Of het nu een belangrijke verjaardag voor je is of een kinderfeestje, het kan stressvol zijn om een verjaardagsfeestje te plannen. Gelukkig hebben we een lijst met fotowaardig feestideeën samengesteld (en een handige checklist om uit te printen) voor elk feestje, of je nu 6 of 60 wordt. Van het thema tot het eten en van de uitnodigingen tot de spelletjes, we helpen je memorabele momenten creëren die je op camera wilt vastleggen.

Jij bent uitgenodigd…

Verstuur ruim op tijd je uitnodigingen, dan kunnen er meestal meer mensen komen (en dan heb je gelijk een excuus om al een maand op voorhand uit te kijken naar je feestje).

verjaardagsfeestje ideeën uitnodigingen

Tip 1: Gebruik een oude familiefoto voor je uitnodigingen. Dat is een leuk onderwerp om tijdens het feest over te praten.

Tip 2: Maak een vooraf ontworpen kaart of ontwerp je eigen kaart voor een unieke uitnodiging.

Tip 3: Als je een uitnodiging maakt voor een kinderfeestje, is het handig om de ouders te laten weten om hoe laat ze hun kinderen weer kunnen komen ophalen.

Taart, taart en nog meer taart

Een verjaardagsfeestje is niet compleet zonder verjaardagstaart, maar we hebben ook ideeën voor ander eten tijdens het feestje waar je misschien nog niet aan had gedacht…

verjaardagsfeestje ideeën taart

Tip 4: Voor een kinderfeestje zijn cupcakes beter dan een grote taart, omdat je ze niet meer hoeft te snijden. Je kan ze ook makkelijk mee geven in een goodiebag.

Tip 5: Persoonlijke verjaardagstaarten zijn een leuke manier om de jarige zich nog specialer te laten voelen.

Tip 6: Zelfgemaakte minipizza’s zijn eenvoudig hapjes en de gasten kunnen ze maken zoals ze zelf willen. Geef de kinderen een koksmuts voor een fotomoment dat je echt niet wilt missen.

Tip 7: Een ouderwetse limonadekraam met rietjes is een Pinterestwaardig feestdrankje waar iedereen een foto van wil maken.

Kies een thema voor je verjaardagsfeestje

Van de dresscode tot de decoraties, het is goed om een thema te hebben voor je verjaardagsfeestje. Zo worden de foto’s van het feestje veel leuker!

verjaardagsfeestje ideeën thema's

Tip 8: In de jaren ’60 geboren? Geef een swingend sixties-feestje. Opgegroeid in de jaren ’70? Kies dan voor disco als thema. Kies een thema voor je verjaardagsfeestje op basis van je geboortejaar.

Tip 9: Neem de eerste letter van je naam en vraag of iedereen zich kleedt als iets dat met die letter begint. Als je bijvoorbeeld Simone heet, krijg je misschien sprookjesfiguren, Super Mario of schoolmeisjes.

Tip 10: Vraag of iedereen dezelfde kleur wil dragen. Dat levert briljante foto’s op. Vooral als de jarige een andere kleur draagt. En het is supermakkelijk.

Speeltijd

Feestspelletjes zijn niet alleen voor kinderen, dus plan wat activiteiten om je gasten te vermaken.

verjaardagsfeestje ideeën speeltijd

Tip 11: Kinderen vinden het leuk om ballondieren te maken. En ze hebben gelijk iets leuks om mee naar huis te nemen.

Tip 12: Een spelletje jeux-de-boules is leuk voor volwassenen en de foto’s van competitieve volwassenen zijn leuk om later terug te zien.

Tip 13: We houden van piñata’s omdat ze verjaardagsfeestjes een festivalachtige sfeer geven. Vul er één met snoep en laat iedereen om de beurt slaan met een stok.

Meer dan alleen ballonnen

Versier je locatie met verjaardagsdecoraties om iedereen in de juiste stemming te brengen. We bedoelen niet alleen ballonnen, maar ook andere creatieve ideeën om uit te proberen.

verjaardagsfeestje ideeën decoraties

Tip 14: Gebruik fotoafdrukken om je locatie te versieren. Bekijk hier nog veel meer ideeën voor fotoafdrukken.

Tip 15: Maak een fotohokje op je feestje. Zelfs als je een smartphone en een paar kleine attributen gebruikt, is het een goed idee om een speciaal fotoplekje in te richten. We hebben heel veel tips voor het maken van je eigen fotohokje.

Tip 16: Geen verjaardagsfeestje is compleet zonder tenminste een paar ballonnen. We houden van grote letterballonnen met de initialen van de jarige.

Bedankt dat je bent gekomen

Het is leuk om je gasten iets te geven als bedankje. We hebben ideeën voor kinderen en volwassenen, dus er is een cadeautje voor iedereen.

verjaardagsfeestje ideeën cadeautje

Tip 17: Maak een paar doe-het-zelf-fotolijstjes waar je later fotoafdrukken van het feestje in kunt doen.

Tip 18: Vul een zakje met wat lekkers. Een stukje verjaardagstaart en wat snacks die over zijn, kan al genoeg zijn, maar je kunt er ook wat extra snoep in doen.

Tip 19: Moedig kinderen aan om zich verbonden te voelen met de natuur en vul hun goodiebag met zaden en bloembollen. De kinderen kunnen ze na het feestje planten en je af en toe een foto sturen wanneer de plantjes groeien.

Met al deze ideeën kun je vast niet wachten om zelf te beginnen met het plannen van een verjaardagsfeestje. Om het makkelijker te maken, hebben we een to-do-lijst voor het plannen van een feestje gemaakt om uit te printen en te bewaren. Zo hoef je zelf niets meer te plannen.

Hebben we je geïnspireerd met onze ideeën voor het beste verjaardagsfeestje? Ga dan naar onze blog en vind nog veel meer ideeën.

Je to-do-lijst voor het plannen van een feestje om uit te printen en te bewaren

to do lijst feestje plannen

Reacties