Zodra je naar school gaat, wordt september de officiële ‘terug naar school’-maand. Het is de tijd van het jaar waarin je een nieuwe start maakt en een beter persoon kunt worden. Dus het is logisch dat de goede voornemens die je in september maakt beter blijven hangen dan degenen die je in januari maakt. In januari kunnen we nauwelijks uit bed komen, laat staan iedere ochtend naar de sportschool gaan. Maar in september, als de kinderen teruggaan naar school en de chaos van de zomer voorbij is, kun je een aantal veranderingen aanbrengen die misschien wel blijvend zijn.

Wees georganiseerd

Om te beginnen, je zult je niet aan je nieuwe doelen houden als je niet georganiseerd te werk gaat. Gelukkig kunnen onze persoonlijk kalenders beginnen met iedere gewenste maand. Dus maak een kalender die begint met september en hang hem op in je keuken. Noteer er alle evenementen op die jij en je familie gepland hebben, inclusief verjaardagen, feestjes en alledaagse dingen zoals afspraken. Je kalender loopt tot volgend jaar september en je hoeft dus geen nieuwe te bestellen in december, wanneer je druk bent met de feestdagen.

Maak je huis klaar voor de herfst

Nu het buiten wat kouder is, zul je meer tijd binnen doorbrengen, dus zorg ervoor dat het een plek is waar je graag bent. Omring jezelf met foto’s van je favoriete momenten en maak een tentoonstelling van je muren met foto’s van vrienden en familie. Lees over de populairste interieurtrends voor de herfst om inspiratie op te doen voor het updaten van je huis voor het seizoen.

Maak plannen met vrienden

Gebruik september, wanneer de kinderen weer terug naar school gaan na een lange zomervakantie, om bij te praten met vrienden die je al een tijd niet hebt gezien. Vanaf november zijn de meesten al in de weer met het organiseren van de feestdagen, dus profiteer van deze rustigere maand. Een kopje koffie of een gezellig diner met vrienden is goed voor je humeur en zorgt ervoor dat je je weer fris en jong voelt.

Wissel met decoratieve accessoires

Planten, beeldjes, klokken en lampen kunnen allemaal gebruikt worden om je boekenplank aantrekkelijker te maken. Zet je boeken op een rij op een plank en plaats er dan wat accessoires tussen om een stijlvolle boekenplank te creëren.

Ontwerptip: Kies voor accessoires met neutrale kleuren om te voorkomen dat je planken er te druk uitzien.

Leer om in het hier en nu te leven

Met de steeds verder oprukkende technologie kan het tegenwoordig moeilijk zijn om alles even los te laten. Je telefoon, e-mails en sociale media. Probeer deze maand een bewuste poging te doen om in het moment te leven. Neem, in plaats van foto’s direct te uploaden naar Facebook, een pauze van sociale media en maak in plaats daarvan een fotoboek van alle foto’s die je deze maand maakt. Het is zo’n bevredigend gevoel als je iets hebt om vast te houden en je zult er veel meer op terugkijken dan op je Facebook-tijdlijn.

Vier je successen

Wees lief voor jezelf als je één van je goede voornemens van september volbrengt. Vier je eigen successen. Dit kan betekenen dat je iets voor jezelf koopt dat je al langere tijd wilde hebben, of neem gewoon die speciale koffie bij je ontbijt. Wij vinden het ook leuk om behaalde successen op de kalender te noteren. Net als wanneer je kinderen een sticker geeft. Geef jezelf er ook één. Je verdient het.

Wanneer je een actieplan hebt opgesteld, bekijk dan eens onze kalenders en kies er één die je gaat begeleiden bij je nieuwe goede voornemens. We hebben meer dan 25 voorontworpen kalenders waaruit je kunt kiezen, inclusief één met inspirerende citaten per maand die je vast en zeker geïnspireerd houden in januari. We horen graag hoe jij van het nieuwe seizoen profiteert, dus gebruik #albelli op sociale media. Deel deze post op sociale media door de onderstaande icoontjes te gebruiken en inspireer je vrienden en familie om ook een frisse start te maken.

Reacties