Het ontwerpen van je persoonlijke fotoboek klinkt misschien als een uitdaging, maar met albelli is het echt heel makkelijk. Zeker met onze themaboeken, die zijn namelijk al door onze designers ontworpen waardoor jij al een heel eind op weg bent. Je hoeft je niet meer druk te maken over kleuren, sjablonen en indelingen. Erg fijn als je toch al niet zo heel erg creatief bent. In plaats daarvan heb je alle tijd om de leukste foto’s uit te zoeken en ze een plekje te geven in je boek. Je kunt bij albelli kiezen uit een hele reeks prachtig ontworpen themaboeken die allemaal heel makkelijk naar wens zijn aan te passen. Er zijn themaboeken voor vakanties, bruiloften, koken, het eerste jaar van je baby en nog veel meer.

Dankzij onze vooraf ontworpen themaboeken kun je niet alleen extra quality time doorbrengen met je naasten, maar ook van je herinneringen nagenieten terwijl je je foto’s aan elke pagina toevoegt. Themaboeken zijn daarnaast geweldig om cadeau te doen aan familie en vrienden. Je vindt alle thema’s en ontwerpen hier. Lees ook onze tips voor themaboeken en ontdek hoe makkelijk je een persoonlijk fotoboek kunt maken.

Stap 1. Kies het gewenste ontwerp en het formaat

Ga naar onze pagina voor themaboeken. Hier kun je kiezen uit onze meest populaire ontwerpen of zoeken op thema, inclusief jaarboek, bruiloft, baby en reizen. Klik op het ontwerp dat je wilt gebruiken en selecteer dan het formaat. De meeste van onze themaboeken beginnen bij medium-formaat en gaan tot extra-large:

• M 20 x 15 cm
• L 28 x 21 cm
• XL 39 x 29 cm

Als je het formaat en de stijl van je boek hebt gekozen, klik je op ‘kies dit thema’ om door te gaan naar ons fotoboekprogramma.

Stap 2. Sorteer je foto’s chronologisch en op thema

Om het samenstellen van een fotoboek makkelijker te maken, kun je het best je de foto’s sorteren voordat je begint. Zorg ervoor dat je de fotomappen ordent en in chronologische volgorde zet als je een jaarboek gaat maken. Als je een trouwboek of een babyboek maakt, kun je de foto’s per thema groeperen. We hebben een aantal tips voor het uploaden, scannen en ordenen van je foto’s als ze een beetje rommelig zijn opgeslagen.

Stap 3. Upload je foto’s

Wanneer je foto’s netjes geordend zijn en je klaar bent om aan je fotoboek te beginnen, ga je terug naar ons fotoboekprogramma en klik je op ‘foto’s uploaden’. Klik op de map die je nodig hebt, selecteer de foto’s die je wilt gebruiken en klik dan op ‘openen’.

Wanneer je de foto’s hebt geüpload, zie je ze links van je boek verschijnen, naast onze bewerkingsopties. Omdat onze themaboeken een voorgestelde foto-indeling hebben, hoef je alleen maar de foto die je wilt naar een leeg fotovlak te slepen. Het formaat van de foto wordt automatisch aangepast aan het kader, maar je kunt hem ook handmatig wijzigen door op de foto te klikken als je dat wilt.

Stap 4. Wijzig de achtergronden

Als je de themaboeken gebruikt als een steuntje in de rug en er je eigen stempel op wilt drukken, kun je de achtergronden gewoon aanpassen, net als bij onze blanco fotoboeken. Je kunt een kleur of een patroon toevoegen die past bij de stijl van je themaboek.

Stap 5. Maak je fotoboek persoonlijk met bijschriften

Onze themaboeken hebben ook suggesties voor de beste plaatsen voor tekst op elke pagina, zodat je eventueel bijschriften kunt toevoegen die je leuk vindt. Klik gewoon ergens waar ‘tekst’ of ‘voer tekst in’ staat en begin met typen. Als je de positie van het tekstvak niet mooi vindt, kun je hem verwijderen of verplaatsen.

Stap 6. Wees creatief met clipart, sjablonen en kaders.

Er zijn vele creatieve extra’s voor fotoboeken waarmee je kunt spelen om een persoonlijk tintje aan je boek te geven. Je kunt clipart, sjablonen en kaders toevoegen. En als je een themaboek maakt, zoals een babyboek of een jaarboek, kun je de ontwerpen sorteren op categorie om een bijpassende stijl te vinden.

Stap 7. Voeg extra pagina’s toe aan je fotoboek

Je kunt extra pagina’s toevoegen als je wilt, als je in totaal maar binnen 120 pagina’s blijft. Klik op het kleine plusteken in de horizontale balk onderaan je fotoboek om pagina’s toe te voegen waar je wilt. Houd er wel rekening mee dat de extra pagina’s die je toevoegt blanco zijn. Maar je kunt dezelfde stijl op deze pagina’s namaken door clipart, achtergronden en kaders toe te voegen die bij het thema passen.

Stap 8. Verwijder pagina’s die je niet nodig hebt

Als je te veel extra pagina’s hebt toegevoegd, kun je degenen die je niet nodig hebt heel gemakkelijk weer verwijderen. Klik op de pagina die je niet meer wilt in de horizontale balk onder je ontwerp. Je ziet dan een klein prullenbakje verschijnen in de hoek. Klik op het icoontje en de pagina wordt verwijderd.

Stap 9. Ben je klaar om je themaboek te bestellen?

Ben je tevreden met het ontwerp van je fotoboek? Klik op ‘toevoegen aan winkelmandje’ Hier kun je de laatste afwerkingen toevoegen, zoals glanzende pagina’s om de kleuren van je foto’s tot leven te brengen of een omslagoptie als je voor een boek met een kaft van linnen of imitatieleer hebt gekozen. Je kunt zelfs een tweede boek bestellen in een kleiner formaat, zodat je er één cadeau kunt doen en één zelf kunt houden. Hierna ben je klaar om je bestelling te plaatsen en je persoonlijke fotoboek thuis te laten bezorgen.

Toptip: sla regelmatig op

Denk eraan dat je je fotoboek regelmatig opslaat tijdens het bewerken. Er staat een klein ‘opslaan’-icoon links bovenaan de pagina, dus zorg ervoor dat je hier regelmatig op klikt terwijl je het fotoboek bewerkt.

Persoonlijke fotoboeken maken met onze voorontwerpen is makkelijk. Dus probeer het eens en volg deze stappen om je eigen albelli fotoboek te maken.

Ga aan de slag

Reacties