Persoonlijke wanddecoratie is een prachtige manier om je huis tot leven te brengen met eigen herinneringen. Maar wat is er nu eigenlijk geschikt als het gaat om foto’s voor wanddecoratie? Vol met vrienden en familie, nieuwe plaatsen, prachtige landschappen en veel zonneschijn, zijn je zomerreisfoto’s geweldig om de perfecte beelden te vinden voor je eigen stijlvolle zomerse wanddecoratie.

Van grote foto’s voor aan de muur in de woonkamer van de eerste vakantie met de kinderen tot coole aluminium wanddecoratie voor in de keuken met heerlijke gerechten van je vakantie aan de Middellandse Zee: duik in je favoriete vakantiefoto’s en leef je uit.

1. Vakantiefoto’s van de familie

Van onze partners tot onze kinderen, van onze huisdieren tot onze beste vriend(inn)en, wanddecoraties met foto’s van degenen van wie we het meeste houden zijn altijd een goede keuze. Wanneer je beslist welke foto’s het beste zijn voor je zomerse wanddecoratie, zoek dan naar foto’s die het moment vastleggen. Of het nu de kleintjes zijn die zandkastelen bouwen op het strand of een leuke groepsfoto waarop je proost op een fantastische zomervakantie, kies een foto waar je blij van wordt en die alles laat zien waar je van houdt op dat moment. Voor dat extra warme gevoel kies je voor een afdruk op canvas en voeg je een zwevende houten lijst toe voor een speciaal tintje.

Als je van plan bent een zomer te genieten van het mooiste in je eigen omgeving, zijn er nog genoeg mogelijkheden voor fantastische zomerfoto’s. Bekijk onze blog over zeven ideeën voor leuke gezinsactiviteiten deze zomer en houd je camera klaar!

2. Zomerfestivals

Geweldige muziek met geweldige mensen: er gaat niets boven het festivalseizoen. Met levendige kleuren, leuke achtergronden en veel blije, lachende gezichten zijn festivalfoto’s perfect als wanddecoratie bij je thuis. Van het vastleggen van je favoriete band tijdens een intiem optreden tot momentopnames van dansen in de modder met regenlaarzen en al! Kies een paar van je beste festivalfoto’s en maak er een coole wanddecoratieserie van. Breng wat vrolijkheid in je hal, kantoor of badkamer met prachtige festivalprints en vier de zomer het hele jaar door.

3. Architectuur

Een van de leukste dingen van een zomerreis is dat je nieuwe bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen kunt opsnuiven. Als indrukwekkende architectuur een van je favoriete dingen is om te bewonderen als je op reis bent, kijk dan niet verder dan je fotobibliotheek voor je volgende wanddecoratie. De glinsterende skyline van Manhattan of de afbrokkelende muren van het Romeinse Colosseum; de glimmende schoonheid van de Taj Mahal of de schuine grachtenpanden van Amsterdam: architectuur zorgt voor echt indrukwekkende wanddecoratie.

4. Eten en drinken

Heb je ooit een maaltijd gehad die zo schitterend was dat je er gewoon een foto van moest maken? Wij ook! Van close-ups van de levendige specerijen op een lokale markt met etenswaren tot de perfecte espresso in een pittoresk café, het afdrukken van je favoriete gastronomische momenten op vakantie is een prachtige manier om je een culinair hoogtepunt te herinneren. Vergeet niet om een aantal verschillende foto’s te maken wanneer de inspiratie toeslaat, zodat je een goede selectie hebt om uit te kiezen wanneer je weer thuis bent.

Een van onze favoriete manieren om foto’s van etenswaren als wanddecoratie te gebruiken, is een aluminium serie voor je keuken. Gemakkelijk schoon te maken en uv- en weerbestendig. Je kunt zelfs je beste culinaire foto’s afdrukken voor je barbecueruimte buiten.

5. Natuur

Glooiende velden, indrukwekkende bergketens, idyllische zandstranden – buiten zijn en genieten van het beste van de natuur is waar het in de zomermaanden allemaal om draait. Natuurfoto’s zijn ideale wanddecoraties met levendige kleuren, betoverende patronen en adembenemende vergezichten. Ze zijn bijzonder geschikt voor grote fotoafdrukken die een statement maken en een kamer samenbrengen. Onze beste tip als je zoek bent naar extra diepte en versterkte kleuren: ga voor plexiglas.

Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om een natuurfoto voor je huis te maken die een afdruk waard is. Bekijk ons artikel met tips voor landschapsfotografie voordat je volgende avontuur begint, en verbeter eenvoudig je cameravaardigheden met slechts een paar simpele trucs.

6. Zonsopgang en zonsondergang

Waar ter wereld je ook bent, zonsopgang en zonsondergang zijn twee van de beste fotomomenten van de dag. Met zacht licht en goudkleurige tinten die de hele hemel veranderen, is het niet moeilijk te begrijpen waarom deze beelden fantastisch zijn als wanddecoratie. Maar om de perfecte zonsopgang of zonsondergang te fotograferen, moet je wel wat extra moeite doen. Gelukkig hebben we in de albelli blog al uitgelegd hoe je op vakantie de perfecte zonsondergang kunt fotograferen. Experimenteer met het vastleggen van het moment op verschillende tijdstippen om een bredere selectie van kleuropties te krijgen voor je uiteindelijke afdruk. Lees onze toptips in het artikel en maak je klaar om het advies in de praktijk te brengen tijdens je volgende zinderende zomeravond.

Net als landschapsfoto’s van de natuur zijn foto’s van zonsondergangen en zonsopgangen bijzonder geschikt voor plexiglas voor een rijke diepte en prachtige kleurverbetering.

7. Spontane momenten

Het is altijd belangrijk om te onthouden dat je plezier moet hebben in je zomerfotografie. Niet alle momenten hoeven gepland te worden, zelfs niet als je al een spectaculair wanddecoratieproject in gedachten hebt. Wacht op de spontane momenten tijdens je vakantie en wees geduldig: spontane opnamen leveren altijd de beste foto’s op. Het vastleggen van spontane momenten zal niet alleen een glimlach op je gezicht toveren wanneer je door je fotoverzameling bladert en de dag herinnert, maar het zal je muren ook een extra dosis opwinding, warmte en authenticiteit geven.

Dus waar wacht je nog op? Verzamel je favoriete zomerherinneringen tot nu toe, lees de ultieme tips voor wanddecoratiematerialen van albelli en ga aan de slag! Ben je nog foto’s aan het plannen voor je volgende grote reis? Bekijk ons artikel met tips voor reisfotografie om je fotovaardigheden te verbeteren voordat je op reis gaat.

Creëer nu

Reacties