9 Fotografietips

Iemand roept je naam, je kijkt om en ‘KLIK’…. je staat op de foto. “Nee, wissen! Die moet over, ik knipperde net met m’n ogen”, roep je nog. Maar je vriendin loopt grinnikend weg met de camera. Oh nee, weer zo’n vreselijke foto die meteen rond gaat. Herken je dit? Niet getreurd, met deze 9 fototips sta jij altijd goed op de foto!

1. Zoek uit wat je goede kanten zijn
Maak meerdere foto’s met je camera uit verschillende hoeken. Dus een foto van voren en van de zijkanten van je gezicht. Door te experimenteren kom jij erachter wat jouw ‘beste kant’ is.

2. Probeer niet recht in de camera te kijken
De camera maakt je heel bewust van jezelf. Vermijd het en je zal je een stuk kalmer, zekerder en natuurlijker voelen. En dat zie je op de foto!

3. Buig een beetje naar de camera toe
Als je een beetje naar de camera toe buigt, zul je er een stuk slanker uitzien. Misschien moeilijk uit te voeren, maar het werkt zeker!

4. Vermijd de onderkin!
Ontspan je schouders en til je hoofd een stukje op. Opgetrokken schouders kunnen een foto sneller verpesten dan slechte verlichting.

5. Denk aan iemand waar je van houdt
Sta jij altijd met een neplach op de foto? Denk dan tijdens het fotomoment aan iemand die veel voor je betekent. Je lach zal er een stuk oprechter uitzien.

6. Bedwing je enthousiasme
Dit is voor de drukke, stuiterende enthousiastelingen onder ons. Zorg dat je rustig bent als er een foto gemaakt wordt. Focus op het moment, je houding en expressie, totdat de camera opgeborgen is.

7. Wees zelfverzekerd
Dit is de belangrijkste tip voor een aantrekkelijke foto. Dus stop met twijfelen en verban je onzekere gedachten. Denk ‘ik ben een godin’ wanneer je foto gemaakt wordt. 😉

8. Sta nooit boven de camera
Foto’s van onder zijn nooit charmant, je kijkt zo je neusgaten in!

9. Oefen met poseren
Hoe vaker je foto’s van jezelf laat maken, hoe meer je eraan gewend raakt. Je staat comfortabeler op foto’s en je ontdekt je goede kanten.

Deze tips komen van Natalie’s blogpost. Zij beweert dat iedereen fotogeniek kan zijn. Gebruik deze fototips en bewijs haar gelijk!

 

Reacties