Hoi allemaal!

Ik ben Megan Alter, de zomerfotograaf van albelli. Het lastige van beweging is, nou ja, dat het beweegt! Ik vind het superleuk om beweging vast te leggen. Je ziet dan namelijk dingen die je nooit zou kunnen waarnemen met het blote oog. Zo kan het bijvoorbeeld lijken alsof iets stil hangt in de lucht. Met deze vijf tips help ik je graag op weg met het fotograferen van beweging.

  1. Kies een tijd en locatie met veel licht. Voordat we beginnen met de praktische tips, is dit mijn eerste advies: helder zonlicht is een van de belangrijkste ingrediënten voor mooie bewegingsfoto’s. Foto’s die binnen zijn gemaakt, hebben gewoonweg te weinig licht. Dus ga lekker naar buiten als je foto’s wil gaan maken!

Picture 414

  1. Het moment bevriezen. Bij fel zonlicht heb je een kortere sluitertijd nodig. Zo kun je ook gemakkelijk momenten bevriezen. Van bijvoorbeeld vrienden die in een zwembad duiken of touwtje springen. Tel samen met je onderwerp tot 3 om het goed te kunnen timen. Dus 1,2,3 en klik!

M60A9816-Edit

  1. Leg momenten vast die snelheid doen vermoeden. Laat degenen die de foto bekijken zelf bedenken wat er voor of na de foto gebeurde. Zoals iemand die op het punt staat een bal te gooien of een skateboarder die bijna van de rand afrolt. Ga dicht bij je onderwerp staan, daar worden je foto’s nóg indrukwekkender van.

IMG_0495-Edit

  1. Wapper, wapper met je haar. Maak je haar los en laat het waaien in de wind. Probeer het zo natuurlijk mogelijk op de foto over te laten komen. Je moet wel snel zijn, hoor! Voor mij staat wapperend haar symbool voor de vrijheid van de zomer.

Portrait-Photography-9b

  1. Gebruik attributen. Kom, doe eens gek. Gooi dingen in de lucht. Stukjes stof, blaadjes, bloemen, pagina’s van een boek. Alles mag. En leg het vast! Wees creatief en benut je omgeving optimaal.

IMG_8068

Beweging vastleggen is ontzettend leuk en als het lukt, dan heb je een paar superorginele foto’s om aan de muur te hangen. Ik zal ook tips en trucs posten op de sociale media van albelli, zoals Facebook, Twitter en Instagram. Dus blijf me volgen!

Tot de volgende keer!

Megan x

Reacties