9 tips voor het maken van een onvergetelijk fotoboek van de verjaardag van je kind

Door Albelli op 26 april 2023

Als kind is je verjaardag een van de meest bijzondere dagen van het jaar. Of het nu de eerste verjaardag is die je samen met je familie viert of een dinofeestje met al je vriendjes: hier zijn onze 9 beste tips voor het maken van een fotoboek met albelli. Zo wordt het echt een verjaardag om nooit te vergeten!

Een fotoboek voor de verjaardag van een kind is de perfecte manier om elke bijzondere mijlpaal binnen je gezin vast te leggen. Of het nu gaat om een eerste verjaardagsfeestje met de hele familie of een kinderfeestje met een piratenthema vol plezier en vriendjes: onze gebruiksvriendelijke ontwerpsoftware geeft je de vrijheid om je favoriete momenten vast te leggen en ze tot in de puntjes te personaliseren.

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om een eigen fotoboek te maken, gevuld met de mooiste momenten van die speciale dag van jouw kind. Hier delen we onze beste tips voor je gepersonaliseerd fotoboek van de verjaardag.

1. De kaft

De kaft is de eerste stap bij het maken van je persoonlijke fotoboek voor de verjaardag van je kind. Neem de tijd en bekijk een paar verschillende ideeën in onze online fotoboek ontwerpsoftware. Gebruik een selectie van je favoriete foto’s van de grote dag en maak een vrolijke indeling met de ontwerp-opties in ons fotoprogramma. Of kies één foto die echt het moment van de dag vastlegt: de jarige die de kaarsjes uitblaast, een close-up van de spectaculaire verjaardagstaart of een grappig moment dat jullie allemaal nooit zullen vergeten. Kies een titel voor je boek en varieer met de lettertypes en de lettergroottes.

2. Kies een achtergrond

Het mooie van onze fantastische ontwerpsoftware voor fotoboeken is dat je het verjaardagsfotoboek van je kind makkelijk en snel tot in de puntjes kunt aanpassen. Kies uit een groot aantal achtergronden om elke pagina net zo speciaal te maken als de dag zelf. Kies voor een speelse, kleurrijke achtergrond met veel vormen en afbeeldingen of houd het eenvoudiger met egale kleuren die passen bij het kleurenpalet van het kinderfeestje.

3. Zoek een thema

Heb je het ultieme prinsessenfeestje georganiseerd? Of was het een dinofeestje vol gevaar en avontuur? Van ons sprookjesachtige eenhoornthema tot het dinosaurus-verjaardagsthema: blader vooral eens door onze themaboeken om een leuk ontwerp te kiezen voor het verjaardagsfotoboek van je kind. Ook ideaal voor als je eens geen tijd hebt om het boek helemaal zelf te ontwerpen.

Kinderverjaardagen zijn vaak onderdeel van een jaarboek. Je hebt dan misschien maar ruimte voor 1 of 2 dubbele pagina’s om deze feestelijke dag vast te leggen in je fotoboek. Hoe kan je dat op een leuke manier doen? Ter inspiratie heeft Leonieke twee heel verschillende voorbeelden voor je uitgezocht. In het eerste voorbeeld staat de leeftijd van de jarige centraal. Een vrolijke pagina die je helemaal in je eigen gewenste thema en kleurenschema kunt opmaken. Op het tweede voorbeeld kan je vooral lekker veel foto’s kwijt en zet je de jarige mooi groot in het middelpunt. Bekijk hier de video.

Op zoek naar meer inspiratie? Het YouTube-kanaal van de albelliCLUB, opgericht door Leonieke Klein, biedt meer dan 100 tutorials met creatieve ideeën voor albelli fotoboeken. In de tutorials zie je stap voor stap hoe de pagina’s worden opgebouwd, zodat je ze precies kunt namaken. Elke 2 weken wordt er op ‘workshop woensdag’ een nieuwe video geüpload. Wil je geen tutorial meer missen? Abonneer je dan op haar YouTubekanaal en voordat je het weet, maak jij de mooiste pagina’s voor jouw fotoboek helemaal zelf!

4. Wees creatief met clipart

Onze gebruiksvriendelijke ontwerpsoftware tools zitten boordevol extra’s, waarmee je het verjaardagsfotoboek voor je kind helemaal afmaakt. Clipart is een geweldige manier om je fotoboek naar wens aan te passen. Onze ontwerpsoftware voor fotoboeken bevat een enorme bibliotheek met hoogwaardige clipart en afbeeldingen voor elke gelegenheid, met meer dan 30 categorieën, waaronder dieren, cartoons en stripverhalen, sport, en zelfs een speciale baby- en kindersectie. Speel met de clipart op elke pagina van je fotoboek en ga creatief aan de slag!

5. Bedenk leuke teksten

Bijschriften schrijven in het verjaardagsboek van je kind is leuk en een geweldige manier om terug te denken aan een fantastische dag met familie en vriend(inn)en. Laat een speciale boodschap achter waar je kind nog jaren op terug kan kijken. Je bijschriften hoeven niet alleen sentimentele waarde te hebben. Songteksten van het favoriete liedje van de jarige of zelfs grappige citaten uit een lievelingsboek of film zijn ook perfect om het moment vast te leggen. Denk eens ‘out of the box’ bij het toevoegen van tekst in je fotoboek.

6. Breng de lay-out in balans

Fotoboeken voor de verjaardag van jouw kind staan vaak vol met felle kleuren, speelse vormen en grappige afbeeldingen. Zoek tussen de drukke pagina’s met veel kleur en foto’s een paar pagina’s uit voor slechts één of twee foto’s zonder toevoegingen. Deze pagina’s zorgen voor een evenwichtiger totaalbeeld.

7. Wees creatief met kaders

Kaders zijn een leuke en eigenzinnige manier om een foto tot leven te brengen in het verjaardagsfotoboek voor je kind. Onze selectie kaders in de ontwerpsoftware varieert van verschillende vormen en maten tot verschillende kleuren en patronen. Speel met het kader rond de foto van je keuze en vind de perfecte vorm. Kaders zijn ook ideaal om een beetje consistentie aan te brengen in het ontwerp van je fotoboek.

8. Maak creatieve foto’s

Wil je het beste verjaardagsfotoboek ooit maken? Dan is het een goed idee om, voordat het verjaardagsfeest begint en de gasten arriveren, na te denken over wat extra foto’s die je wilt gebruiken in het fotoboek. Maak bijvoorbeeld een goede foto van de verjaardagstaart voordat het feest begint. Net als van eventuele versieringen, ballonnen of speciale cadeaus.

9. Vergeet de gasten niet

Natuurlijk draait het verjaardagsfotoboek vooral om de jarige, maar het verjaardagsfeest is ook een moment voor al je familie en vriend(inn)en om samen te komen en te genieten van de tijd die je met elkaar doorbrengt. Zorg ervoor dat je tijdens het feest veel foto’s maakt van broers en zussen, opa’s en oma’s, tantes, ooms… en zelfs van huisdieren!

Of er nu binnenkort een kinderfeestje gepland staat of dat je er onlangs een hebt georganiseerd, we hopen dat deze tips van pas komen bij het maken van je unieke fotoboek van de kinderverjaardag. Wil je nog meer gratis advies om het ultieme fotoboek te kunnen maken? Lees dan onze tips voor eventfotografie, zodat je iedereen op het feestje kunt vastleggen. Klaar om te beginnen? Kies een fotoboek en ga aan de slag!

Aan de slag