Zeven tips voor het maken van een afstudeerboek

Door Albelli op 25 juni 2020

Onze felicitaties aan iedereen die is afgestudeerd! We begrijpen dat afstuderen deze zomer een unieke ervaring is. De meeste studenten kunnen geen traditioneel afstudeerfeestje organiseren, maar we kunnen het natuurlijk wel vieren! Of jij nou afstudeert of iemand uit je familie of vriendengroep, het is altijd leuk om een persoonlijk afstudeerboek te maken. We hebben een lijst samengesteld met tips en ideeën om een fantastisch fotoboek te maken dat is gevuld met lieve woorden, foto’s en meer om het afstuderen te vieren.

  • Maak prachtige fotoproducten met albelli
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online te bestellen

Alle hoogtepunten verzamelen

De studietijd is voor iedereen uniek en afstuderen is een enorme mijlpaal in het leven. Met albelli maak je heel makkelijk een fotoboek met daarin alle geweldige vriendschappen, momenten en leuke tijden uit deze periode. Vul je fotoboek met zo veel mogelijk foto’s, citaten, verhalen en herinneringen. Zo verzamel je al die fantastische hoogtepunten op één plek.

Vergeet geen woorden toe te voegen

Met albelli voeg je in een handomdraai je eigen citaten, favoriete anekdoktes, flauwe grappen, grappige momenten en meer toe in ons fotoboekprogramma. Op deze manier kun je alles perfect aanpassen met dingen die uniek zijn voor je eigen ervaring of die van je kind of kleinkind. Je kunt zelfs ruimtes openlaten voor handgeschreven notities, net zoals in een oud schooljaarboek.

Samenwerken is leuk


Laat de detective in je naar boven komen en neem contact op met mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van degene voor wie je het fotoboek maakt. Maak bijvoorbeeld een apart hoofdstuk voor specifieke personen, teams of groepen. Neem niet alleen contact op met vrienden, maar vraag ook citaten, foto’s, verhalen en meer van docenten en mentors, evenals werkgevers en café-eigenaren. Iedereen die een rol heeft gespeeld in het afstuderen, moet een plekje krijgen. Je weet nooit welke parels je te horen en te zien krijgt!

Het draait niet alleen om portretten

Wanneer je denkt aan een afstudeerboek of een jaarboek, stel je je waarschijnlijk pagina’s voor met geposeerde portretten. Maak van de gelegenheid gebruik om het compleet anders aan te pakken; niets hoeft en alles mag als je een echt uniek fotoboek wilt maken. Wees zo creatief mogelijk en combineer spontane kiekjes die een moment vastleggen met formelere foto’s. Onthoud dat je het niet bij foto’s hoeft te houden; met albelli kun je heel simpel tekst, illustraties, kaders, achtergrond en meer toevoegen.

Vier je vriendschappen

Afstuderen aan de hogeschool of universiteit is echt het eind van een tijdperk. In die tijd zijn vriendschappen voor het leven ontstaan. Je band met die bijzondere mensen laat zich moeilijk in woorden uitdrukken. Met een fotoboek van jullie tijd samen, geef je een simpel, maar attent cadeau dat ze voor altijd zullen koesteren. Bekijk hier onze tips voor het vertellen van een verhaal als je wat inspiratie nodig hebt.

Ga terug naar het begin

Als je een afstudeerboek maakt voor je kind of kleinkind, kun je terugdenken aan de tijd vóór ze gingen studeren. Ga terug naar het allereerste begin. Vertel het verhaal van de dag waarop ze zijn geboren, hun eerste stapjes zetten, naar de lagere school gingen en verder. Je hebt de beschikking over een heel archief vol foto’s, vanaf hun geboorte tot nu, die je hiervoor prima kunt gebruiken. Een fotoboek waarin je het verhaal vertelt van hun traject van baby tot jongvolwassene is een geweldig cadeau voor iemand die op het punt staat de volgende stap in het volwassen leven te zetten.

Gebruik één van onze themaboeken

Als je niet in een creatieve bui bent en hulp nodig hebt bij het ontwerpen van je boek of gewoon krap in de tijd zit, hoef je je geen zorgen te maken, we hebben daarvoor de perfecte oplossing. Neem een kijkje bij onze geweldige voorontworpen fotoboeken, zodat jij je kunt richten op het leuke gedeelte: de foto’s kiezen die je wilt gebruiken. Bekijk hier ons aanbod.

We hopen dat je door onze tips wat inspiratie hebt opgedaan om het perfecte afstudeerboek te maken. Het enige wat je nu hoeft te doen is onze pagina met fotoboeken te bezoeken en aan de slag te gaan!

Creëer nu