Ideeën voor vakanties in eigen land met albelli

Door Albelli op 9 juli 2020

De zomer is fantastisch: de zon schijnt, de hemel is blauw en het is tijd om leuke dingen te doen. Voorlopig zoeken we het avontuur dichter bij huis. Dit is het uitgelezen moment om je omgeving te verkennen en wij hebben een aantal leuke tips voor je. Vergeet niet om foto’s te maken van alle activiteiten met je familie en ze te vereeuwigen in een fotoboek, kalender of een van onze andere fotoproducten. 

  • De mooiste fotoproducten maak je bij albelli
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online bestellen

Een dagje naar het strand

Zee en strand zijn in Nederland voor iedereen bereikbaar en je kunt er zowel actief zijn als heerlijk relaxen. Geniet met je tenen in het zand van een flinke dosis vitamine D, terwijl je naar de golven kijkt en luistert en je lichaam en geest tot rust laat komen. De kids kunnen op het strand fijn in het water spetteren, hun benen strekken en plezier beleven in de frisse lucht. Alles wat je nodig hebt voor een perfect dagje uit, zijn een paar handdoeken, strandballen, picknickspullen en je camera om de dag vast te leggen.

Kamperen in de achtertuin

Dit doet ons denken aan onze kindertijd. Maak van je achtertuin je slaapplek door een tent op te zetten met luchtbedden en slaapzakken. Om de kampeerbeleving compleet te maken, steek je de kaarsen in de windlichten aan en rooster je marshmallows of hotdogs terwijl je verhalen vertelt bij de vuurkorf. Door onder de sterrenhemel te slapen, lijk je heel ver van huis, maar heb je alle comfort van je huis onder handbereik.

Familiewandelingen


Hou het hele gezin fit door een wandeling in de natuur te maken. Een familiewandeling is ideaal om iedereen uit het huis te krijgen en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Pak je picknickspullen en wat drankjes in en breng de dag door met het verkennen van bos, heide of heuvels. Je kunt de kinderen bezighouden door verschillende spelletjes te verzinnen, zoals het vinden van verschillende bloemen, bomen en bessen, zodat jij kunt genieten van de zon en de buitenlucht. Vergeet niet je wandeling vast te leggen en de hele familie eens in een andere omgeving op de foto te zetten. Je zou zelfs kerstmutsen kunnen meenemen om zo een grappig portret te maken voor je aankomende kerstkaart.

De omgeving verkennen

Door onze passie voor reizen, vergeten we soms wat er om ons heen te beleven is. Bestudeer de geschiedenis van je stad of provincie en trek eropuit om monumenten, historische gebouwen of parken te ontdekken. Kijk eens naar de straatnamen en zoek uit waarnaar ze zijn vernoemd. Voel je meer betrokken bij je omgeving door het verhaal achter deze plekken te achterhalen. Plan wat tijd in voor een stadse fotosessie, zoek naar interessante hoeken van gebouwen, weerspiegelingen en abstracte vormen om moderne fotoafdrukken of zelfs een fotoboek te maken.

Een boerderij zoeken

Er is vaak wel een boerderij in de omgeving die open is voor het publiek, of je nu in een stad of een dorp woont. Zo ben je niet alleen even uit huis, maar kunnen jij en je kinderen een heleboel leren over dieren, gewassen en het boerderijleven. Als je geluk hebt, is er ook een boerderijwinkel waar je wat verse lekkernijen voor thuis kunt halen.

Je eigen avontuur kiezen

Je hoeft niet de wildernis in te gaan om avonturen te beleven. Je vindt volop spannende activiteiten rondom je huis. Klimmen is momenteel enorm populair, dus neem eens een kijkje bij je plaatselijke klimmuur om het  uit te proberen. Veel van deze clubs organiseren ook uitstapjes naar nabijgelegen rotswanden. Als je liever wilt afkoelen in het water, kun je een uitstapje maken naar het dichtstbijzijnde zwemmeer of naar de kust om een keertje te waterskiën of te windsurfen. Vergeet niet, zoals altijd, om foto’s te maken van alles wat je uitprobeert. Als je weer thuis bent, kun je een geweldige fotocollage van je avonturen samenstellen.

Deze zomer zit een reis ver over de grens er voor velen van ons niet in. Daarom is dit het perfecte moment om een leuke vakantie in je omgeving te organiseren en gloednieuwe herinneringen en momenten te creëren waarvan je kunt genieten. Als je tijd met vrienden en familie doorbrengt, moet je niet vergeten je camera mee te nemen voor als je nieuwe plekjes verkent en nieuwe activiteiten uitprobeert. Vereeuwig je zomer van 2020 met een fotoboek, een kalender of wanddecoratie en maak iets waarvan je nog lang kunt nagenieten. Als je op zoek bent naar tips, trucs en inspiratie om je eigen fotoboek van allbelli te maken, kun je onze tips hier bekijken. Ga naar onze home page, kies je fotoproduct en ga creatief aan de slag!

Creëer nu