Kerst vieren met je vrienden: 10 tips om er iets leuks van te maken

Door Albelli op 30 oktober 2023

Kerst is de mooiste tijd van het jaar en dus perfect om samen met je vrienden activiteiten te ondernemen die de feestvreugde nog verder zullen verhogen. Van schaatsen op de plaatselijke ijsbaan tot een avondje kerstkaraoke: hier is een feestelijke lijst met 10 kerstactiviteiten om alles uit jouw kerst met vrienden te halen!

Kerst is de mooiste tijd van het jaar en dus perfect om samen met je vrienden activiteiten te ondernemen die de feestvreugde nog verder zullen verhogen. Van schaatsen op de plaatselijke ijsbaan tot een avondje kerstkaraoke: hier is een feestelijke lijst met 10 kerstactiviteiten om alles uit jouw kerst met vrienden te halen!

1. Versierplezier

undefined

Je huis versieren voor kerst is een stuk leuker als je vrienden je meehelpen. Zet de kerstboom neer, haal de kerstballen en versieringen van zolder en ga samen met je vrienden aan de slag. Vergeet niet om jullie favoriete drankjes en voldoende kersthapjes in te slaan om jullie energieniveau op peil te houden. Zo wordt het vast en zeker een geslaagde avond!

2. Plan een dagje shoppen

undefined

Er is iets magisch aan het bezoeken van winkels en kerstmarkten op een koude winterdag om het perfecte cadeau voor je dierbaren te vinden. Maak het nog magischer door samen met je beste vrienden te gaan en jullie dagje shoppen naar een hoger niveau te tillen met gezellige koffiepauzes en veel plezier. En je kunt gewoon doorgaan met shoppen als je thuiskomt! Steek de hoofden bij elkaar onder het genot van een glas glühwein en help elkaar prachtige fotoboeken te ontwerpen om aan jullie dierbaren cadeau te doen. Misschien hebben jullie zelfs wel foto’s van elkaar die jullie dan kunnen toevoegen!

3. Trek je schaatsen aan

undefined

Of je nu je pirouettes oefent of gewoon probeert rechtop probeert te blijven staan, een uitstapje met je vrienden naar de plaatselijke ijsbaan mag niet ontbreken. Zorg ervoor dat je je handschoenen en een warme muts draagt, en vergeet niet op te warmen met een kop warme chocolademelk en lekker te lachen om jullie schaatskunsten (of het gebrek daaraan) op het ijs!

4. Organiseer een inpakfeestje

undefined

Het inpakken van al die mooie kerstcadeaus kost nogal wat tijd, dus waarom zou je er niet een avond van maken met je vrienden en samen aan de slag gaan? Vraag je vrienden om wat mooie strikken en rollen inpakpapier mee te nemen. In ruil daarvoor kun jij voor de hapjes en drankjes zorgen. Je zult de klus in een mum van tijd klaren en ongetwijfeld samen veel plezier hebben!

5. Beleef een niet-zo-stille nacht met een kerstkaraokefeestje

undefined

Waarom breng je je vrienden niet samen voor een hartverwarmende avond vol ‘carol-oke’? Of het nu ‘Jingle Bells’ is of de nieuwste kersthit uit de Top 40, er is niets leukers dan samen jullie favoriete kerstklassiekers uit volle borst mee te zingen. Warm wat glühwein op en steek wat kaarsen aan om het extra speciaal te maken!

6. Samen kerstkaarten schrijven

undefined

Het gaat om de gedachte, en wat is een betere manier om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt dan door een mooie kerstkaart te sturen. Trommel al je vrienden op en houd elkaar gezelschap terwijl jullie je kerstkaarten schrijven. Maak het extra speciaal door je eigen foto’s te gebruiken om persoonlijke kerstkaarten te maken die gegarandeerd een ereplaats zullen krijgen bij de ontvanger thuis.

7. Plan een dinner party

undefined

Verzamel al je mede-foodies voor een dinner party en geniet van je favoriete kerstgerechten. Als elke gast een andere kersttraktatie meebrengt, heb je binnen de kortste keren een echt feestmaal om samen gezellig van te genieten. Maak een groepschat aan om dubbele gerechten te voorkomen, of kiezen jullie voor een traditionele gourmetavond?

8. Organiseer een kerstfilmmarathon

undefined

Van Home Alone tot Elf: kerst is een droom voor filmliefhebbers. Roep je vrienden bij elkaar voor een heerlijke filmmarathon, waarbij iedereen zijn favoriete kerstfilm kiest. Maak het nog specialer door je te verkleden als je favoriete filmpersonage(s)! En vergeet niet om kerstsnacks in te slaan – wie wilt er warme chocolade melk met kerstkoekjes?

9. Ontstress met een dagje wellness

undefined

Al dat plannen, winkelen en feesten voorafgaand aan kerst kan behoorlijk stressvol zijn. Dus waarom zou je niet samen met je beste vrienden voor een heerlijk dagje wellness gaan? Trakteer jezelf op een manicure, massage of gezichtsbehandeling en bereid je mentaal en fysiek voor op de gezellige kerstdrukte. Zie het als een kerstcadeautje aan jezelf. En als iemand ernaar vraagt, zeg je gewoon dat je een dagje hebt gewinkeld.

10. Organiseer een ‘Secret Santa’

undefined

Het geven van cadeaus is een van de leukste dingen van kerst, en hoeft niet beperkt te blijven tot familieleden! Organiseer een ‘Secret Santa’, waarbij elke vriend willekeurig een naam krijgt om een leuk cadeau voor te kopen. Het belangrijkste doel is om ervoor te zorgen dat niemand weet wie welk cadeau heeft gekocht, dus de cadeaus kunnen zo leuk en gek zijn als je wilt. Van hilarische foto’s afgedrukt op mokken tot willekeurige items waar iedereen om zal kunnen lachen: een ‘Secret Santa’ is perfect voor elke kerst met vrienden!

Wat je deze kerst ook gaat doen met je vrienden, vergeet niet om je telefoon of camera in de buurt te houden om de feestvreugde vast te leggen. Wie weet maak je dit jaar wel een paar klassieke kiekjes voor op de kerstkaarten van volgend jaar!