We houden allemaal wel van een goed feestje, samen zijn en lachen met vrienden is gewoon super gezellig. De beste feestjes zijn misschien wel de themafeestjes. Wil je niet uren nadenken en je zorgen maken over wat je kunt doen? Geen paniek, wij hebben een paar originele ideeën voor je bedacht!

We hebben 8 geweldige manieren voor je om een feestje te geven waar iedereen over zal napraten.

En om er zeker van te zijn dat iedereen komt, hebben we een paar leuke ideeën voor uitnodigingen met een kerstkaart ontwerp. iedereen zal ze geweldig vinden!

1. Het foute kersttrui feest

Het idee: Deze is leuk en eenvoudig. Laat je gasten de lelijkste, foutste en grappigste kersttruien dragen die ze maar kunnen vinden.

Voorbereiding: Het belangrijkste, zorg dat de fotocamera klaar ligt. Je wilt de hilarische kledingstukken waarin je gasten verschijnen voor altijd vastleggen! Bovendien kun je deze geweldige foto’s laten afdrukken zodat je er later met je vrienden om kunt lachen.

Maak het nog leuker: Je kunt er ook een wedstrijd van maken en de meest foute trui belonen. Nog beter, vertel van te voren niet dat er een wedstrijd gehouden wordt. Dit is een leuke verassing.

Uitnodigingen: We raden een kaart met een Klassiek motief aan, omdat het doet denken aan de motieven op kersttruien van vroeger.

2. Pub quiz feest

Het idee: Nodig je vrienden en familie uit met kerst en laat ze groepen maken met het zelfde aantal personen en laat ze een grappige groepsnaam verzinnen. Als gastheer / gastvrouw lees je vragen voor en de groepen schrijven hun antwoorden op een papier.  Aan het einde bekijk je welke groep de meeste vragen goed heeft beantwoord.

Voorbereiding: Verzamel vragen met verschillende onderwerpen. Wetenschap, rekenen, algemene kennis, Kerstmis! Geef elk team een pen en papier om de antwoorden mee op te schrijven. Stel alle vragen en vraag dan elk team om hun vragen door te geven aan het team rechts van hen. Lees dan de antwoorden één voor één voor en laat de groepen de antwoorden nakijken van hun tegenstanders… zo kan er niet vals gespeeld worden!

Maak het nog leuker: Voeg ook wat vragen over de familieleden of vrienden toe, maar maak ze niet té persoonlijk…

Uitnodigingen: Dennenappel en hulst is gewoon op en top Kerstmis. Je hebt alleen nog maar een foto nodig die bij het thema past.

3. Kerstfilm feest

Het idee: Nodig je vrienden uit en selecteer een paar van je favoriete kerstfilms. We zijn dol op Santa Claus The Movie, Elf en natuurlijk Home Alone (de eerste blijft het beste).

Voorbereidingen: Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt, zodat iedereen comfortabel en knus kan zitten. Het is natuurlijk logisch dat je een goede voorraad snacks nodig hebt. Wij vinden popcorn altijd een goed idee, zoet én zout. Zo heeft iedereen het idee alsof ze echt in een bioscoop zitten.

Maak het nog leuker: Je kunt iedereen laten stemmen voor zijn of haar favoriete kerstfilm. Of je kunt een ruimte vrij houden op je uitnodiging, zodat iedereen kan laten weten wat ze graag willen zien. De populairste film wint.

Uitnodigingen: Sprankelende Kerst past goed. Kies afbeeldingen van de films die je wilt kijken uit en voeg ze toe aan het ontwerp. Klaar is kees.

4. Winter Wonderland feest

Het idee: Pak alle kerstversieringen die je hebt erbij en ga creatief aan de slag. Maak een Winter Wonderland van je huis, waar de kerstman trots op zou zijn.

Voorbereidingen: Ga voor papieren sneeuwvlokken om het extra feestelijk te maken. Je kunt ook nep sneeuw maken van watten. Gebruik al je kerstlampjes die je hebt. Vraag je gasten om zich uit te dossen met wollen mutsen, sjaals en handschoenen. En vergeet de kerstboom niet natuurlijk! Oh, en je kunt alle kerstkaartjes die je ontvangt gebruiken als decoratie. Bekijk hier onze blog voor handige tips om het beste uit je kerstkaartjes te halen.

Maak het nog leuker: Verkleed de hond als Rudolph en de kat als Elf. Vergeet niet om je huisdieren op de foto te zetten in hun kerstoutfits!

Uitnodigingen: Onze Zilveren bal uitnodiging is perfect. De glanzende kleuren, het sneeuw design en de denneappels passen perfect bij het Winter Wonderland thema.

