Een verzameling van reis- en avontuuraccessoires op een groenblauwe en gele achtergrond.

Ga je er deze zomer opuit? Zorg er dan voor dat je zo goed mogelijk bent voorbereid, zodat je fantastische reisfoto’s kunt maken. Met deze vijf must-haves in je reistas geniet je optimaal van de bezienswaardigheden en de atmosfeer.

1. Een statief

Een statief is een perfect hulpmiddel voor het maken van geweldige foto’s, panorama’s en timelapses, maar het kan lastig zijn om dit deel van je uitrusting steeds te moeten meeslepen. Het formaat van je statief hangt af van het type reis dat je maakt. Als je van de ene naar de andere stad reist, is een compact statief dat je makkelijk in je rugzak stopt ideaal. Maar als je naar een afgelegen plek of ergens hoog in de bergen gaat, heb je een groter statief nodig, waarmee je de adembenemende omgeving beter kunt vastleggen. Er zijn statieven in alle soorten en maten, dus ga op zoek naar een exemplaar dat goed bij je reis past.

Een foto van het Colosseum in Rome bij zonsondergang met een persoon die een selfiestick vasthoudt die is gericht op het 17e-eeuwse schip in het medaillon.

2. Geheugenkaarten

De gevreesde melding ‘Geheugenkaart vol’ is het laatste wat je wilt zien als je foto’s aan het maken bent. Neem dus een paar extra geheugenkaarten mee, afhankelijk van het aantal foto’s dat je denkt te gaan maken. Micro-SD-kaarten bieden waar voor je geld en zijn zo klein dat je er makkelijk een paar kunt meenemen.

Een foto van de Sagrada Familia in Barcelona bij zonsondergang met een afbeelding van een standaard geheugenkaart op de vinger van een persoon in het medaillon.

3. Een powerbank of draagbare oplader

Het laatste wat je wilt, is dat de batterij van je camera opraakt als je aan het reizen bent. Daarom is een powerbank essentieel. Kies voor een powerbank met minstens 10.000 mAh, zodat je meerdere keren per dag kunt opladen. We weten zeker dat je hiervoor dankbaar zult zijn als je na 7 uur rondwandelen je gouden fotomoment hebt gevonden!

Een prachtige foto van een bergvallei met een klein dorpje op de achtergrond, een met pijnbomen bedekt landschap en een telefoon en powerbank die voor de kustlijn worden gehouden in het medaillon.

4. Een notitieboek en pen

Voordat je een foto maakt van een ​​scène of een moment, vindt er vaak achter de schermen meer plaats dan wat je op de afbeelding ziet. Neem daarom een notitieboekje mee op reis voor het bijhouden van een reisdagboek – of een fotodagboek – waarin je geluiden, geuren, namen van mensen of de locatie opschrijft. Zo kun je je foto’s van een achtergrondverhaal voorzien als je thuis met je fotoboek aan de slag gaat.

Een stelletje op ligstoelen op een zonnig strand met een notitieboek waarin wordt geschreven in het medaillon.

5. De camera

Natuurlijk neem je een camera mee. De vraag is alleen: welke camera? Als je veel rondreist, is het onhandig om een zware camera mee te zeulen. Maar als je écht indrukwekkende foto’s wilt maken, geldt: hoe groter, hoe beter. Uiteraard kun je beide meenemen en ze afhankelijk van je plannen voor die dag afwisselen. En als je smartphone over een goede camera beschikt, is dat meer dan voldoende voor je dagelijkse fotografiebehoeften.

Twee jonge vrouwen, liggend in het gras met bloemen over hun ogen, een jong meisje dat een retrocamera vasthoudt in het medaillon.

Dus zorg ervoor dat je deze essentiële benodigdheden in je koffer stopt en goed bent voorbereid om deze zomer prachtige foto’s te maken. Waar je ook naartoe gaat, vergeet niet de albelli-app voor iOS of Android te downloaden, zodat je zelfs al voordat je terug bent je geweldige vakantiefoto’s in mooie fotoproducten kunt omtoveren.

Natuurlijk zijn we razend benieuwd naar het resultaat, dus deel je zomerfoto’s met ons op Facebook en Instagram via de hashtag #shareyoursummer.

De albelli-app downloaden

Reacties