Als je net zoals ons bent, dan staan je telefoon en computer vol met foto’s. Maar een telefoon is natuurlijk geen plek om je foto’s maar te bewaren, daarom hebben we 13 ideeën voor het creëren van een fotoboekenreeks. Zo kun je ze in thema’s indelen, chronologisch of op welke manier je maar wilt en ze vervolgens in huis laten zien.

Dingen waarvan je houdt

Groepeer de foto’s van de dingen die je het belangrijkst vindt in verschillende fotoboeken. Dingen die je blij maken (katten, vrienden, eten) of dingen waar je trots op bent (je kinderen, sportteam, reizen). Het is een leuke manier alle geweldige dingen in je leven te herinneren.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Dit maakt me hongerig; Dit laat me lachen; Dit geeft me liefde; Dit laat me wegdromen
Vrienden waar ik van hou; Familie waar ik van hou; Eten waar ik van hou; Plaatsen waar ik van hou

Een verslag van het opgroeien

Leg elk jaar het leven van je kinderen vast met een fotoboekenreeks. Zo kun je glimlachend terugkijken op alle momenten wanneer ze groot zijn en ze ermee plagen bij vrienden of een date! Bekijk onze ideeën voor babyfotoboeken en babyfotografie tips voor meer inspiratie.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Eva’s eerste jaar; Eva’s tweede jaar
Eva, 1 Jaar; Eva, 2 Jaar
Eva 2018, Eva 2019

Het verhaal van je relatie

Leg jullie relatie vast in een reeks fotoboeken, met een boek per jaar of elke zes maanden. Van de eerste dates tot het ontmoeten van de ouders en samenwonen, je zult deze fotoboeken koesteren wanneer je terug kijkt op jullie relatie over een aantal jaar.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Eva & Alex 2018; Eva & Alex 2019
Wij 2018; Wij 2019
Jij en Ik 2018; Jij en Ik 2019

Jaarlijkse grote vakantie

Maak een fotoboek van alle, grote en kleine, momenten die je vastlegt tijdens de zomervakantie.  Wanneer vrienden of familie erover denken om dezelfde reis te maken, kun je het fotoboek tevoorschijn halen en ze allerlei tips geven. Bovendien is het een geweldige manier om terug te kijken op de mooie zonnige momenten, wanneer het weer thuis omslaat. Bekijk onze handleiding voor het maken van een vakantiefotoboek voor meer tips.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Canada 2018; Frankrijk 2019; Thailand 2020
Winter in Australië; Zomer in Peru
Ons grote Britse avontuur; Onze Rome reis; Ons Franse uitstapje

Een serie kookboeken

Als je een enthousiaste thuiskok bent met een reeks recepten tot je beschikking, maak dan een reeks van je eigen kookboeken om ze naar het volgende niveau te tillen. Sorteer ze per maaltijd, ingrediënt, smaak of seizoen en stop de fotoboeken vol met recepten en foto’s van de gerechten. Onze fotografietips voor gerechten helpen je hierbij en je kunt onze ideeën voor kookboeken bekijken voor meer inspiratie.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Ontbijt op bed; Lunchtijd; Samen dineren
Zoet; Bitter; Pittig; Hartig
Koken Zomer; Koken Herfst; Koken Winter; Koken Voorjaar

Jaarlijkse reizen

Pak al je reisfoto’s van het jaar erbij en maak er een fotoboek van. Doe dit voor ieder jaar en voor je het weet heb je een boekenreeks die al je avonturen vastleggen – groot en klein.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
2018 Reizen; 2019 Reizen
De wereld rond in 2018; De wereld rond in 2019
Al mijn reizen 2018; Al mijn reizen 2019

Weekendje weg

Een klein vierkant fotoboek is perfect voor het vastleggen van alle mooie momenten van je citytrips of weekend-uitstapjes. Bovendien zijn ze super laag geprijsd, dus zelfs als je het hele jaar door uitstapjes maakt, kun je ze vieren met een boekenreeks zonder veel uit te geven. Bekijk onze ideeën voor citytrip-fotoboeken en doe inspiratie op!

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Lissabon mei 2018; Wenen december 2017
Etend door Parijs; Dansend door Sevilla; Fietsend door Amsterdam
Londen met Alex; Milaan met Vanessa

De feestdagen

Met al onze drukke levens zijn feestdagen zoals Kerstmis en Pasen misschien de enige momenten waarop je hele familie samen komt. Zorg er dan ook voor dat je deze waardevolle momenten vastlegt met een fotoboek van die dag of weekend en maak hier een boekenreeks van. Ze zijn leuk om als cadeau te geven en altijd leuk om erbij te pakken tijdens de volgende samenkomst.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Pasen 2018; Kerst 2019; Suikerfeest 2019
Iets te vieren 2018; Iets te vieren 2019

Een jaarboek voor ieder jaar

Maak een jaarboek van alle speciale momenten van de laatste 12 maanden – met vrienden naar het park, met familie dineren of met die speciale persoon op de bank relaxen. Het is de perfecte manier om alle kleine details die ons dagelijks leven vormen te vieren.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
2018; 2019
Het jaar van de hond; Het jaar van het varken; Het jaar van de slang
Het jaar dat we verhuisden; Het jaar dat we een baby kregen; Het jaar dat we gingen reizen

Het geheime leven van huisdieren

Vier alle schattige momenten waar je harige vriendjes voor zorgen met een fotoboek van hun lieve levens. We garanderen dat je de komende jaren vol liefde op ze terug zult kijken.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Baxter 2018; Molly 2019
Leven met Honden; Leven met Katten; Leven met Konijnen

Seizoen voor seizoen

Heb je te veel foto’s voor alleen een jaarboek? Splits ze dan op per seizoen – een boek voor de zomer, herfst, winter en lente. Een leuk detail is om een foto van je favoriete plek, of dit nu je straat, park of plaatselijke café is, in elk fotoboek te plaatsen om het een echt seizoensgevoel te geven. Bekijk onze tips voor strandfotografie als je die zomereditie echt wilt laten schitteren.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Zomer 2018, Herfst 2018; Winter 2018; Voorjaar 2018
Winterse zonsondergangen; Zomerse zonsondergangen
Winter in de bergen; Zomer aan het strand

Een jaarlijks familiefotoboek

Voor de meesten van ons vormt familie de hoeksteen van ons leven en er is geen betere manier om die band te vieren dan met een jaarlijks familiefotoboek. Vier al jullie momenten samen en bekijk de komende jaren hoe de familie is gegroeid. Bekijk onze tips voor groepsfotografie om stress te voorkomen bij het maken van die grote groepsfoto’s!

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Familie Smit 2017; Familie Smit 2018
Familiebijeenkomsten 2018; Familiebijeenkomsten 2019

Fotografiethema’s

Of je nu net bent gaan fotograferen of een portfolio hebt dat al jaren teruggaat, het maken van een serie fotoboeken met fotografiethema’s kan een geweldige manier zijn om je talent onder de aandacht te brengen. Je kunt je foto’s een kleurcodering geven of ze groeperen met meer abstracte thema’s. Ze zullen een geweldig referentiepunt vormen om op terug te kijken naarmate je fotografievaardigheden ontwikkelen.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Zwart-wit; Sepia; Kleur
Architectuur; Natuur; Portretten
Roze; Blauw; Groen; Oranje

We zouden het geweldig vinden om te zien hoe je jouw fotoboekreeksen in huis laat zien, dus deel je foto’s op sociale media door #albelli te gebruiken. Of inspireer je vrienden en familie door deze blog te delen op sociale media met de onderstaande icoontjes.

Reacties