Bucketlist met reisbestemmingen voor 2024

Door Albelli op 12 december 2023

Van Mexico tot Mongolië, hier zijn onze favoriete reisbestemmingen voor 2024.

Maak van 2024 je meest avontuurlijke jaar ooit met deze bucketlist van populaire reisbestemmingen. Of je nu droomt van een vakantie in Europa met je gezin, een roadtrip door Zuid-Amerika met je partner of Azië met je vrienden: dit zijn de beste plekken om naartoe te reizen in 2024.

Ontdek opkomende hotspots, gloednieuwe treinroutes en een versoepeling van de reisbeperkingen die het avontuur toegankelijker dan ooit maken. Waar je ook naartoe gaat in 2024, je kunt er zeker van zijn dat je zoveel nieuwe indrukken opdoet dat je wel duizend fotoboeken van je reis kunt maken.

Lees dus snel verder en maak je klaar voor een jaar met opwindende nieuwe avonturen!

1. Chili

Of je nu een echte fijnproever bent of ontzettend van het buitenleven houdt, een reis naar Chili is gegarandeerd genieten. Dit glorieuze geografische wonder heeft het allemaal, van zoutvlakten en vulkanen tot gletsjers en fjorden. Wandel over de toppen van Patagonië voor een unieke ervaring. Of slenter door de met kunst gevulde straten van Valparaíso, waar je wordt verleid door lokale wijnen en de creatieve keuken.

2. Albanië

Albanië wordt vaak aangeprezen als ‘de rijzende ster van Europa’ en beschikt over een adembenemende natuurlijke schoonheid met de kristalheldere Adriatische kustlijn en een rijke cultuur, gevormd door het Ottomaanse en communistische verleden. 2024 wordt een bijzonder spannend jaar voor Albanië, met meer bezoekers dan ooit tevoren, grotendeels dankzij het nieuwe, groeiende lokale aanbod voor toeristen en opwindende nieuwe luchtroutes, waardoor het land sneller te bereiken en betaalbaarder is dan ooit tevoren.

3. Mexico

In de levendige straten van Mexico bruist het van de kleurrijke markten, livemuziek en meer kunst en cultuur dan je misschien van het land van de piñata zou verwachten. Ook de lokale keuken met pittige en frisse gerechten is zeer de moeite waard. En met de lancering in 2024 van het ambitieuze nieuwe treinnetwerk van het land reis je van hotspot naar hotspot in stijl. Het Mayan Train Network wordt de eerste officiële passagiersdienst van Mexico over een lange afstand, die meer dan 1.500 km van het prachtige schiereiland Yucatan bestrijkt. Bezoek de Caribische stranden van Oaxaca of ontdek de oude Maya-ruïnes. En als je je bezoek slim timet, kun je zelfs de zonsverduistering van 2024 zien, terwijl je aan een cocktail nipt op het schitterende strand van Mazatlán.

4. Egypte

Met zijn unieke transcontinentale ligging, verspreid over de noordoostelijke hoek van Afrika en het Sinaï-schiereiland in Azië, is Egypte in cultureel opzicht onmiskenbaar een van de meest interessante bestemmingen ter wereld. En dan zijn er natuurlijk ook nog de wereldberoemde bezienswaardigheden om te verkennen. Poseer bij de Piramides van Gizeh en maak selfies met de sfinx. Als er ooit een serie foto’s was om met trots thuis op te hangen, dan is dit het wel. En nu het nieuwe Grand Egyptian Museum, dat een miljard dollar heeft gekost, begin 2024 wordt geopend, is er nog nooit een beter moment geweest om op expeditie naar Egypte te gaan.

5. Mongolië

Als je droomt van een echt avontuur vol adembenemende ontdekkingen, dan moet Mongolië als reisbestemming gewoon op je bucketlist voor 2024 staan. Gelegen tussen Rusland en China, bruist dit unieke land van de cultuur en geografische wonderen. Dwaal over de uitgestrekte open vlaktes of ga de bergen in om de legendarische Mongoolse ruiters aan het werk te zien. Deze bekwame krijgers zijn meesters in boogschieten, worstelen en adelaarsjacht. Zij zetten de tradities voort die dateren uit de tijd van Genghis Khan. En nog mooier: de opwindende nieuwe toerismecampagne van Mongolië voor 2024 zal een versoepeling van de visumbeperkingen met zich meebrengen, in de hoop meer reizigers dan ooit tevoren te mogen verwelkomen.

