag

Deel foto’s met ons door #albelli te gebruiken, zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt. Wil je familie en vrienden inspireren met deze tips? Deel deze blog dan op sociale media door de onderstaande icoontjes te gebruiken.