Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing, maar de meeste fotoboeken die we maken zijn vaak bedoeld als herinnering aan een huwelijk, een verjaardag of een vakantie. Dat is natuurlijk geweldig. Toch staan we ook steeds vaker stil bij andere herinneringen die een fotoboek verdienen. We vroegen het na bij onze teamgenoten, bekeken samen met elke klanten hun creaties en spraken met onze vrienden over deze alternatieve albelli fotoboekideeën.

De eerste verjaardag van je puppy

Huisdieren! Natuurlijk! We zijn allemaal geobsedeerd door onze huisdieren. Het is dan ook een geweldig idee om een volledig fotoboek speciaal voor hen te maken. Een nieuw huisdier of een jarenlange trouwe vriend, maak een fotoboek met de allerschattige foto’s! En wat denk je van een reeks verjaardagboeken met daarin de hoogtepunten van hun jaar? Je kan het boek zelfs inpakken en een echt verjaardagsfeestje voor hen organiseren. Want laten we eerlijk zijn, óók onze huisdieren verdienen een feestje.

Je favoriete hobby’s

Een hobby is iets dat je graag doet. Het is dan ook niet meer dan normaal dat je er een fotoboek van zou willen maken. Zo hebben we enkele fotoboeken gezien van hobbyvissers met daarin foto’s van een weekendje vissen met de vrienden. Als je zelf ook graag vist, kan je bijvoorbeeld een fotoboek maken met daarin foto’s van allerlei geweldige plekken die je bezocht hebt om er te vissen. Vergeet ook zeker geen foto’s van je grootste vangsten toe te voegen.

Kunstwerken van je kinderen

Als je geen plek meer hebt voor nóg een extra tekening op de koelkast, kan je een fotoboek maken met alle kunstwerken van de handjes van jouw kinderen. Je kan hun mooiste tekeningen en schilderijen scannen en ze toevoegen aan je fotoboek met behulp van ons bewerkprogramma. Daarnaast kan je een foto maken van je kleine Picasso terwijl hij of zij druk bezig is met zijn of haar kunstwerk. De perfecte foto voor in hun eerste kunstboek.

Een boek vol grapjes

Jullie zijn al jarenlang beste vrienden en hebben dan ook heel wat inside jokes. Wat is er leuker dan een fotoboek voor je beste vriend(in) boordevol met dingen die jullie doen lachen? Zo zagen we een fotoboek dat ons echt is bijgebleven: twee vrienden maakten een fotoboek met foto’s van allerlei voorwerpen waarin ze een gezicht zagen.

Avonturen tot in je eigen tuin

Kleine familiemomenten zijn net zo belangrijk als grote familiefeesten en -vakanties. Als je je vakantieplannen dit jaar aan hebt moeten passen en je je familievakantie hebt uitgesteld, kan je het avontuur ook in huis halen. Als je dierenliefhebbers in de familie hebt, kan je een kleine safari in de tuin organiseren. Als jouw kinderen of kleinkinderen graag dingen ontdekken, kunnen jullie samen in de tuin kamperen. Vergeet er dan nietom er leuke foto’s van te maken, voor in je fotoboek.

Het wisselen van de seizoenen

Het ene seizoen is het andere niet! De verschillende kleuren die we van seizoen tot seizoen in de natuur terugzien, zijn een perfect onderwerp voor je volgende fotoboek. Het maakt niet uit of je je lokale buurt of het platteland op de foto hebt vastgelegd. Je kan je fotoboek ontwerpen als een kleurenwaaier; door te beginnen met het witte van de winter, daarna al het groen uit de lente, de blauwe zomerse hemels en tot slot de mooie rood- en geeltinten van de herfst.

Uitstapjes naar themaparken vastleggen

We kennen best wat mensen die gek zijn op spanning en die het liefst zo vaak mogelijk naar een themapark gaan. Als jouw gezin ook zo kan genieten van een themapark, dan kan het een leuk idee zijn om creatief aan de slag te gaan met je foto’s hiervan. Je kan bijvoorbeeld jullie favoriete achtbaan op de kaft laten printen en de rest van je boek vullen met foto’s van alle andere activiteiten.

Bijhouden van je DIY-project

We brengen allemaal meer tijd door in ons eigen huis en sommige onder ons zijn dan ook aan de slag gegaan met allerlei doe-het-zelf-projecten. Ambitieuze doe-het-zelvers onder ons zijn zelfs de uitdaging van een volledig renovatieproject aangegaan en hebben elke stap van het proces vastgelegd met hun camera. Een nieuwe keuken, een volledig nieuw huis of gewoon een nieuw likje verf, toon al je harde werk in een fotoboek zodat je er later trots op terug kan kijken.

Een reisboek met eerdere vakanties

Roadtrips waren deze zomer nét wat anders dan normaal, sommige mensen zijn dan ook creatief aan de slag gegaan met foto’s van oude avonturen. Als je zelf dit jaar niet op reis bent gegaan, bekijk je oude foto’s dan even goed en maak een compilatie met daarin de mooiste herinneringen van eerdere vakanties.

We hopen dat deze ideeën van het albelli team, onze klanten en onze vrienden die gek zijn op foto’s je wat nieuwe inspiratie hebben gegeven voor je volgende fotoboek. Voor jezelf of als cadeau voor vrienden en familie, het maken van een fotoboek was nog nooit zo eenvoudig. Klik op de knop hieronder en ga aan de slag.

Creëer nu

Reacties