Als je een fotoboek er zo professioneel mogelijk uit wilt laten zien, dan is het leren gebruiken van indelingen een goed begin. In deze blog helpen we je met hoe je indelingen gebruikt en ze bewerkt en geven we je creatieve tips om nog meer uit je fotoboek te halen.

Indelingen Vinden en Toepassen

Kijk naar de linkerkant van het scherm wanneer je het  online fotoprogramma opent. Hier vind je onder de kolom ”Opties” een selectie van professioneel ontworpen indelingen. Klik op het indelingen-icoontje en bekijk de verschillende categorieën en ontwerpen totdat je er een hebt gevonden die je wilt gebruiken.

Sleep de gekozen indeling naar de pagina en laat los of dubbel klik op de indeling om hem toe te passen op de pagina. Wil je dezelfde indeling toepassen op meerdere pagina’s? Klik dan op de drie stipjes in de rechterbovenhoek van de indeling-miniatuur.

Indelingen Bewerken

Nu je de indelingen hebt toegepast is het tijd om ze een persoonlijk tintje te geven. Klik op de rand van een element van de indeling en sleep naar binnen of buiten om ze te vergroten of verkleinen. Door op het midden van de afbeelding te klikken kun je hem op de pagina verplaatsen en de indeling naar wens aanpassen.

Ontwerptips

Voor een strakke uitstraling die de nadruk legt op je favoriete foto’s ga je voor een indeling met niet meer dan drie foto’s.

Wil je zoveel mogelijk van je momenten op een pagina plaatsen, bekijk dan eens onze mozaïek-indelingen voor een creatief ontwerp.

Welke indeling je ook kiest, probeer elke pagina te zien als een individueel verhaal en kies de indelingen en foto’s aan de hand van dat verhaal.

Kleine liggende fotoboeken zijn geweldig om je reisfoto’s mee tot leven te brengen, met genoeg ruimte voor tekst en andere creatieve details.

We hopen dat deze tips je helpen om aan de slag te gaan met creatieve indelingen en om je volgende fotoboek nog mooier te maken. De beste manier om een pro te worden is natuurlijk om ze zelf uit te proberen. Experimenteer met alle opties en ontdek wat het beste werkt voor jou.

Ga aan de slag met je volgende fotoboek

Reacties