11 leuke ideeën om de groei van je baby te herinneren

Door Albelli op 20 juni 2022

Maak je klaar voor een overvloed aan schattigheid met deze leuke ideeën voor inlijsten en afdrukken van de babyfoto’s van je kleintjes.

Ze worden zo snel groot, je maakt dus graag honderden foto’s van de eerste momenten van je kleintjes. Maar laat deze gelukkige herinneringen niet op je camera staan. Hier zijn 11 creatieve ideeën om je te helpen je beste babyfoto’s te presenteren. En als je wat hulp nodig hebt over hoe je de beste kiekjes van je kids kunt maken, kijk dan eens naar onze blog met tips over babyfoto’s om je op weg te helpen.

Gebruik wanddecoratie om ze te zien groeien

Waarom de ontwikkeling van je kinderen niet documenteren met wanddecoratie? Je kunt dezelfde foto steeds opnieuw maken door ze in dezelfde pose en dezelfde setting te plaatsen. Probeer iets in iedere foto op te nemen dat het aantal maanden aangeeft dat er tussen iedere foto zit. Misschien ze een T-shirt aandoen met een nummer of een klein teken dat hun leeftijd weergeeft. Je kunt ze dan per opname afdrukken op een afzonderlijk stuk wanddecoratie om ze in volgorde te laten zien. Maar als je niet weet waar te beginnen, lees dan onze tips over hoe je wanddecoratie maakt als een pro voor meer ideeën.

Maak jaarlijkse fotoboeken

Begin na ieder volledig jaar met het maken van een fotoboek van hun mooiste momenten. Je kunt dezelfde omslagstijl gebruiken voor ieder boek om het consistent te houden en een serie boeken maken voor je boekenkast. We zijn gek op de linnen fotoboekomslag of een bedrukte zijkant. Maar als je extra inspiratie nodig hebt, kijk dan eens naar onze blog over ideeën voor fotoboekomslagen.

Vier hun mijlpalen in een fotoboek

Je kunt ook een fotoboek maken over de grote mijlpalen van je baby. Geef kiekjes weer van hun eerste stapjes en voeg opschriften toe van hun allereerste woordjes. En als ze oud genoeg zijn kun je foto’s toevoegen van hun eerste dag op de kinderopvang. Bekijk meer van onze babyfotoboek ideeën om je op gang te helpen.

Maak een tijdlijn met fotoafdrukken

Maak iedere maand een foto van je kleintjes en druk ze af als in retro stijl. Er is een wit vlak onder iedere afdruk, ideaal om een opschrift toe te voegen of de datum waarop je de foto hebt gemaakt. Daarna kun je je afdrukken in chronologische volgorde ophangen om een unieke weergave te maken voor de kinderkamer.

Maak wanddecoratie van handafdrukken

Hand- en voetafdrukken zijn een geweldige manier om te laten zien hoe je kleintjes groeien. Je kunt iedere paar maanden nieuwe afdrukken maken. Misschien dezelfde kleur verf gebruiken op wit papier, daarna inscannen en afdrukken op wanddecoratie. Canvas is hier geschikt voor en je kunt iedere keer dezelfde maat afdrukken om een serie aan te maken.

Maak een jaarlijkse collage

Waarom niet ieder jaar een collage als wanddecoratie maken van al hun gelukkigste momenten? Je kunt een mozaïek raster lay-out maken voor je wanddecoratie met tot wel 81 foto’s. En als je alleen iedere maand wil markeren tot de eerste verjaardag van je baby, zou je een 12-foto lay-out kunnen maken.

Maak een lengtegrafiek van foto’s

Maak iets leuks van de lengtegrafieken van je kinderen door ze van foto’s te maken. Je kunt hun lengte op de muur aangeven en daarna een foto van ze op die leeftijd ernaast hangen. Retro-afdrukken zijn hier zeer geschikt voor omdat je de datum en hun lengte in het witte vlak eronder kunt opschrijven.

Maak een verjaardagskalender van hun beste foto’s

Een verjaardagskalender is een mooi cadeau voor hun grootouders. Je kunt een kalender layout bewerken met foto’s van de kleintjes en er alle belangrijke familieverjaardagen en evenementen aan toevoegen voordat je het afdrukt.

Print hun tekeningen op een mok

Als je een kleine Picasso in huis hebt en de koelkast vol hangt met tekeningen, maak dan van deze kunstwerken een geschenk. Je kunt er een foto van maken of scannen en hun krabbels op een mok printen. Een schitterend cadeau voor een opa of oma, of zelfs een leuk idee voor jezelf om mee te nemen naar het werk.

Personaliseer hun verjaardagsuitnodigingen

Wanneer je een verjaardagsfeestje voor je kleintjes organiseert, waarom dan niet een persoonlijke uitnodiging maken met een foto van hen erop? Je kunt er ieder jaar eentje voor jezelf bewaren en er naar terugkijken tegen de tijd dat de kinderen zich ervoor schamen om de uitnodigingen door jou te laten maken.

Ga aan de slag met fotoafdrukken op vlaggendoek

Maak zelfgemaakte vlaggendoeken door fotoafdrukken van hun mooiste momenten samen te rijgen. Je kunt haakjes gebruiken om ze aan een lint te bevestigen of ze aan elkaar rijgen. Daarna kun je het in de kinderkamer hangen en er aan toevoegen naar gelang ze groter worden.

Of je nu net bent bevallen, een kleine boef in huis hebt of dat er één onderweg is, we hopen dat deze ideeën je zullen inspireren om schitterende afdrukken, kunstwerken of fotoboeken te maken om deze eerste maanden en jaren vast te leggen. Maar waarom stoppen bij het maken van slechts één van deze ideeën? Je kunt er een paar voor thuis maken of weggeven als cadeau waar de grootouders gek op zullen zijn.