Het versturen van kerstkaarten naar je vrienden en familie wordt nu nog leuker met onze unieke foto-ideeën.

Laat al je geliefden samen komen voor een gezellige en feestelijke fotoshoot waarvan je de foto’s kunt gebruiken voor de voorkant van je kerstkaarten. Of je nou seizoensdecoratie gebruikt, een mooie omgeving of misschien wel een vrolijke viervoeter, onze unieke ideeën zorgen ervoor dat je jouw mooiste kerstkaart ooit kunt maken.

Wanneer je eenmaal de perfecte foto hebt genomen, kun je hem eenvoudig toevoegen aan één van onze kaartontwerpen (of je kunt helemaal zelf een kaart ontwerpen), plak een postzegel op de bijbehorende envelop en doe hem op de post…

1. Hou het in de familie

Laat al je geliefde familieleden bij elkaar komen voor een fotoshoot. Bekijk onze tips voor groepsfoto’s voor meer inspiratie.

christmas card photo ideas family

TIP: als er niemand is om de foto te nemen, kan de zelfontspanner ook voor grappige resultaten zorgen.

2. Matchende outfits

Kleed de kinderen in matchende outfits en neem een foto van hen samen. Kersttruien en breisels zijn perfect.

christmas card photo ideas matching outfits

TIP: Je kunt zelfs kerstmutsen toevoegen voor een extra schattige touch.

3. Maak een kerstscène met accessoires of speelgoed

Ben je niet iemand die graag op de foto gaat? Gebruik dan gewoon grappige kerstfiguurtjes, speelgoed of andere voorwerpen die jou of je familie voorstellen! Zorg voor een mooie achtergrond en geef je foto een kerstsfeer met mutsjes, sneeuw, etc. Bij de Xenos bijvoorbeeld koop je dit soort spullen heel goedkoop.

Gepersonaliseerde kerstkaarten maken 1

Pap, mam en zoonlief zijn in deze foto vervangen door rendieren!

4. Teken op de muren of de stoep

Misschien een tikje artistiek (en je moet natuurlijk een muur of stoep hebben waar je op kunt tekenen), maar probeer bijvoorbeeld het idee hieronder eens uit: teken een kerstscène op de muur en laat je kinderen (of jezelf natuurlijk) acteren in de foto! Zelfs voor de minder goede tekenaars onder ons moeten een paar sneeuwvlokken of kerstbomen wel te doen zijn, toch? 😉

Gepersonaliseerde kerstkaarten maken 2

TIP: Een paar kerstbomen op de achtergrond, 3 kindertjes ervoor en klaar is je kerstplaatje!

5. Een magische boodschap

Vind je het wel leuk een kerstkaart te sturen, maar ben je niet zo van de standaard ‘Merry Christmas-kerstboomkaarten’? Ga dan voor een minder voor de hand liggende foto en zet de ontvanger even aan het denken. Foto-apps zoals Instagram geven je foto nét even die extra magische glow!

christmas card photo ideas artsy

6. Zet Siepie in de spotlights

Katten zijn een favoriet item voor op foto’s (getuige alle kattenfoto’s op Facebook). Maak een schattige foto van je huisdier en stuur een kerstkaart met een hoog aaaaaw-effect! Tips nodig voor hoe je je huisdier fotografeert? Zie deze fotografietips: een beestachtige fotoshoot.

Zelfgemaakte kerstkaarten 1

TIP: Verkleed je huisdier in een kerstoutfit! (als het je lukt :-))

7. Houd een kerstshoot en gebruik accessoires!

Ben je meer van de gekkigheid? Maak een foto die de ander aan het lachen maakt! Gebruik allerlei voorwerpen en items om de sfeer te verhogen. Zoals bijvoorbeeld in deze fotoshoot! De snor, neus, hoedjes en alles wat je in deze foto ziet hebben we voor jou ontworpen en in een uitprintbaar PDF gezet! Download hier de albelli kerstaccessoires voor je foto.

Gepersonaliseerde kerstkaarten tips

Dit zijn Liz en Murray uit het designteam – mét de uitprintbare items. Zij vonden de fotoshoot erg geslaagd 🙂

Nu de foto’s eenmaal genomen zijn is het tijd om je kerstkaarten te ontwerpen. Kies een kaart die je wilt gaan maken en ga aan de slag.

Bekijk meer creatieve tips zoals deze op onze blog onder creatieve ideeën.

Deel deze blog op Facebook en Twitter via de onderstaande icoontjes en bekijk wat voor foto’s je vrienden gebruiken voor hun kerstkaarten!

Reacties