Er is één ding dat ons altijd samenbrengt: eten! En wat we allemaal met elkaar gemeen hebben als het op eten aankomt, is dat het elke dag weer moeilijk is om te verzinnen wat je wilt koken. Om voor een beetje variatie en nieuwe menu-ideeën te zorgen, vroegen we onze collega’s hoe zij creatief in de keuken aan de slag gaan. Bekijk hun heerlijke ideeën die je hopelijk inspiratie geven voor je volgende culinaire avontuur.

  • Maak deze lente prachtige fotoproducten
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online bestellen

Van A tot Z een gerecht bereiden

Of je nu je eigen pasta maakt of een heerlijke taart of zuurdesembrood bakt: niets is zo lekker als eten dat jij en je familie helemaal zelf hebben bereid. Bekijk de recepten en laat de voorverpakte sauzen en pasta in de schappen van de supermarkt staan. Het is tijd om terug naar de basis te gaan. Deze overheerlijke Italiaanse gnocchi zijn helemaal zelf gemaakt door Stella, een van onze grafisch ontwerpers.

Eten, koken, serveren en kletsen.

Eten is ook een sociale aangelegenheid. Daarom is het leuk om eens alle ingrediënten uit de keuken te halen en de maaltijd aan tafel te bereiden. Probeer eens een Japanse shabu-shabu, een hartige Zwitserse kaasfondue of, als je genoeg buitenruimte hebt, een lekkere barbecue. Een maaltijd waaraan iedereen heeft meegeholpen, smaakt extra goed.

De wereldkeuken

Nu je genoeg tijd hebt om in de keuken te experimenteren, kun je bijvoorbeeld twee keer in de week iets totaal nieuws proberen. Er zijn zo veel internationale kookstijlen te ontdekken, dus kies een land en ga op zoek naar lokale gerechten om je eigen wereldkeuken te creëren. Dit is ook een geweldige mogelijkheid om je foodfotografie naar een hoger niveau te tillen. Maak wat artistieke foto’s van je creaties die je vervolgens met ons online fotoprogramma eenvoudig in fotoafdrukken. Als je in een avontuurlijke bui bent, kun je iets extra unieks maken, zoals Uzbek Plov, een traditioneel rijstgerecht uit Oezbekistan dat is bereid door Rasul, onze Javascript ontwikkelaar.

Je maaltijden plannen

Als je elke week een planning maakt van wat je gaat koken, kun je je budget beheren, tijd besparen en in de gaten houden wat je eet. Zoals Daniel, die voor onze IT werkt, zegt: “Als je niet elke dag boodschappen doet, maar drie dagen vooruit plant, kun je makkelijker gezonder eten. Zo voorkom je dat je je laat verleiden door snelle, ongezondere alternatieven. De ingrediënten heb je al in huis, waardoor je geen excuus hebt om niet te koken!” Maak daarom met de hele familie een schema van de gerechten die je gaat bereiden. Op die manier wordt boodschappen doen ook veel makkelijker en hoef je nooit meer in de supermarkt te bedenken wat je op tafel gaat zetten.

Plezier voor de hele familie

Door de kids bij je kookkunsten te betrekken, kun je ze niet alleen vermaken, maar ook nieuwe dingen leren terwijl ze thuiszitten. Nadat iedereen z’n handen heeft gewassen, kunnen ze je helpen met eieren klutsen, ingrediënten afwegen en roeren. En onthou dat alle goede chef-koks tijdens het koken regelmatig hun gerechten proeven! Neem eens een kijkje bij deze heerlijke koekjes die zijn gemaakt door de kinderen van Sophie, onze HR assistent.

Foodfotografie

Vergeet niet om foto’s van je gerecht te maken voordat je het opeet. Door het maken van foto’s kun je perfect in de gaten houden hoe je culinaire vaardigheden zich ontwikkelen. Er is uiteraard een truc om goede foto’s van eten te maken. We raden je aan om altijd rekening te houden met drie dingen: belichting, hoeken en details. Isabel, een van onze andere grafisch ontwerpers, laat je zien hoe dat moet met haar foto van bananenbrood met bosbessen en honing. Bekijk hier onze tips als je meer wilt weten over het fotograferen van eten.

Je eigen brood bakken

Brood is vaak onderdeel van de maaltijd, ongeacht het tijdstip. Er zijn zo veel verschillende soorten brood dat het altijd de moeite waard is om je bakkunsten op te vijzelen. Geloof ons, als je eenmaal je eigen brood gaat bakken, zul je nooit meer een boterham uit de supermarkt willen. Brood bakken is ook de populairste culinaire hobby van de medewerkers van albelli. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze fantastische baksels van content manager Alan en grafisch vormgever Camille.

Vers en gezond

Gezond eten hoeft niet ingewikkeld te zijn en vergt geen bijzondere ingrediënten. Dat wil echter niet zeggen dat je het bij simpele salades moet houden. Probeer eens Japanse sashimi of Peruaanse ceviche te maken, of stel je eigen Hawaïaanse poké bowl samen, zoals deze van Jorge, een van onze software ontwikkelaars. Deze poké bowl bestaat uit verse vis, kleefrijst, verschillende gefermenteerde groenten en is heerlijk, gezond en vullend.

Je eigen kookboek maken

Elke familie heeft eigen bijzondere gerechten, geheime ingrediënten of recepten die al generaties lang aan elkaar worden overgedragen. Of ze nu in oma’s geheugen zijn opgeslagen, op een notitieblokje zijn gekrabbeld of via WhatsApp of e-mail zijn rondgestuurd: nu is het moment om alle favoriete familiegerechten in een geweldig receptenboek vast te leggen. Naast je recepten kun je bijvoorbeeld een foto plaatsen van de persoon die ze heeft bedacht of van de speciale gelegenheid waarbij je de gerechten maakt. Bekijk hier receptenboeken, kies er een uit en ga direct aan de slag met je eigen kookboek.

Creëer nu

Eten brengt ons altijd bij elkaar, of je nu met z’n allen rond de tafel gaat zitten of recepten deelt in een groepschat. We hopen dat deze foto’s en ideeën van onze collega’s je aanzetten om in de keuken iets nieuws uit te proberen, creatief met de kids aan de slag te gaan of een (video)gesprek over je favoriete familierecepten te voeren met je broer, nichtje of tante. We horen graag wat jij kookt en zijn erg benieuwd naar alle kookboeken die je met albelli hebt gemaakt. Deel ze met ons op onze Facebook– en Instagram-pagina’s. Eet smakelijk!

Reacties