De ultieme gids voor Pasen

Door Albelli op 27 maart 2023

De zon begint weer te schijnen en dat betekent dat de paasdagen in aantocht zijn. Wanneer je de feestdagen thuis met de familie doorbrengt, kun je heerlijk creatief aan de slag door je eigen paasdecoratie en lekkernijen te maken. We hebben wat leuke ideeën en activiteiten verzameld, waarmee jullie je tijdens Pasen geen moment zullen vervelen.

  • Maak deze paasdagen fantastische fotoproducten
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online bestellen

Tijd voor een brunch

Het is tijd om even tot rust te komen en samen met het gezin te genieten van een heerlijke brunch. Laat de kinderen meehelpen met de voorbereidingen, zoals het maken van pannenkoeken, heerlijke eitjes of lekkere broodjes. Er is niets leuker dan samen rond de tafel te zitten en te genieten van al het heerlijke eten dat jullie samen hebben gemaakt.

Creatief met decoratie

Een van de leukste dingen aan Pasen met de familie is de tafeldecoratie. Geef je kinderen de belangrijke taak om een adembenemend bloemstukje te maken van verse bloemen uit de tuin. Je kunt ze ook de tafelschikking en bijbehorende naamkaartjes laten ontwerpen. Of geef elk kind een wit servet waarop ze hun eigen paashaas of paasei kunnen ontwerpen. Degene met de mooiste tekening wint een prijs!

Cadeaumandjes maken

Al die creatieve bedrijvigheid kun je ook perfect toepassen op het maken van een paar mooie paasmandjes. Je kunt er samen met de kids een leuk project van maken of wachten tot ze naar bed zijn, zodat ze de volgende ochtend een leuke verrassing te wachten staat. Vul het mandje met paaslekkernijen en zet er papieren hazenoren op, maak het pluizig als een kuiken, bedek het met bloemen of versier het als een ei. Bovendien kunnen de kinderen deze mandjes gebruiken wanneer ze in de tuin de eitjes gaan zoeken.

Je eigen kinderboek voor Pasen ontwerpen

Log in op ons online fotoprogramma en ontdek hoe simpel het is om een gepersonaliseerd kinderboek over alle paasavonturen te maken. Laat iedereen aan het verhaal meeschrijven, zodat het een echt familieboek wordt. Je kunt het ook creatief aanpakken en hun tekeningen uploaden of zet je eigen familie in de schijnwerper door je boek te vullen met foto’s die je tijdens Pasen hebt gemaakt. Misschien wordt het maken van een fotoboek van de familie wel een nieuwe paastraditie! Bekijk onze fotoboekengalerij voor inspiratie en ideeën.

Eieren verven

Bij Pasen hoort natuurlijk het verven van eieren. Knutselen is een leuke manier om het gezin rond de tafel te krijgen. Dus sla een voorraad eieren in en laat de kids hun eigen paaseitjes beschilderen. Zorg ervoor dat je allerlei materialen in huis hebt om de creativiteit de vrije loop te laten. Glitter, stickers, verf, stiften en veren zijn perfect voor het versieren van eieren.

Paaskoekjes bakken


Koekjes smaken nog lekkerder als je ze ‘s ochtends met de hele familie hebt gebakken. Geef je lekkernijen een paasthema, zoals grote (paas)hazenoren of ga creatief aan de slag met eivormige koekjes en glazuur in verschillende kleuren.

Paaseitjes zoeken

Een zoektocht naar paaseieren is niet alleen een leuke paastraditie, maar ook een goede manier om iedereen actief in de buitenlucht te krijgen. Verstop de eitjes op hoge en lage plekken, zodat iedereen evenveel kans maakt om er eentje te vinden. En als je het extra spannend wilt maken, is het een leuk idee om kleine hints achter te laten!

Een palmpasenstok versieren

Het versieren van een palmpasenstok is een oude traditie, waaraan je je eigen moderne draai kunt geven. Je kunt de takken bijvoorbeeld wit of zilver spuiten of er kersenbloesems aan toevoegen voor een Japanse twist. En vergeet niet je stok met snoepjes te versieren! Maak je palmpasenstok het hoogtepunt van de dag, of je het nu bij één thema houdt of de hele familie hun eigen stok laat ontwerpen.

Een gepersonaliseerd fotoboek maken

Nu je het hele gezin bij elkaar hebt, is het een perfect moment om je camera tevoorschijn te halen en het hele paasweekend vast te leggen. Deze paasfoto’s komen natuurlijk het best tot hun recht in je eigen gepersonaliseerde fotoboek. Je kunt het boek zelf houden of aan iemand cadeau doen. Misschien wordt het maken van een fotoboek van de familie wel een nieuwe paastraditie! Het is een unieke manier om van je foto’s te genieten. En dankzij ons online fotoboekprogramma is het maken van een fotoboek een eitje.

Creëer nu