hoe maak je een kerstkaart

Voeg dit jaar iets persoonlijkers toe aan de schoorsteenmantel van je vrienden en familie, met persoonlijke kerstkaarten.

Het maken van je eigen persoonlijke kerstkaart is net zo makkelijk als kerstliedjes zingen. Haal inspiratie uit de stappen hieronder en maak iets dat alleen jij gemaakt zou kunnen hebben. Er zijn meer dan 60 nieuwe kerstkaartontwerpen, met bij elkaar meer dan 100 om uit te kiezen – bekijk ze allemaal op onze kerstkaartpagina.

Welke indeling je ook kiest, je bent helemaal vrij om de opmaak te doen zoals je wilt. Achtergronden, clipart, kaders, je zegt het maar – het is aan jou om het te personaliseren.

Stap 1 – De perfecte foto uitkiezen

hoe maak je een kerstkaart een foto kiezen

Je kunt het beste beginnen met kiezen aan wie je de kaart gaat sturen. Is het familie, zijn het vrienden of misschien wel collega’s? Als je dat eenmaal weet, kies je een foto die bij hen past. Het kan iets geks, iets feestelijks of iets formelers zijn.

Doorzoek je telefoon of je computer en kijk wat je kunt vinden. Als je niets kunt ontdekken, dan kun je een fotoshoot plannen. Lees ons kerstkaarten fotoideeënblog voor een aantal unieke ideeën.

Wat je ook kiest, de magische formule is om voor foto’s te gaan die goed bij elkaar passen.

Stap 2 – De kaart uitkiezen

Als je eenmaal je foto’s hebt, is het tijd om de perfecte kaart te kiezen. Hier zijn drie 3 tips om je te helpen de juiste uit te vinden:

hoe maak je een kerstkaart een kaart kiezen

Kies een indeling:

Een goed uitgangspunt om de juiste kaart uit te kiezen is om onze ontwerpen te bekijken. Probeer een thema te kiezen dat heel goed bij de foto zelf past. Het zou een overzichtelijk ontwerp kunnen zijn als het een formele foto is. Of misschien een leuk ontwerp als het een vertederende foto van familie is.

Kies een oriëntatie:

Als er vooral één foto is die je op de kaart wilt hebben, wil je misschien eerst de oriëntatie van de kaart kiezen, en dan de ontwerpen bekijken die er goed bij passen. Kies voor liggend, staand of vierkant. En onthoud dat vierkant voor alles goed werkt.

Kies een kaartsoort:

Er zijn twee soorten kaarten waar je uit kunt kiezen – enkel of dubbel. Het ligt eraan hoeveel tekst je wilt toevoegen en hoeveel foto’s je hebt. Enkele kaarten zijn geschikt voor één foto aan de voorkant (of minder kleinere foto’s in een collage). En met een dubbele kaart kun je foto’s aan de voorkant en aan de binnenkant hebben (ze kunnen ook in een collage zitten). Plus dat dubbele kaarten altijd aan de binnenkant ruimte hebben voor een getypt of handgeschreven berichtje.

En als je je heel creatief voelt, dan kun je je eigen gepersonaliseerde kerstkaart helemaal zelf ontwerpen. Maak keuze uit onze clip-art, achtergronden en lijsten om je eigen kaart te maken.

Stap 3 – Maak je kaart persoonlijk

hoe maak je een kerstkaart het persoonlijk maken

Nu is het echt tijd om aan de slag te gaan en je eigen kaart te maken.  Speel wat met clip-art, achtergronden, kaders, lettertypes, lettergroottes en -kleuren om dat persoonlijke tintje toe te voegen.

En de tekst? Je kunt iets uittypen, of als je dat wilt, kun je ook wat ruimte openlaten om je berichtje later met de hand te schrijven. Als je inspiratie nodig hebt over wat je kunt schrijven, lees dan ons wat schrijf je op een kerstkaartblog.

Dat is alles – persoonlijke kerst, we komen eraan! Let op, je krijgt de kaarten in setjes van 10 inclusief enveloppen, dus ze zijn klaar om verstuurd te worden. Super gemakkelijk!

maak een kerstkaart

We zien graag wat je gemaakt hebt, dus deel je kerstcreaties op ons social media door #mijnalbelli te gebruiken of bezoek onze galerij voor inspiratie. Veel plezier!

Reacties