6. St. Lucia

De kristalheldere wateren van het Caribisch gebied zijn misschien wel het onderwerp van je wildste tropische dromen, maar ze zijn niet de enige reden om naar het unieke paradijs St. Lucia te vliegen. De toeristische sector van het eiland zet zich keihard in om ervoor te zorgen dat 2024 helemaal in het teken staat van het promoten van de lokale keuken, cultuur en geschiedenis. Bezoek het eiland in juli en laat je meeslepen door het legendarische St. Lucia Carnaval, waar je kunt dansen op calypso-muziek en je een weg kunt eten door de vele gerechten uit de klassieke Creoolse keuken. Kun je niet beslissen of je op een luie strandvakantie of een cultuurvakantie wilt? Ga dan in 2024 naar St. Lucia en doe gewoon allebei!

7. Kroatië

Beroemd om zijn sensationele kustlijn, kristalheldere zee in prachtige blauwe tinten, eeuwenoude steden en geweldige bergketens, is Kroatië de afgelopen decennia steeds populairder geworden onder toeristen in Europa. De Kroaten zijn buitengewoon warm en gastvrij en verwelkomen reizigers altijd met open armen. Er is dus voor iedereen iets te ontdekken in dit spectaculaire land. Let maar op, magisch Kroatië zal ook jou betoveren!

8. Bologna

Bologna wordt gezien als een van de belangrijkste culinaire hotspots van Italië en is een prachtige middeleeuwse stad waar het draait om ‘la dolce vita’, oftewel het goede leven. Het is altijd een goed moment om Bologna te bezoeken, maar de zomer van 2024 zal nog meer redenen bieden om deze legendarische stedentripbestemming te bezoeken. De Tour de France begint op 29 juni in Florence en een groot deel van de route gaat over de prachtige bochtige wegen van de regio Emilia-Romagna, waarvan Bologna de hoofdstad is. Als je jezelf even los kunt rukken van de gelateria’s en trattoria’s, zijn er een aantal reisorganisaties die fietstrips door de hele regio aanbieden. Je kunt dan zeggen dat je een deel van Le Tour hebt gefietst! Of je kunt natuurlijk gewoon nog een pizza eten en de wielrenners van een afstandje bekijken.

9. Victoria, Australië

Zon, surfen en… warmwaterbronnen?! Leg de surfplank neer, zet de barbecue uit en laat je betoveren door een andere kant van de Australische levensstijl. Victoria’s gloednieuwe Great Victorian Bathing Trail verbindt de talloze warmwaterbronnen en zwemplekken langs de zonovergoten zuidelijke kustlijn van Victoria. Vertrek vanuit Melbourne of maak een op wellness gerichte roadtrip van Portland naar Merrimbula. Maak je reis in 2024 voordat de trail te bekend wordt en geniet van een rustgevende zonvakantie waarin je droomt om permanent naar ‘down under’ te verhuizen.

10. India

Het meest kleurrijke land ter wereld is de ultieme bestemming voor de nieuwsgierige reizigers onder ons. Van steden die bruisen van de riksja’s tot bergen met tempeltoppen en wandelpaden in de Himalaya: er valt meer te ontdekken dan je denkt. En in 2024 zal het allemaal toegankelijker zijn dan ooit. Niet alleen zullen nieuw aangelegde vliegroutes het veel gemakkelijker maken om vanuit Europa en Amerika naar India te vliegen, maar de spoorwegen, die onlangs nieuw leven ingeblazen zijn, zullen ook een comfortabelere en authentiekere onderdompeling in de Indiase cultuur bieden.

Welke avonturen ga jij dit jaar allemaal beleven? Of je nu besluit om in 2024 naar één of al deze topbestemmingen te reizen: geniet van elke seconde en maak vooral veel foto’s. Leg je favoriete momenten daarna vast in een fotoboek, zodat je altijd op je vakantie terug kunt kijken.