Vijf stuks wanddecoratie met daarop zomerse foto's tegen een felle groenblauwe muur.

Wanddecoratie kan je ruimte een ongelooflijke boost geven. Haal bijvoorbeeld de zon in huis met een grote, kleurrijke foto van je zomervakantie of laat je kamer stralen met een collage van vrolijke kleine kiekjes. Met deze eenvoudige tips haal je het meest uit je zomerse wanddecoratie van albelli. Zo helpen we je bijvoorbeeld met het uitkiezen van het materiaal dat het best bij je fotografiestijl past en het bepalen van de beste oriëntatie voor je foto’s.

Welk materiaal kies je voor je wanddecoratie?

Een grote wanddecoratie naast een plant, op een bijzettafel met een afbeelding van een meisje dat een ijsje eet.

Of je nu de voorkeur geeft aan schattige foto’s van je (klein)kinderen of aan adembenemende foto’s van landschappen: voor elke fotografiestijl is er een passend materiaal voor wanddecoratie.

Canvas heeft een warme, gezellige uitstraling en is daardoor perfect voor familiefoto’s. Als je dit jaar alle rijke kleurtonen van de seizoenen hebt vastgelegd, komen deze intense kleuren prachtig tot hun recht met de matte afwerking van een foto op forex. Aluminium heeft ook een matte afwerking en is ideaal voor zwart-witfoto’s, zoals bijvoorbeeld een trouwfoto. Plexiglas is een populaire keuze onder fotografen en de beste keuze als je je zomerfoto’s nóg meer wilt laten stralen.

Het is belangrijk om over de textuur en het oppervlak van een afbeelding na te denken, omdat beide van invloed zijn op de keuze voor het materiaal van je wanddecoratie. Op plexiglas kun je bijvoorbeeld mooi de weerspiegeling van een ondergaande zon in het water mooi laten uitkomen. En canvas is een goede keuze voor een foto van je kleintjes die zich na een dag op het strand in een zachte handdoek hebben gewikkeld.

De juiste oriëntatie voor wanddecoratie bepalen

Denk voordat je aan de slag gaat na over het type foto. Zo kun je daarna makkelijker kiezen uit een vierkante, liggende of staande wanddecoratie. Een vierkante wanddecoratie is ideaal voor close-ups of uitvergrote foto’s die de aandacht op een specifiek detail vestigen.

Voor die sfeervolle zomerfoto’s die je op vakantie hebt gemaakt, kies je het best voor een liggende wanddecoratie. En foto’s van je favoriete personen komen het best tot hun recht met een staande oriëntatie.

Past de stijl van je afbeelding bij je interieur?

Een foto van een woonkamer met een donkerblauw bankstel tegen een donkerblauwe wand. Aan de muur hangen drie wanddecoraties met daarop kleurrijke foto's die zijn gemaakt tijdens een zomerse vakantie.

Bedenk hoe je fotografiestijl in je interieur past als je je wanddecoratie er extra professioneel wilt laten uitzien. Kijk ook naar het kleurenpalet van je interieur. Gaat je voorkeur uit naar intense, contrasterende kleuren of wil je liever dat je afbeelding en de ruimte een harmonieus geheel vormen?

Als je je foto’s beter bij je ruimte wilt laten passen, kun je in ons fotoprogramma de kleuren van tevoren een klein beetje bewerken. Maak bijvoorbeeld van je afbeelding een zwart-witfoto die bij een monochrome ruimte past. Experimenteer met filters en de kleurverzadiging om je foto’s helderder of feller te maken of een cartoonachtig of popart-effect te bereiken.

De manier waarop je je afbeelding bijsnijdt heeft ook invloed op je ruimte. Als je op reis bijvoorbeeld foto’s hebt gemaakt van de plaatselijke architectuur, kun je gebouwen bijsnijden om een ruimte hoger te laten lijken. Wanneer je een afbeelding van een hoog bouwwerk aan het bewerken bent, kun je tijdens het bijsnijden van je foto alvast rekening houden met de staande oriëntatie van je wanddecoratie.

Creatief met indelingen aan de slag

Een wanddecoratie met een mozaïek van 36 foto's aan een grijze muur, naast planken met daarop groene planten en glaswerk.

Naast de kleuren en de oriëntatie die je gebruikt, kun je een bepaalde stijl ook prachtig weergeven met indelingen. In ons mozaïek-raster kun je heel veel kleine familiefoto’s kwijt (met een maximum van 81 afbeeldingen per raster). Dit raster is ook perfect voor het afdrukken van de hoogtepunten van je Instagram.

Kies afbeeldingen met gelijksoortige kleuren en texturen om een collage-effect te bereiken. Wanneer je je foto’s wilt laten contrasteren of samenvloeien, kun je de marges aanpassen of een gekleurde achtergrond toevoegen.

Met een paar tikken wanddecoratie vastleggen en maken

Een smartphone tegen een felgele achtergrond met op het scherm de albelli-app en een stukje wanddecoratie.

Er zijn een heleboel manieren om creatief met je wanddecoratie aan de slag te gaan en met onze app kun je overal je fotoproducten maken. Je kunt kiezen uit verschillende mooie indelingen en achtergrondkleuren, waarmee je je foto’s extra leuk kunt laten uitkomen. Download gratis de app voor iOS of Android.

wanddecoratie maken

Reacties