De leukste groepsspelletjes die je weer even kind laten voelen

Door Albelli op 21 augustus 2017

Je bent nooit te oud om te spelen dus we hebben een lijst gemaakt met de beste groepspelletjes voor volwassenen. Laat je helemaal gaan!

leukste groepsspelletjes

Of je nou gaat picknicken in het park, of geniet van een luie dag op het strand, deze lijst met buitenspelletjes voor volwassenen zorgt voor vermaak. Vergeet je fototoestel niet, want er zijn ongetwijfeld onvergetelijke momenten die je wilt vastleggen.

Blindemannetje

leukste groepsspelletjes blindemannetje

Dit spel is in principe net als tikkertje, maar dan met een blinddoek. Je hebt drie of meer personen nodig om dit groepsspel te spelen. Een persoon wordt geblinddoekt en gedesoriënteerd door een aantal keer rondgedraaid te worden. De andere spelers die niet geblinddoekt zijn, plagen de ‘blindeman’ door zijn naam te roepen en weg te duiken. Het doel is om één van hen te tikken.

Memorie

leukste groepsspelletjes memorie

Dit spel is perfect voor een verjaardag of een picknick, omdat je de afbeeldingen kunt afstemmen op de gelegenheid. Maak een aantal foto afdrukken in paren en leg ze op de kop op de grond. Draai dan om beurten twee foto’s om en probeer de bijpassende paren te vinden.

Cornhole

leukste groepsspelletjes cornhole

Dit spel is perfect om op een grasveld of in het park te spelen. Bij dit spel worden pittenzakjes op een platform met een gat aan het einde gegooid. Wanneer een zakje in het gat terecht komt scoor je 3 punten, wanneer het zakje op het platform terecht komt scoor je 1 punt. Het spel gaat door totdat een speler 21 punten (of meer) gescoord heeft.

Hoelahoep

leukste groepsspelletjes hoelahoep

Wat doe je met een groep mensen en twee hoelahoeps? Hoelahoep Hop spelen! De regels zijn simpel, maar het is verrassend moeilijk en vooral heel leuk. Een gelijk aantal personen vormen twee rijen en houden elkaars hand vast. De persoon aan het begin van elke rij heeft een hoelahoep vast.

Elk team moet zijn hoelahoep naar het einde van de rij weten te krijgen… zonder elkaars handen los te laten! Er moet gebukt, gewriemeld en gesprongen worden om de hoelahoep door te geven. Het team dat zijn hoelahoep als eerste aan het einde van de rij weet te krijgen wint!

Waterballon bommetje

leukste groepsspelletjes waterballon

Vul een aantal waterballonnen, gooi ze in een cirkel naar elkaar en probeer ze op te vangen. Het doel is om zo snel mogelijk te spelen en uiteindelijk zal de ballon knappen in iemands handen. Ideaal voor een warme zomerdag of op het strand. Niet zo ideaal als je niet nat wilt worden.

Kubb

leukste groepsspelletjes kubb

Dit populaire buitenspel komt oorspronkelijk uit Zweden, maar is inmiddels overal geliefd. Het doel is om houten blokken (kubbs) om te stoten door houten kegels (kastpinnar) naar ze te gooien. Kubbs kan worden omschreven als een combinatie tussen bowlen en jeux de boules.

Capture the flag

leukste groepsspelletjes capture the flag

Als je op zoek bent naar een groepsspel om te spelen met een grote groep vrienden op een zonnige warme dag, dan is ‘Capture the flag’ perfect. Het is ontzettend leuk en er is weinig voorbereiding nodig. Je speelt het spel het beste in een bebost gebied of in een park met struiken en bomen.

Twee teams verstoppen een object (de vlag) op hun territorium. Jouw team probeert de vlag van de tegenstander te stelen en naar jullie territorium te brengen voordat zij jullie vlag vinden. Om de vlag te beschermen, kun je tegenstanders tikken en naar de ‘gevangenis’ sturen, totdat ze worden getikt door een teamgenoot die hen bevrijdt. Het team dat als eerste de vlag van de tegenstander heeft gestolen, wint het spel.

Wie is het?

leukste groepsspelletjes wie is het

Niet bij alle buitenspellen voor volwassenen hoeft er gerend te worden. Je kunt ook een picknickkleed neerleggen, in een cirkel gaan zitten en ‘Wie is het?’ spelen. Maak een paar foto afdrukken van personen die jullie allemaal kennen en verdeel ze onder de spelers. Stel vervolgens vragen over je personage (enkel ja/nee vragen) om te bepalen wie je bent.

Footbag

leukste groepsspelletjes footbag

Dit buitenspel kan alleen of in een groep worden gespeeld en je kunt zelfs je eigen footbag maken. Vul een sok met wat zand en je kunt al spelen. Het doel is om de footbag zo lang mogelijk in de lucht te houden. Gebruik je voeten, knieën en schouders om de footbag in het spel te houden.

Zandkastelen competitie

leukste groepsspelletjes zandkastelen competitie

Een klassieker voor op het strand, een zandkastelen competitie houdt jong en oud bezig. Stel een timer in en begin met graven. Een vooraf bepaald jurylid kan beslissen wie de competitie heeft gewonnen. Leg de lol die jullie hebben vast op camera en maak een foto van elk kasteel.

Bekijk onze strandfoto tips voor meer inspiratie.

Survivallen

leukste groepsspelletjes survivallen

Ideaal voor fanatiekelingen, maak twee teams en bedenk een aantal spellen waarmee punten verdiend kunnen worden. Touwtrekken, zaklopen, evenwichtsspellen en kruiwagenraces zijn onze favorieten.

Trefbal op het strand

leukste groepsspelletjes trefbal strand

Iedereen kent de spelregels van trefbal en het is nog leuker wanneer je het buiten speelt met een grote groep. Gebruik een zachte bal en richt op het gedeelte onder de knieën en boven de enkels.

Ben je geïnspireerd? Deel dit blogartikel op sociale media om je vrienden aan te sporen om een dagje in het park of op het strand te organiseren. Je kunt ook de creatieve ideeën hoek op onze blog bekijken voor meer ideeën als deze.