Lees meer over onze samenwerking met Make-A-Wish

Door Albelli op 11 juni 2024

albelli is al geruime tijd sponsor van de stichting Make-A-Wish, die ernstige zieke kinderen een hart onder de riem steekt.

Wat is Make-A-Wish?

De stichting Make-A-Wish is een liefdadigheidsorganisatie, die helpt bij het vervullen van de wensen van kinderen van 2 tot 18 jaar die ernstig ziek zijn.

Er zijn duizenden kinderen waarbij een ernstige, soms levensbedreigende, aandoening is vastgesteld, waardoor hun leven en dat van hun families voor altijd verandert. Voor hen is er een plotseling einde gekomen aan een onbezorgde kindertijd en behandelplannen, ziekenhuisbezoeken en slapeloze nachten hebben de overhand. De vervulling van een wens brengt ze weer eventjes terug naar de kindertijd. Het brengt licht en vreugde voor de ernstig zieke kinderen en hun dierbaren, en het maakt een diepe, blijvende impact.

Wat houdt de samenwerking in?

Onze organisaties hebben gedeelde waarden rond het vieren van het leven, de herinneringen en momenten die we creëren en de onvergetelijke avonturen die we onderweg beleven. Dit is de reden waarom we samenwerken met Make-A-Wish: we helpen graag mee om kostbare momenten met de kinderen en hun dierbaren te vieren. Wij ondersteunen Make-A-Wish door middel van inzamelacties, met fotoproducten en vrijwilligerswerk door onze medewerkers.

Ons vrijwilligerswerk

Door onze producten te delen en inzamelacties te houden hopen wij een bijdrage te leveren om de vervulde wensen tot een onvergetelijke ervaring te maken. Ons team van vrijwilligers maakt, drukt en verzendt fotoboeken voor ongeveer 500-700 wensen per jaar, zodat de kinderen en hun families deze herinneringen voor altijd kunnen koesteren.

Maak kennis met Alexander Hof, Product Owner en vrijwillig fotograaf!

Hoe ben je betrokken geraakt bij het vrijwilligerswerk voor Make-A-Wish bij albelli?

“Ik heb me aangemeld om vrijwilliger voor het maken van fotoboeken te worden. albelli werkt al meer dan tien jaar samen met Make-A-Wish. Deze samenwerking begon toen we voor elke vervulde wens een gratis fotoboek afdrukten, iets dat ik en de rest van het team dat bestaat uit 50 vrijwilligers vandaag de dag nog steeds met plezier en trots doen.”

Wat houdt dat precies in?

“We krijgen foto’s van een Wish Journey, bewerken ze en leggen deze vast in een van onze prachtige fotoboeken met platliggende premium pagina’s die naar de familie kunnen worden verzonden. Dit sluit rechtstreeks aan bij de missie van albelli om plezier te brengen door mensen te verbinden met de momenten die het meest belangrijk zijn in ons leven.

Ik realiseerde me al snel dat het best moeilijk was om een verhaal te vertellen waar je geen deel van uitmaakte, dus solliciteerde ik ook naar de rol van fotograaf. Nu doe ik regelmatig mee aan een Wish Journey om zelf de magie te kunnen ervaren en vast te leggen voor deze zieke kinderen. Ik heb ook persoonlijk een aantal boeken kunnen afleveren bij kinderen die dichtbij wonen. Het is geweldig om hun lach te zien als de kids hun Wish Journey opnieuw beleven. Kinderen waarderen deze boeken enorm en nemen ze vaak mee naar het ziekenhuis als ze behandeld moeten worden. Het is een heel waardevolle herinnering.”

Heb je speciale herinneringen aan een wens die je hebt geholpen te vervullen?

“Bij een recente wens hadden we een roze limousine en Porsche GT3’s geregeld voor een ritje. Niet omdat het meisje met de wens dol was op Porsches, maar omdat ze haar twee broers ook mee wilde laten delen in de ervaring. Ze hadden een politie-escorte die elk kruispunt vrijmaakte, wat geweldig was om te zien, en qua fotografie was dit ook een topdag. Het belangrijkste dat alle wensen waar ik deel van uitmaak gemeen hebben, is de positieve energie die de kinderen hebben. Hoe slecht hun situatie ook is, ze lachen de hele dag.”

​Onze inzamelingsacties

Een andere manier waarop albelli Make-A-Wish helpt, is door middel van inzamelingsacties. In september 2023 ging een team van 21 gepassioneerde medewerkers van albelli hun grootste fysieke uitdaging ooit aan: een 4 dagen durende rit van 500 km van Londen naar Amsterdam, waarmee € 20.000 werd opgehaald voor de stichting.

Maak kennis met Madalina Ion, Social Media Manager en deelnemer aan de fietstocht!

Wat inspireerde jou om deel te nemen aan de Make-A-Wish fietstocht?

“Ik werd enthousiast van het idee om het bewustzijn voor de stichting te vergroten, om geld voor ze in te zamelen en om de ernstig zieke kinderen en hun familie blij te maken. Ik hou ook van het aangaan van nieuwe avonturen, kansen om uit mijn comfortzone te stappen en meer over mezelf te leren. Ik dacht dat het ook een geweldige kans zou zijn om collega’s te leren kennen met wie ik misschien niet dagelijks samenwerk en om ons bedrijf als geheel beter te begrijpen.”

Wat was voor jou het moeilijkste deel?

“Voor mij persoonlijk was fietsen in Groot-Brittannië het meest risicovolle deel. Ik woon in Amsterdam en Groot-Brittannië was een land dat ik niet kende, met fietsregels waar ik me snel aan moest aanpassen. Zoals auto’s die van de andere kant komen en de heuvels, waardoor ik onzeker werd. Maar iets moeilijks is juist ook een kans om nieuwe lessen te leren en geïnspireerd te raken. Die vier dagen waren zwaar, ja, maar uiteindelijk was het het allemaal waard, omdat we de kans hadden om een goed doel te helpen dat zich inzet voor de kinderen die het elke dag zwaar hebben.”

albelli is enorm trots op de samenwerking met Make-A-Wish en het helpen vervullen van de wensen van duizenden kinderen. Hou vooral de socialmediakanalen in de gaten voor updates over onze samenwerking.

Meer informatie over Make-A-Wish vind je op https://worldwish.org/