Ga aan de slag met deze interieurtrends voor de lente

Door Albelli op 24 april 2023

We genieten volop van de lente. Een goed moment dus om je interieur een make-over te geven. Ga aan de slag met deze vijf interieurtrends.

Het is lente! Tijd om de look-and-feel van je huis een opfrisbeurt te geven. Dat is heel makkelijk met onze wanddecoratie. Voeg aardetinten toe of combineer kleuren en patronen met elkaar. Hier zijn vijf verschillende designtrends die je huis een frisse look geven.

Maximalisme

De maximalistische trend is perfect om je persoonlijkheid en smaak naar voren te brengen in je interieur. Een belangrijk onderdeel van deze trend is de kleurrijke, gelaagde benadering van inrichten. Denk eraan om een verhaal te vertellen met de meubels die je in gedachten hebt en creëer iets dat echt uniek is voor jou. En wat nog belangrijker is: iets dat een doorleefd gevoel geeft.

Als je toch bezig bent… Zet meteen je meest levendige foto’s in de kijker met wanddecoratie. Combineer verschillende foto’s en materialen voor extra diepte en complexiteit. Of het nu een klassieker als canvas is of iets moderners als aluminium, het past er helemaal bij en zorgt voor een mooi contrast met je meubels. Vooral als je muren een neutrale kleur hebben.

Combineer iets ouds met iets nieuws

Mag het allemaal iets subtieler? Voeg dan dingen zoals wanddecoratie en kamerplanten toe. Dit zorgt voor nieuwe, ingetogen accenten in je interieurontwerp en ze geven de kamer een fris gevoel. Hoewel deze stijl ook goed werkt met verschillende materialen voor wanddecoratie, kun je overwegen om voor aluminium te gaan. Dit materiaal geeft je foto’s een nieuwe uitstraling en het heeft een ‘zwevend’ effect wanneer het wordt opgehangen. Zo springen je foto’s eruit.

Aardetinten

Op zoek naar iets wat dichter bij een op de natuur geïnspireerde look staat? Je huis inrichten met aardetinten is een mooi eerbetoon aan het buitenleven. Misschien is je eerste ingeving om de muren te verven, maar het ophangen van (wand)decoratie gaat sneller en is ook nog eens vriendelijker voor de portemonnee.

Je favoriete foto’s van de natuur en het buitenleven vormen een mooi contrast met witte of lichtgekleurde muren. Voor extra diepte en levendigheid is er onze plexiglas wanddecoratie voor een prachtige glans bij je foto’s. Zo springen ze nóg beter in het oog.

Materialen en designs combineren

Mix en match materialen, kleuren en designs om je huis een warm en huiselijk gevoel te geven. Probeer meubels in verschillende stijlen bij elkaar te zetten om te zien hoe ze tegen elkaar afsteken. Voor een echte blikvanger kun je wanddecoratie van je favoriete momenten toevoegen. Dankzij de metallic afwerking van onze aluminium wanddecoratie is deze zeer veelzijdig en komen de kleuren van je foto’s goed tot hun recht. Of ze nu in kleur of zwart-wit zijn.

Gewaagde patronen en kleuren

Of het nu voor je muren is of voor je meubels, het gebruik van gewaagde patronen en kleuren geeft een levendige touch aan je huis. Je kunt het aanvullen met kleinere decoraties, zoals meerdere wanddecoraties of kussens. Zo ontstaat een veelzijdige trend waar je makkelijk mee kan spelen.

Als je patronen wilt combineren, overweeg dan een kleurenpalet in gedachten te houden. Dan is het makkelijker om alles bij elkaar te laten passen. Wanddecoratie is een geweldige manier om te beginnen: gebruik foto’s met vergelijkbare accentkleuren. Of het nu in de kleding van je portretten is of in de kleuren van je landschapsfoto’s.

Van een uitgesproken stijl tot het combineren van designs: er zijn ontelbaar veel manieren om creatief te zijn met de make-over van je interieur deze lente. Wanddecoratie is er slechts een van. Begin vandaag nog met het ontwerpen van jouw wanddecoratie en klik op de knop hieronder.

Creëer nu