5 tips om een prachtig eerste fotoboek voor je baby te maken

Door Albelli op 27 juli 2020

Je pasgeboren baby verdient een eigen fotoboek. We helpen je je baby welkom te heten in onze wereld met een persoonlijk albelli fotoboek.

Na de geboorte van een baby zijn er twee dingen zeker: je hebt heel veel foto’s en weinig vrije tijd. Voorkom dat je door je steeds langere serie foto’s blijft bladeren op je telefoon door het eerste fotoboek voor je baby te maken bij albelli. We hebben het zo eenvoudig mogelijk gemaakt om al je favoriete foto’s in één persoonlijk baby fotoboek samen te voegen. Het is leuk om te maken voor jezelf, maar het is ook een geweldige verrassing voor grootouders, vrienden en kennissen die misschien wat minder vaak dan ze zouden willen op bezoek kunnen komen.

  • Maak prachtige fotoproducten bij albelli
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online bestellen

Maak een boek van alle eerste keren

In de eerste maanden is zo goed als alles wat je baby doet een eerste keer. Het werkt dan ook goed om de foto’s in chronologische volgorde in je boek te zetten. Zo kunt je al bladerend door je boek zien hoe ongelooflijk snel je baby zich ontwikkelt. Als je je fotoboek een verhaal wil laten vertellen, kun je belangrijke hoogtepunten zoals de eerste glimlach, de eerste tandjes en de eerste stapjes uitlichten en andere, kleinere eerste keren toevoegen.

Wordt creatief met een paar extra’s

Naast foto’s kun je ook andere dingen toevoegen aan je fotoboek. Wordt creatief met wat je aan de pagina’s toevoegd – een scan van het geboortebewijs, een echo van de zwangerschap, hand- en voetafdrukken en zelfs een foto van de eerste teddybeer. Dit alles vormt het verhaal van je baby en voegt er extra beleving aan toe. Vergeet ook niet om er foto’s van jezelf aan toe te voegen – dat kan vreemd klinken, maar voor je het weet richt je je helemaal op je baby en vergeet je de foto’s van het hele gezin. Neem ook de tijd om iedereen op de foto te zetten. Maak panoramafoto’s van je woonkamer, slaapkamer en de rest van het huis. Als je in de toekomst verhuist, is het leuk om te zien waar jullie in de eerste maanden samen woonden.

Alle beetjes helpen

Natuurlijk zijn de eerste glimlach en de eerste stapjes echte hoogtepunten voor de camera, maar vergeet ook de kleine mijlpalen niet. De eerste keer dat ze ontdekken dat ze de macht over hun handen hebben (ja echt, dat is een geweldig moment) moet je natuurlijk vastleggen. En het morsige eten is altijd leuk, net als de manier waarop ze overal in slaap vallen (ook op opa’s schoot) of spelen met de honderden speeltjes die je gekregen hebt. Gebruik ook foto’s die je familie en vrienden hebben gemaakt voor extra variatie.

Voeg persoonlijke dingen toe

Natuurlijk kun je je eigen tekst aan je fotoboek toevoegen. Door de teksttool te gebruiken, kun je je favoriete citaten, extra titels en bijschriften toevoegen. Je kunt ook het verhaal achter de foto erbij als tekst zetten en zelfs familie en vrienden uitnodigen om brieven aan de baby te schrijven, die je baby kan lezen als hij of zij ouder wordt.

Bekijk onze themaboeken

Als je niet veel tijd hebt – en dat is vaak met een baby – of je creativiteit laat het even afweten, dan kan je gebruik maken van onze prachtige themaboeken. Deze zijn heel eenvoudig aan te passen. We hebben het ontwerpgedeelte al voor je gedaan – zet gewoon de foto’s erin die je wilt gebruiken en personaliseer ze met je eigen bijschriften. We hebben een uiteenlopende stijlen om uit te kiezen: van schattig geïllustreerde boeken tot minimalistische eigentijdse lay-outs. Er is voor iedere stijl wel iets te vinden. Voor meer tips en inspiratie voor het gebruik van onze themafotoboeken, kun je onze tips bekijken.

We hopen dat deze ideeën en tips je inspiratie hebben gegeven voor het maken van je eerste babyfotoboek. Dus op naar onze themaboeken om te starten . Veel geluk met de gezinsuitbreiding!

De fotoboekthema’s en lay-outs in deze blogpost zijn ontworpen door onze eigen designers. Welke stijl of welk thema je ook het beste bij je eerste baby fotoboek vindt passen, je vindt ze allemaal op onze pagina met designs voor babyfotoboeken.

Creëer nu