Hoe maak je een uitnodiging voor een bruiloft?

Door Albelli op 10 juni 2022

Op zoek naar tips voor het maken van de perfecte uitnodiging voor een bruiloft? Van stijlvolle ontwerpen die perfect passen bij het thema van je bruiloft tot persoonlijke trouwkaartjes die het gelukkige paar extra laten stralen: wij hebben alles voor je in huis!

Het maken van mooie uitnodigingen is een van de spannendste onderdelen van het plannen van een bruiloft. Of je nu een minimalistische en chique soiree plant of een groots familiefeest, persoonlijke trouwkaartjes zijn fantastisch om in stijl naar de grote dag toe te werken. Gelukkig is het maken van de trouwkaartjes van je dromen supermakkelijk met albelli, want het plannen van een bruiloft is al stressvol genoeg.

Met een enorme collectie exclusieve uitnodigingen voor bruiloften om uit te kiezen, blader je eenvoudig door onze collectie en vind je de perfecte match voor je bruiloftsthema. De meeste van onze uitnodigingen worden geleverd met bijpassende bedankkaartjes, ‘save the dates’ en trouwfotoboeken, zodat het hele proces zo soepel mogelijk verloopt.

Voordat je je persoonlijke uitnodigingen maakt, moet je beslissen wat het beste moment is om ze te versturen. Het verschilt per koppel, maar traditioneel wordt een uitnodiging voor een bruiloft ongeveer 8-12 weken voor de trouwdag verstuurd.

Om ervoor te zorgen dat je gasten het van tevoren weten en hun aanwezigheid kunnen plannen, kun je overwegen om een ‘save the date’ te sturen zodra je de trouwdatum hebt bevestigd. Dit is vooral belangrijk voor bruiloften op een bestemming. Geef je gasten ruim van tevoren bericht – streef naar zes maanden voor de datum of langer. Er bestaat niet zoiets als een uitnodiging voor een bruiloft te vroeg versturen. Bovendien geeft het iedereen meer tijd om enthousiast te worden en te genieten van het proces!

We kunnen je niet helpen met de selectie van wie je wilt uitnodigen, maar we kunnen je wel helpen met het maken van de bruiloftsuitnodiging van je dromen. Veel plezier van onze negen tips voor het maken van een bruiloftsuitnodiging.

1. Persoonlijke uitnodigingen voor een bruiloft

De eerste tip voor het maken van een bruiloftsuitnodiging met albelli is personaliseren, personaliseren, personaliseren! Jullie uitnodiging en ‘save the date’-kaartje zijn het begin van de voorbereiding op jullie grote dag. Met onze online ontwerpsoftware kun je eenvoudig je favoriete foto’s van het bruidspaar uploaden naar de uitnodiging. Voeg unieke flair toe en maak iets leuks, chics of traditioneels, geheel op jouw manier.

2. Laat het bruiloftsthema terugkeren

Het mooie van persoonlijke trouwkaartjes is dat je de kans hebt om perfect aan te sluiten bij het thema van je bruiloft. Is het een traditionele witte bruiloft of donker en elegant? Ga je voor een boho bride vibe of urban chic? Gaan jullie voor een moderne bruiloft of een rustieke landelijke bruiloft? Wat je bruiloftsthema ook is, wij hebben alles voor je in huis. Gebruik een van onze ontwerpen als uitgangspunt en pas je bruiloftsuitnodiging tot in perfectie aan.

3. Maak een bijpassende bruiloftscollectie

De tips voor het maken van een bruiloftsuitnodiging sluiten perfect aan bij onze gehele collectie trouwdrukwerk. Ga voor een complete trouwcollectie met albelli: maak eenvoudig je ‘save the date’-kaartjes, uitnodigingen en bedankkaartjes voor bruiloftsgasten met hetzelfde thema en dezelfde stijl die bij je bruiloft past. De meeste van onze ontwerpen voor trouwkaartjes hebben ook een bijpassend trouwalbum, zodat je de herinneringen voor altijd kunt koesteren.

