Dankzij ons aanbod aan exclusieve, handgetekende ontwerpen tover je altijd een glimlach op je gezicht, ongeacht je smaak of de persoon voor wie je de kalender maakt. In onze snelle en eenvoudige gids vind je tips waarmee je in een handomdraai je eigen persoonlijke fotokalender maakt.

1. Voor wie is het?

Het klinkt misschien logisch, maar het is belangrijk om je kalender aan te passen aan degene voor wie je hem maakt. Als je ‘m voor jezelf maakt, kun je gewoon de stijlen en indelingen kiezen die jij de mooiste vindt. Maar als je je kalender voor een vriend of familielid maakt, kun je het best stijlen en ontwerpen kiezen die bij die persoon passen.

2. Een formaat kiezen

De volgende stap is een simpele: een formaat kiezen. Sinds dit jaar hebben we kalenders op A3-formaat, maar je kunt ook voor A4, A4 dubbel of vierkant gaan. Waar wil je je kalender ophangen? Als je hem aan een grote lege muur hangt, is A4 misschien wat aan de kleine kant en kun je beter voor een A3-formaat kiezen.

3. Een ontwerp kiezen

We hebben 37 exclusieve voorontwerpen waaruit je kunt kiezen; er is dus altijd wel een stijl die jij, je vrienden en je familie mooi vinden, waaronder minimalistische, traditionele en moderne thema’s. Maar als je een kei bent in design of je ontwerp van een persoonlijke touch wilt voorzien, hebben we een enorm assortiment aan visuele elementen, waarmee je je kalender helemaal uniek maakt.

4. Je foto’s uploaden

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste stap: welke foto plaats je bij elk van de maanden? Als je de kalender voor jezelf maakt, is dit een uitgelezen kans om bij iedere maand een gedenkwaardig moment uit het voorgaande jaar te plaatsen, zodat je er met een glimlach aan kunt terugdenken. Voel je vooral niet beperkt door wat je wel en niet moet laten zien, het is jouw kalender, dus zet je favoriete personen of plekken in de volgorde die jij het mooist vindt!

5. Creatief aan de slag

Nu het ontwerp klaar is en al je foto’s zijn toegevoegd, kun je aan de slag met onze extra visuele functies.

Gebeurtenissen

Voeg aan elke willekeurige datum belangrijke gebeurtenissen toe, zoals verjaardagen, jubilea en trouwdagen. Zo voorzie je je ontwerp van een praktische en persoonlijke noot.

Achtergronden

In ons fotoprogramma vind je een handige functie die de achtergrondkleur aanpast aan de foto op de pagina. Probeer de functie uit en kijk wat je ervan vindt.

Illustraties

Neem eens een kijkje bij ons aanbod aan de clipart die je overal aan je ontwerp kunt toevoegen. Op die manier geef je je kalender wat extra flair.

Kaders

Je foto’s hoeven niet per se in een klassiek vierkant of traditionele rechthoek worden gekaderd. In ons fotoprogramma vind je een heleboel unieke kaders die bij je smaak passen.

Sjablonen

Als je écht wilt opvallen, kun je onze sjablonen uitproberen. Hiermee voeg je als het ware een uitgesneden laag aan je foto’s toe die voor een groot effect kan zorgen.

Teksten

Je kunt in je kalender overal een tekst of bericht toevoegen, zoals de locatie waarop de foto van de betreffende maand is genomen of gewoon een lief berichtje tussendoor.

6. Tijd voor een voorbeeld

Je bent bijna klaar om te bestellen! Nu is het tijd om elke pagina te controleren en ervoor te zorgen dat alles naar wens is. Bekijk of je de juiste foto’s en data hebt geplaatst en of je tevreden bent over je voorontwerpen. Het kan ook nooit kwaad om je kalender aan een vriend of familielid te laten zien, twee weten meer dan één!

7. Bestellen

Nu kun je achterover leunen en ontspannen. Jouw deel van het werk is gedaan. Nadat je je bestelling hebt geplaatst, gaan we hard aan de slag om je persoonlijke kalender tot leven te brengen en rechtstreeks bij je thuis te bezorgen. Zet een lekker kopje thee, je hebt het verdiend!

Kalenders zijn altijd een goede aankoop, maar een persoonlijke kalender is extra speciaal. Niet alleen kunnen jij en je vrienden of familie er het hele komende jaar van genieten, maar het is ook een geweldige manier om terug te blikken op jullie mooiste momenten samen. Klaar om aan de slag te gaan?

Maak nu je persoonlijke kalender

Reacties