Food fotografie tips

Of het nu een zelfgemaakte quiche is waar je erg trots op bent of een luxe brunch in je lievelingscafé met eieren en sinaasappelsap: met foto’s van jouw favoriete maaltijden leg je heel goed het moment vast.

1. Vers, verser, verst

Als je zelf iets gaat maken kun je het beste altijd verse, biologische ingrediënten gebruiken. De levendige kleuren zorgen ervoor dat je foto’s écht opvallen.

Voedsel fotograferen

2. Gebruik natuurlijk licht

Probeer je foto’s in natuurlijk licht te maken. Met flits of kunstmatige belichting zien je foto’s er vaak vlak uit, dus vraag in een restaurant om een plekje bij het raam.

Tips voor foodfotografie

3. Gebruik attributen

Denk aan alles in de foto dat kan bijdragen aan de sfeer. Tafelkleden, servies en andere voorwerpen zijn een makkelijke manier om je foto’s interessanter te maken.

Culinaire foto's maken

4. Voor en na

Foto’s van de ingrediënten voor en na bereiding geven een bijzonder resultaat. Perfect om op een spread te zetten in een fotokookboek.

Foto's van gerechten

5. Restaurants en cafés

Foto’s van het interieur van een restaurant kunnen een geweldig sfeerbeeld geven. Probeer ze te maken met een groothoeklens of met je telefoon horizontaal om het perspectief goed te zien.

Foto's maken van eten

6. Speelse hoeken

Gebruik je creativiteit met je foodfoto’s en schiet ook eens plaatjes vanuit een andere hoek. Een foto vanaf de zijkant kan een goed idee geven van de sfeer.

Food fotografie 1

7. Eenvoudige achtergronden

Als je foto’s van eten maakt, vergeet dan niet: hoe minder afleiding, hoe beter. Wij gebruiken graag witte borden en kommen of houten snijplanken om alle aandacht op het eten gericht te houden.

Eten fotograferen 1

Nu je deze top tips voor food fotografie hebt gelezen, wordt het tijd om ze in praktijk te brengen. Maak bijvoorbeeld eens foto’s van je favoriete zelf gekookte maaltijden zodat je er later een fotoboek met bijbehorende recepten van kan maken? Je zou ook familieleden kunnen vragen om mee te doen en zo een familiekookboek te maken.

Reacties