Bij albelli zien we geen lege muren – we zien lege canvasdoeken voor je geweldige foto’s. Onze wanddecoratie past in elke kamer en ruimte en varieert van multifoto-indelingen en fotoafdrukken op grote stukken aluminium tot canvas. Als je niet zeker weet welke wanddecoratie voor jou het beste werkt, bekijk dan onze gids hieronder.

Welk materiaal kies je voor je wanddecoratie?

De eerste stap naar het maken van je wanddecoratie is het bepalen op welk materiaal je je foto’s wilt afdrukken. Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden is wat je denkt dat het beste bij je foto past.

Canvas heeft een warme en gezellige uitstraling, dus is het een perfecte keuze voor foto’s van het gezin. Als je teruggaat naar de natuur en alle levendige tinten die het te bieden heeft, hebt vastgelegd, komen deze intense kleuren prachtig tot hun recht met de matte afwerking van een foto op forex. Onze aluminium wanddecoratie kan de ideale keuze zijn voor zwart-wit beelden – een geweldige keuze voor elke dramatische, hedendaagse of grafische opnames. Als je een luxe afwerking wilt met een schitterende glans, dan zouden we adviseren dat je voor plexiglas moet kiezen – het is een favoriet onder fotografen.

Het is ook belangrijk om na te denken over de texturen en oppervlaktes in je afbeelding, omdat deze ook invloed kunnen hebben op welk wanddecoratiemateriaal je kiest. Plexiglas is een geweldige manier om een reflectie te versterken. Een foto van de prachtige oranje bladeren van een herfstige boom, weerspiegeld in een rivier, is prachtig op plexiglas. Canvas is het beste voor een afbeelding van je gezin die plezier heeft in de sneeuw, of je kleintjes die op de bank liggen te knuffelen met een brandende houtkachel op de achtergrond.

Kies het juiste formaat voor wanddecoratie

Denk voordat je aan de slag gaat na over het type foto. Zo kun je daarna makkelijker kiezen uit een vierkante, liggende of staande wanddecoratie. Een vierkante wanddecoratie is ideaal voor close-ups of uitvergrote foto’s die de aandacht op specifieke details vestigen. Ze zijn ook geweldig voor alle foto’s van camera’s die je misschien in een vierkante modus voor sociale media hebt gemaakt.

Een liggende wanddecoratie is perfect voor die foto’s die je misschien tijdens een vroege ochtendwandeling van het ijskoude platteland hebt genomen, en staand is het beste voor de foto’s van je favoriete mensen die het gezellig hebben in huis deze winter.

Past de stijl van je afbeelding bij je interieur?

Bedenk hoe je fotografiestijl in je interieur past als je je wanddecoratie er extra professioneel wilt laten uitzien. Kijk ook naar het kleurenpalet van je interieur. Gaat je voorkeur uit naar intense, contrasterende kleuren of wil je liever dat je afbeelding en de ruimte een harmonieus geheel vormen?

Als je je foto’s beter bij je ruimte wilt laten passen, kun je in ons fotoprogramma de kleuren van tevoren aanpassen. Maak bijvoorbeeld van je afbeelding een zwart-witfoto die bij een monochrome ruimte past. Experimenteer met filters en de kleurverzadiging om je foto’s helderder of feller te maken. Dat geeft je foto’s een cartoon- of popartgevoel.

De manier waarop je je afbeelding bijsnijdt heeft ook invloed op je ruimte. Als je op reis bijvoorbeeld foto’s hebt gemaakt van prachtige gebouwen, kun je ze bijsnijden om een ruimte hoger te laten lijken. Dus wanneer je een foto van een hoog bouwwerk aan het bewerken bent, kun je tijdens het bijsnijden van je foto alvast rekening houden met de staande oriëntatie van je wanddecoratie.

Ga creatief aan de slag met indelingen

Naast de kleuren en de oriëntatie die je gebruikt, kun je jouw stijl ook prachtig weergeven met indelingen. Onze mozaïekroosters zijn perfect voor veel familiefoto’s – je kunt tot 81 foto’s op één rooster plaatsen. Ze zijn ook ideaal voor het afdrukken van de leukste foto’s uit je Instagram in de stijl van je feed. Vul het mozaïekraster met foto’s van vorig jaar, begin met januari en blader zo chronologisch door het jaar. Het is een briljante manier om dit meest unieke jaar te documenteren.

Met een paar tikken je wanddecoratie maken

Er zijn een heleboel manieren om creatief met je winterse wanddecoratie aan de slag te gaan. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, kun je zelfs nog aan de slag als je onderweg bent met onze albelli app. Je kunt kiezen uit allerlei geweldige indelingen en je kunt je favoriete achtergrondkleuren kiezen. Alles is binnen handbereik om ervoor te zorgen dat je je wanddecoratie op zijn best kunt tonen. Download gratis de app voor iOS of Android.

We hopen dat deze blog je wat inspiratie heeft gegeven als het gaat om het creëren van je wanddecoratie deze winter. Kijk eens naar je muren en probeer je voor te stellen welke van onze wanddecoratie het beste passen in je huis. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de onderstaande knop te klikken en aan de slag te gaan.

wanddecoratie maken

Reacties