Tekstideeën voor een save the date kaartje

Door Albelli op 17 juni 2022

Waar begin je bij het maken van jouw save the date kaartjes? Met het vinden van de juiste woorden! Hier vertellen we je alles wat je moet weten over persoonlijke save the date kaartjes, van wanneer je save the dates moet versturen tot sjablonen voor de perfecte save the date tekst.

Het schrijven van een save the date kaartje is een spannend onderdeel van je huwelijksplanning. Je hebt de locatie gevonden, de datum vastgelegd en eindelijk kun je je familie en vriend(inn)en uitnodigen, zodat zij jullie grote dag in hun agenda kunnen zetten!

Jullie save the date is de allereerste keer dat jullie gasten een tipje van de sluier krijgen over jullie grote dag. Het maken van een save the date kaartje is iets om naar uit te kijken en waarbij jullie je geen zorgen moeten maken over het vinden van de juiste woorden voor op het kaartje. Daarom vind je hier een aantal eenvoudige tips voor het maken van je eigen trouwdrukwerk, van de perfecte tekstideeën voor de save the date kaartjes tot wanneer je een save the date kaartje moet versturen.

Wat zijn save the date kaartjes?

Save the dates zijn iets anders dan een uitnodiging voor een bruiloft. Save the date kaartjes zijn een kennisgeving van jullie trouwdatum en bevatten slechts een paar essentiële details. Deze worden meestal zes of meer maanden vóór jullie grote dag naar de mensen op de gastenlijst van jullie bruiloft gestuurd.

Hoewel save the date kaartjes niet strikt noodzakelijk zijn, zorgt het versturen van een save the date ervoor dat zoveel mogelijk mensen die grote dag met jullie kunnen vieren. Het wordt altijd op prijs gesteld als je mensen van tevoren op de hoogte stelt, zo ver als maar mogelijk is. Dat is vooral belangrijk voor gasten die in het buitenland wonen of als je een bruiloft op een bestemming of een meerdaags evenement wilt organiseren.

Wat schrijf je op een save the date kaartje?

Zoals we al zeiden, is een save the date kaartje een eenvoudige aankondiging van je bruiloft, dus je hoeft er niet veel tekst op te zetten. Hier is een checklist voor wat je op een save the date kaartje moet zetten:

– De namen van het gelukkige paar.

– De trouwdatum.

– De plaats, regio of het land waar de bruiloft zal plaatsvinden. (Als je de locatie al weet, dan kan het geen kwaad om dit van tevoren te delen.)

– Laat mensen weten dat jullie huwelijksuitnodigingen zullen volgen met alle details.

Als je je save the date hebt geschreven, schrijf je linksboven op de envelop de naam en het retouradres van het bruidspaar. In het midden van de envelop schrijf je de naam van de persoon, het stel of de familie die je uitnodigt en hun adres.

Ideeën voor de tekst op het save the date kaartje

De manier waarop je de informatie op je save the date kaartje verwoordt moet passen bij de stijl van het trouwkoppel en het thema van je trouwfeest. Voor een groot, wit trouwfeest kies je voor een klassiek save the date kaartje met formelere teksten. Als je grote dag een leuke en informele gebeurtenis is, pas dan je save the dates aan bij je thema met meer casual teksten en een speelser ontwerp.

Hier zijn een paar eenvoudige save the date teksten voor een moderne, klassieke of speelse save the date-stijl.

1. Moderne save the date tekst [tekst onderbreking]

Save the date

Laura Smit & David Nicolaas

01-10-22

Limburg

De officiële uitnodiging volgt

www.davidenlauragaantrouwen.nl

2. Klassieke save the date tekst

Laura Smit en David Nicolaas

zouden uw aanwezigheid op hun trouwceremonie zeer op prijs stellen.

1 oktober 2022

Maastricht, Limburg

De officiële uitnodiging volgt.

3. Leuke en informele save the date tekst

Laura Smit & David Nicolaas gaan trouwen

Zet het in de agenda!

1 oktober 2022

Limburg

Meer info volgt binnenkort 😉

www.davidenlauragaantrouwen.nl

Met albelli vind je gemakkelijk de juiste save the date tekst. Blader door meer dan 60 verschillende vooraf ontworpen sjablonen om het perfecte save the date-ontwerp voor jullie bruiloft te vinden. Ook kun je ervoor kiezen om de tekst die er al staat te bewerken en deze aan te passen aan de stijl van jullie bruiloft. Als je op zoek bent naar een meer persoonlijk tintje voor de save the date kaartjes, gebruik dan onze teksten als sjabloon en ga daarmee aan de slag.

Klaar om te beginnen met het maken van jullie perfecte save the date kaartje? Blader door het hele assortiment trouwkaarten en begin met het maken van jullie persoonlijke kaarten in slechts een paar eenvoudige klikken.

Creëer nu