albelli en Photobox bekrachtigen fusie en worden Europese marktleider op het gebied van online fotoproducten & fotocadeaus

Door Albelli op 11 januari 2022

Nieuw fusiebedrijf gaat meer dan 7 miljoen klanten in heel Europa bedienen

LONDEN en AMSTERDAM, 11 januari 2022. albelli (eigendom van Gilde Buy Out Partners) en Photobox (eigendom van Exponent) bekrachtigen vandaag hun fusie en worden daarmee een Europese marktleider op het gebied van online fotoproducten en fotocadeaus. Gilde en Exponent blijven samen met de managementteams van beide bedrijven eigenaar van de nieuwe onderneming.

Het fusiebedrijf zal een pan-Europees klantenbestand van meer dan 7 miljoen klanten gaan bedienen met behulp van 1150 medewerkers in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Noorwegen en Zweden. albelli en Photobox hebben complementaire bedrijfsstrategieën, een gedeelde visie op klanttevredenheid en betrokkenheid van het personeel.

Het fusiebedrijf zal profiteren van het delen van kennis en best practices, het optimaliseren van de inkoop- en distributieprocessen en de toegenomen schaalgrootte. Bovendien zal de fusie beide bedrijven in staat stellen strategische initiatieven versneld in te voeren om klanten zodoende nog beter te kunnen bedienen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de doorontwikkeling van de mobiele app.

De bestaande consumenten merken, waaronder Photobox en albelli, blijven bestaan, gezien hun sterke marktpositie. Na verloop van tijd zullen klanten gaan profiteren van een groter productaanbod en een nog betere klantervaring.

Er is een nieuwe directie van de Group samengesteld, die de gecombineerde activiteiten gaat aansturen en een soepel integratieproces zal bewerkstelligen. Deze groepsdirectie bestaat uit Tristan Money (CEO albelli), Dan Mucha (CEO Photobox), Leon Kerckhaert (CFO albelli) en Jon Mitchell (CFO Photobox). Tristan Money zal de rol van Group CEO op zich nemen, terwijl Jon Mitchell Group CFO wordt.

Tristan Money, CEO van de gecombineerde Group: “Wij zijn ervan overtuigd dat dit een unieke kans is voor twee fantastische bedrijven die veel met elkaar gemeen hebben. Ze kunnen hun krachten bundelen en zo hun klantgerichte strategieën versnellen. Ik kijk ernaar uit om samen met Photobox aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen en twijfel er niet aan dat we samen in staat zullen zijn om onze bestaande klanten nog beter van dienst te zijn, terwijl we miljoenen andere klanten weten te inspireren en ze laten ervaren hoe makkelijk het is om zelf prachtige fotoproducten te maken.”

Dan Mucha, CEO van Photobox: “Het samenvoegen van beide bedrijven maakt het mogelijk om meer klanten in Europa de beste end-to-end ervaring te bieden. Door juist de sterke punten van beide bedrijven te combineren en optimaal te benutten, kunnen we de lat op het gebied van kwaliteit, gebruiksgemak en innovatie nog hoger leggen.”

Over albelli

albelli, met het hoofdkantoor in Amsterdam (Nederland) en een personeelsbestand van circa 450 fte, is gespecialiseerd in het maken van fotoboeken en overige fotoproducten, zoals wanddecoratie, kaarten, kalenders en fotoafdrukken. Het bedrijf heeft sterke marktposities in de Benelux, Scandinavië en andere Europese landen met gerenommeerde lokale merken (waaronder albelli, bonusprint, monalbumphoto, fotoknudsen en önskefoto) en levert fotoproducten van hoge kwaliteit aan miljoenen klanten in heel Europa. albelli hanteert een verticaal geïntegreerd bedrijfsmodel en combineert hierbij e-commerce met in-house drukwerk en eigen ontwikkelde software voor het maken van foto’s. Voor meer informatie kunt u terecht op www.albelli.nl.

Over Photobox

Photobox, met het hoofdkantoor in Londen (Verenigd Koninkrijk) en een personeelsbestand van zo’n 700 fte, biedt een ruim assortiment fotoproducten aan, zoals fotoboeken, kalenders, foto’s op canvas, wanddecoratie, mokken, cadeaus, puzzels, afdrukken en magneten. Het bedrijf heeft een sterke marktpositie in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Duitsland en op andere Europese markten. Photobox bedient haar klantenkring via drie online merken: Photobox, Hofmann & PosterXXL. Het bedrijf is verticaal geïntegreerd, maar werkt ook samen met externe partijen uit het netwerk. Meer informatie vindt u op www.photobox.co.uk.