Het maken van babyfoto’s kan een lastig klusje zijn. Ze zitten niet graag stil en kunnen waarschijnlijk nog niet echt poseren. Maar het is ontzettend belangrijk om deze eerste jaren vast te leggen omdat ze elke dag veranderen en zo kun je altijd nog eens terugkijken. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het beste uit de schattigste momenten te halen.

1. Kies jouw stijl

Kies een stijl voordat je foto’s begint te maken en houd je hier aan. Snap het verschil tussen portret en documentaire foto’s. Kies ook wat je precies zoekt in elke foto, dan is het maken van deze foto veel gemakkelijker.

2. Neem tijd om goed te kijken

9-tips-mooie-baby-fotos-kijken

Hoewel het een goed idee is om zoveel mogelijk foto’s te maken om de perfecte foto te kunnen krijgen, besteed er geen hele dag aan. Neem de tijd voor de kleine details, zie hoe het kind zich beweegt tijdens het spelen, de houding van het kind als het slaapt, de momenten waarbij het kind lacht…en gebruik deze details om je te richten op deze beste momenten.

3. Interactie

Wees niet bang van interactie met de kinderen, trek hun aandacht en verwacht een reactie. De aandacht van een peuter is vaak kort, dus maak gebruik van het moment dat ze recht in je camera kijken.

4. Buk

9-tips-mooie-baby-fotos-hoek-2

Buk tot de hoogte van de ogen van het kind. Daardoor lijken wij hetzelfde als hen en geeft het hen niet het idee dat ze “omhoog” moeten kijken. Het is geweldig om binnen te dringen in de wereld van een kind op hun hoogte en de wereld te laten zien wat zij zien.

5. Wees creatief met de kleuren en de achtergrond

9-tips-mooie-baby-fotos-achtergrond

Hoewel de kind de ster is van de fotosessie, betekent dit nog niet dat je de omgeving moet vergeten. Door kleuren, texturen en leuke versieringen toe te voegen, kun je van een standaard foto een kunstwerk maken.

6. Beheers het licht

9-tips-mooie-baby-fotos-licht

Alhoewel lichtvoorkeuren iets persoonlijks is, zal een diffuus licht meestal mooier zijn bij het maken van babyfoto’s. Neem de foto’s in kamers met grote ramen waar veel natuurlijk licht doorheen komt. Als je buiten foto’s maakt, profiteer dan op van het “gouden uurtje” in de latere uren van de dag wanneer de zon bijna  horizon staat en het licht warm en effen is.

Als het nodig is om de flits te gebruiken, probeer dan dat het licht direct op de baby schijnt.  Richt de flits indien mogelijk op een dusdanige manier dat het terugkaatst op het plafond of bedek de flits met een plastic zak om het licht zoveel mogelijk te dempen.

7. Controleer het diafragma

9-tips-mooie-baby-fotos-opening

Als je camera een diafragmacontrole heeft van de lens, zet hem dan op zijn breedst. F1.2 of f1.4 geven een vaag ondiep veld, maar je loopt het risico dat niet heel het gezicht van het kind gefocust wordt. Om ervoor te zorgen dat je een goede diepte van het veld hebt, denk eraan om uw lens een beetje naar beneden te zetten.

8. Zet andere mensen op de foto

Terwijl de baby het aandachtspunt is tijdens de fotosessie, is het af en toe goed om familieleden en vrieden op de foto zetten als ze met het kind bezig zijn. Dit geeft een echt “real life” idee aan je foto’s en zorgt ervoor dat vrienden en familieleden deze speciale momenten niet snel zullen vergeten.

9. Sla geen enkel detail over

Dat de baby in slaap is gevallen, betekent niet dat het tijd is om de camera uit te zetten. Dit is het perfecte moment om details op te vangen die niet eenvoudig te fotograferen zijn op andere momenten. Een close-up van het voetje van de kleine, of zijn handje die een laken vasthoudt zijn een paar voorbeelden hiervan.

Met deze tips zijn we er zeker van dat je babyfoto’s mooier (en schattiger) dan ooit worden.

En nu is het tijd om je geweldige foto’s op een prachtig fotoproduct te zetten. Maak een fotoboek met je favoriete foto’s of maak een wanddecoratie om aan de muur te hangen.

Deel de foto’s op Facebook en Instagram met de hashtag #albelli zodat wij kunnen zien wat je er van gemaakt hebt.

Creëer nu

 

Reacties