Valentijnsdag gaat om meer dan alleen hartjeskussens & pasverliefde stelletjes. Het is ook de dag dat je laat zien dat je aan iemand denkt. Misschien die vriendin die je nog wilde bedanken voor de steun? Of die vriend die je een hart onder de riem wilt steken.

Denk dus met ons buiten de kaders en geef een Valentijnscadeau dat er écht toe doet. Door jou bedacht, met liefde gemaakt.

Al deze voorbeelden zijn gemaakt met het fotoboekprogramma van albelli.

1. Jouw woorden op canvas
Schrijf op een originele manier Ik Hou van Jou (of elke andere boodschap), maak daar een foto van en zet deze op canvas. Dit drieluik maakte Rogier voor zijn vriendin:

2. Valentijnskaart met glimlach
Tover een glimlach op het gezicht van je vrienden met een persoonlijke Valentijnskaart.
Kies een van de wenskaarten en bestel een setje. Zie hieronder hoe je deze maakt.

Hoe maak je deze Valentijnskaart? Maak de achtergrondkleur geel. Pak je leukste foto en zet daar het sjabloon hartjes overheen. Deze vind je in de categorie ‘albelli klassiekers’. Dat rode hartje maak je met ‘Clipart > Kleuren’ > en kies hier de kleur rood (en zet daarna het sjabloon eroverheen). Het lettertype is Cooper Black. (heb je die niet? Kijk hier hoe je je eigen lettertype installeert).

3. Een fotoboek met sms’jes en briefjes
Verzamel alle briefjes die jullie ‘s ochtends voor elkaar neerleggen of maak op je telefoon screenshots van de leukste sms’jes. Zet alles in een superorigineel liefdes fotoboek!

Hoe maak je dit fotoboek? Op de iPhone maak je die screenshots door de homeknop en de uitknop tegelijk in te drukken. Je maakt dan als het ware foto’s die je in het fotoboekprogramma kunt openen. Let wel op: deze sms-plaatjes zijn vooral geschikt voor een klein fotoboekje (fotoboek liggend S, 13×10 cm), gezien de resolutie.

De achtergrondkleur van de linkerpagina is gehaald uit de houten tafel van de foto rechts. Dat doe je met ‘Invoegen > Achtergrondkleur’ > klik op de kleurpipet, klik op de houten tafel en klik ‘Toepassen’.

Bekijk meer cadeautips voor Valentijn op onze website. Binnenkort volgen er nieuwe achtergronden, cliparts, kaders en sjablonen in het thema ‘Liefde’. Houd dus vooral de nieuwsbrief en dit blog in de gaten!

We wensen je een hele fijne Valentijn.

PS Heb jij een goede cadeautip voor Valentijn? Laat ‘m hieronder achter.

Reacties