Iedereen die nieuw is bij albelli, loopt een dag mee in de productiefaciliteit. Dus ook ik, de nieuwe webredacteur. En wat heb ik mijn ogen uitgekeken vandaag! Ik had er geen idee van dat er bij het maken van onze fotoboeken zoveel handwerk komt kijken.
Maar waar ik vooral versteld van stond, was hoe ze het voor elkaar krijgen om al die duizenden en duizenden fotoboeken uit elkaar te houden. Want elk onderdeel van zo’n boek wordt apart gedrukt en gesneden: de binnenbladen, de foto-omslag, de coating…Allemaal op aparte machines op verschillende plekken in de hal. En op de een of andere manier komen op het eind van het proces alle onderdelen weer in de juiste volgorde bij elkaar om een fotoboek te vormen. Wat een wonderbaarlijk en ingenieus proces… En elk boek, ja echt elk boek, wordt met de hand gecheckt op kwaliteit. Met handschoentjes aan. Ik had er geen idee van…

Het is me vandaag dus wel duidelijk geworden waarom de kwaliteit van albelli zo hoog is. En ben ik er alleen maar trotser op om voor deze club te mogen werken!

Ook benieuwd hoe jouw fotoboek tot stand komt? Bekijk het productiefilmpje

Reacties