5. Spelletjes feest

Het idee: Iedereen houdt van spelletjes spelen met kerst, dus waarom organiseer je geen spelletjesfeest?  Zoek al je favoriete spelletjes bij elkaar en vraag de gasten om er ook een aantal mee te nemen.  Monopoly, Cluedo, Levensweg, Risk, Memorie en meer…

Voorbereiding: Versier je huis met kerstversieringen en koop een flinke lading snacks en drankjes. En vergeet de spelletjes niet natuurlijk!

Maak het nog leuker: Wanneer er teams gemaakt moeten worden kun je personen die elkaar nog niet zo goed kennen bij elkaar zetten. En om het extra competitief te maken kun je een scorebord bijhouden.

Uitnodigingen: We hebben het ideale ontwerp: Vrolijke Kerstman. Speels en vrolijk, perfect voor het spelletjes thema.

6. Culinair kerstfeest

Het idee: Vraag je gasten om zelfgemaakte hapjes (of drankjes) mee te nemen die gedeeld kunnen worden op het feest.

Voorbereiding: Neem contact op met je gasten en vraag ze wat ze willen maken. Zorg ervoor dat er evenveel hapjes, hoofdgerechten, desserts en drankjes zijn. En zorg er ook voor dat je fotocamera opgeladen is, zodat je elk moment kunt vastleggen. Als je nog nooit foto’s van eten hebt gemaakt, bekijk dan eens onze blog met tips voor food-fotografie. Het staat vol leuke ideeën.

Maak het nog leuker: Maak er een wedstrijdje van! Je kunt je gasten laten stemmen voor het gerecht dat ze het lekkerste vonden. Maar maak het wel geheim. Geef iedereen een kaartje en vraag ze om elk gerechtje een cijfer te geven. Tel aan het einde van de avond de punten op. De maker van het meest populaire gerecht wint een prijs.

Uitnodigingen: We hebben een Peperkoek ontwerp dat perfect past bij het culinaire thema.

7. Kerstcadeauspel feest

Het idee: Elk feestje met cadeaus is goed!  Nodig iedereen uit en speel één (of meer!) spelletjes.  Speel bijvoorbeeld ‘Geheime Kerstman’, waarbij iedereen een cadeautje koop voor iemand, maar het is geheim van wie het komt.

Het ‘Doorgeefspel’ (met wanten aan!): bereid je cadeautjes voor. Verpak elk cadeau in meerdere lagen cadeaupapier, met een klein cadeautje in elke laag.  Doe de muziek aan en uit terwijl het cadeautje wordt doorgegeven. Degene bij wie de muziek stopt, mag het proberen uit te pakken. Dit herhaal je totdat alle cadeautjes op zijn. Er zijn natuurlijk nog veel meer spelletjes die je kunt spelen, maar dit zijn een paar voorbeelden.

Voorbereiding: Dit hangt af van het spel dat je besluit te gaan spelen. Zorg ervoor dat iedereen een cadeautje meeneemt (er staan vele leuke ideeën op onze website, zoals mokken!), zet al je foute kersthits klaar en zorg voor lekkere snacks en drankjes voor iedereen.

Maak het nog leuker: Wat is er nou leuker dan kerstcadeautjes uitpakken met kerstmuziek op de achtergrond? Genieten!

Uitnodiging: Onze Kerstman cadeautjes kaart past het beste. Dit past perfect bij het cadeautjes thema.

8. Knutselfeest

Het idee: Breng familie en vrienden samen en maak samen iets moois. Dit kan van alles zijn, zoals een cadeaumand, kerstbreien, handgemaakte kerstdecoraties, prachtige kransen, kerstkoekjes bakken, en zo veel meer…

Voorbereiding: Zorg ervoor dat er genoeg materiaal voor iedereen is, of vraag je gasten om zelf materialen mee te nemen die gedeeld kunnen worden. En omdat iedereen lekker creatief aan de slag gaat, zijn snacks natuurlijk onmisbaar voor je energieke knutselaars!

Maak het nog leuker: Wie maakt het mooiste? Laat iedereen stemmen! De creatie met de meeste punten wint een feestelijk cadeautje. Heb je geen cadeau-ideeën? Klik dan hier.

Uitnodiging: Kerstmis labels past perfect bij het knutsel thema.

Met zoveel feesttips zijn we er zeker van dat deze Kerstmis extra speciaal wordt!

En we horen graag van je hoe het was. Heb jij nog leuke tips die wij zijn vergeten? Geef ze aan ons door en dan delen wij ze met iedereen.

Denk je dat één van je vrienden een feestje wil organiseren? Deel deze blog dan via de onderstaande social media icoontjes.

Veel plezier!

Reacties