Negen ideeën voor een passende tekst op je kerstkaart

Door Albelli op 13 december 2023

Weet je niet wat je op je albelli kerstkaart moet schrijven? Bekijk hier hoe je dit jaar een leuk tekstje op je kerstkaart kunt schrijven dat bij iedereen op je lijstje past.

Als je veel kerstkaarten moet schrijven kan het soms lastig zijn om de juiste woorden te vinden, zonder de standaard tekst “Beste Oma, Prettige kerstdagen. Liefs van ons” te gebruiken. Dus, als je niet weet welke tekst je kunt gebruiken bij het maken van je kerstkaarten van albelli, dan vind je hier inspiratie die je op weg helpt.

Maak om te beginnen je kerstkaart

albelli heeft zo’n 180 voorontwerpen voor kerstkaarten die je met je eigen foto’s en teksten kan personaliseren. Van klassiek tot schattig en van modern tot minimalistisch, er is een ontwerp voor iedereen. Maar, als je echt in een creatieve bui bent, kun je hem natuurlijk ook helemaal zelf ontwerpen.

Wanneer je een kaart uitgekozen hebt, moet je alleen nog maar je favoriete foto in ons fotoprogramma uploaden. Je kunt bijvoorbeeld een sfeervolle foto of een familiefoto toevoegen. Bekijk deze feestelijke foto-ideeën als je op zoek bent naar meer inspiratie.

Wanneer je het ontwerp hebt gekozen, is het tijd om te gaan schrijven. Hier zijn negen ideeën om je kaarten dit jaar extra origineel te maken.

1. Houd het kort

Een foto op de voorkant van je kaart kan al veel zeggen, daarom kun je het berichtje in de kaart kort en vrolijk houden. Dit soort berichtjes zijn perfect voor vrienden of familie die je regelmatig ziet en die waarschijnlijk geen lange beschrijving van jouw afgelopen jaar nodig hebben.

Altijd goed

“Zalig kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar!”

“Hopelijk wordt dit voor jou de beste Kerstmis ooit.”

“Ik wens je al het goede voor Kerstmis en de rest van het jaar”

2. Voor je naaste familie

Weet je niet wat je op de kerstkaart voor je ouders of grootouders moet schrijven? Je kunt een leuke babyfoto gebruiken op de voorkant. Als je een set fotokaarten van albelli bestelt en de binnenkant leeg laat, kun je er met de hand een persoonlijk berichtje voor iedereen inschrijven.

Wij houden van

“Een warme kerstgroet voor de liefste opa en oma die ik me kan wensen.”

“Kerstknuffels voor een geweldige moeder.”

3. Voor familie die ver weg woont

Wanneer je een kerstkaart naar vrienden en familie stuurt die aan de andere kant van de wereld wonen, kan het soms moeilijk zijn om te bepalen wat je wilt schrijven. Er is zoveel dat ze nog niet weten, dus waarom stop je niet een paar fotoafdrukken van het afgelopen jaar in hun kerstkaart en deel zo een aantal van je hoogtepunten.

Onze aanbeveling

“Ik wou dat je hier kon zijn met kerst. Omdat we niet kunnen bijkletsen tijdens de feestdagen, zijn hier een paar foto’s van mijn hoogtepunten van het afgelopen jaar.”

“Vrolijk kerstfeest van ons allen. We kunnen elkaar nu helaas niet zien en daarom heb ik wat leuke foto’s van ons toegevoegd.”

4. Stuur een kaart naar vrienden

Je kunt de tekst op de kerstkaarten voor je vrienden veel informeler houden. Je kunt een grap vertellen die alleen jullie snappen of je kunt een luchtig kerstberichtje schrijven om het simpel te houden.

Probeer eens

“Merry Kissmas en een dikke knuffel! Ik hoop dat dit je beste kerst ooit is.”

“Fijne kerstdagen voor de beste vriend(in). Ik vind je zelfs leuker dan kerstkransjes.”

5. Voor collega’s en zakenrelaties

Bepalen wat je op een kerstkaart kunt schrijven voor collega’s op het werk kan lastig zijn als je ze aan veel mensen geeft. Je wilt het formeel houden voor de managers, dus je kunt het best kiezen voor een neutrale tekst. Je kunt altijd nog een paar persoonlijke berichtjes toevoegen voor je naaste collega’s nadat je fotokaarten zijn afgedrukt.

Kies uit

“Prettige feestdagen! Geniet van je vrije dagen.”

“Prettige feestdagen.”

6. Deel een kerstliedje

Als je even geen inspiratie hebt, kun je altijd kiezen voor de tekst van een bekend kerstliedje. Met een traditioneel kerstliedje of een leuke kerstklassieker die in je hoofd blijft hangen, hebben ze het kerstgevoel zo te pakken.

Denk eens aan

““It’s the most wonderful time of the year.”

“Have yourself a merry little Christmas.”

7. Wees romantisch

Weet je niet wat je op de kerstkaart voor je vriend of vriendin moet schrijven? Als je een set kerstkaarten hebt laten afdrukken zonder tekst, dan kun je er zelf een extra speciaal berichtje in schrijven. Je weet waarschijnlijk wel wat voor berichtje hij of zij leuk vindt, maar als je nog een beetje extra inspiratie nodig hebt, wat denk je dan van de volgende suggesties?

Wij houden van

“All I want for Christmas is you.”

“Hohoho, ik geef je al mijn liefde cadeau.”

“Met veel liefs”

8. Houd het traditioneel

Als je meer van traditionele kerstkaarten houdt, of er één stuurt naar iemand die ervan houdt, dan hebben we een paar ideeën voor je om de kerstvreugde te delen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een klassiek design met een gezellige familiefoto erin. Voeg nog een feestelijk lintje en een leuke boodschap toe en je bent klaar.

Wat dacht je van

“Ik wens je deze kerst vrede en vreugde.”

“Ik hoop dat deze speciale tijd van het jaar gevuld is met heel veel liefde.”

“Licht en liefde gewenst voor jou en je gezin deze kerstdagen.”

9. Je kerstkaarten ondertekenen

Bij albelli gaan we vaak voor het klassieke ‘liefs’ om onze kerstkaarten mee te ondertekenen. Maar als je eens iets anders wilt proberen, hebben we hier een paar ideeën voor je.

Probeer eens

“Heel veel liefs,”

“Warme kerstgroet,”

“Met veel liefs,”

We hopen dat we je een paar tips hebben gegeven, dus begin met het maken van je kerstkaarten bij albelli en stuur dit jaar eens iets anders.

Een kerstkaart maken