4. Het draait allemaal om de typografie

Het vinden van het beste lettertype voor je trouwkaarten is een fluitje van een cent met de albelli online ontwerpsoftware. Blader door de previews van meer dan 100 verschillende lettertypen en experimenteer met de typografie die het beste werkt voor jullie grote dag. Ben je op zoek naar een minimalistische trouwuitnodiging met chique, vette typografie? Bekijk dan onze selectie trouwkaartontwerpen, waarin onze gloednieuwe stijlvolle lettertypes verwerkt zijn. Perfect voor jouw bruiloft!

5. Overweeg een ontwerp zonder foto

Soms is het beslissen over de perfecte foto voor de uitnodiging voor je bruiloft moeilijker dan je denkt, maar bruiloftsuitnodigingen hoeven niet per se een foto van het gelukkige paar te bevatten. Als je moeite hebt met het kiezen van de perfecte foto voor trouwkaarten, gebruik dan gewoon een van onze nieuwe ontwerpen voor huwelijksuitnodigingen zonder foto. Mooie woorden en mooie afbeeldingen zeggen ook genoeg.

6. Laat je inspireren door onze tekstsjablonen

Als het gaat om wat je op een bruiloftsuitnodiging moet schrijven of wat je op een bedankkaartje moet zetten, hebben wij al het lastige werk al voor je gedaan. Bij het ontwerpen van je persoonlijke trouwkaartjes gebruik je gewoon onze vooraf ingevulde tekst en bewerk je deze om het iets persoonlijker te maken. Zit je vol inspiratie? Gebruik onze tekst als basis om je eigen teksten te schrijven voor je persoonlijke trouwkaarten.

7. Ontdek digitale bruiloftsuitnodigingen

Hoewel een persoonlijk trouwkaartje een unieke en persoonlijke manier is om je huwelijk aan te kondigen, is digitaal soms de makkelijkste manier om een uitnodiging te versturen naar bruiloftsgasten die in het buitenland wonen. Met albelli is dat heel eenvoudig. Zodra je je bruiloftsuitnodigingen hebt besteld, maak je gewoon een screenshot van het eindproduct en verstuur je het naar je dierbaren op afstand via e-mail, WhatsApp of Facebook.

8. Selecteer de papiersoort die het beste bij je trouwkaart past

Het kiezen van de papiersoort is een van de laatste stappen in het maken van je trouwkaarten – en een van de belangrijkste. Met het kiezen van het juiste papier voor je uitnodigingen zet je de gewenste toon en zorg je voor de finishing touch. Lees hieronder de specificaties voor elke papiersoort en kies uit mat, glanzend of extra mat.

Matte trouwkaarten

Hoogwaardig papier met een gladde, halfmatte afwerking. 235g/m².

 

Glanzende trouwkaarten

Dit professionele glanzende fotopapier is zeer geschikt voor een hoge kleurintensiteit en scherpte. 235g/m²

 

Extra matte trouwkaarten

Haal kleuren naar voren met extra helder, wit papier. Dit papier is ongecoat met een extra dikke matte afwerking. 300g/m2

9. Ga een stapje verder voor je trouwkaartjes!

Wil je nog een stapje verder gaan bij het maken van je trouwkaarten? Ga creatief aan de slag met de enveloppen en de verpakking als je eenmaal je prachtige persoonlijke bruiloftsuitnodigingen en trouwkaarten van albelli hebt ontvangen. Blijf op de hoogte voor meer tips over het personaliseren van je trouwkaarten in de albelli blog!

Van het kiezen van het perfecte papier tot het selecteren van je trouwlettertype en bijpassend thema, albelli maakt het maken van je perfecte bruiloftsuitnodigingen en trouwkaarten een fluitje van een cent. Klaar om aan de slag te gaan met je persoonlijke trouwkaarten? Bekijk onze inspirerende trouwkaartontwerpen en begin meteen!

Creëer nu