7 creatieve manieren om je Instagramfoto’s tot leven te brengen

Door Albelli op 24 augustus 2023

Wist je dat je in de app van albelli foto’s rechtstreeks van Instagram kunt uploaden? Onderweg aan de slag gaan, was nog nooit zo gemakkelijk. Gebruik meteen al je favoriete Instagramfoto’s.

Op Instagram posten we onze beste foto’s dus het lijkt te gek voor woorden om er verder niets mee te doen. We hebben 7 creatieve manieren op een rijtje gezet om jouw Instagramfeed tot leven te brengen bij jou thuis.

Veel van deze ideeën kun je gemakkelijk toepassen via de mobiele app zodat je foto’s rechtstreeks van jouw Instagramfeed kunt gebruiken. Het is ook altijd mogelijk om te kiezen voor een mix van Instagram, Dropbox, jouw camera en je telefoon. Heb je enkele ideeën waarvoor je de ontwerpsoftware nodig hebt? Dan kun je jouw Instagramfoto’s uploaden naar je computer.

Ontwerp jouw wanddecoratie

instagram-photos-to-life-mosaic-grid-wall-art

Het is bijzonder gemakkelijk om wanddecoratie te ontwerpen in de app. Kies voor een volledige foto of ontwerp een prachtig mozaïek in slechts enkele minuten. Onze mogelijke lay-outs voor een mozaïek zijn speciaal ontworpen op basis van jouw Instagramfeed. Je kunt in een raster 4 tot 81 foto’s toevoegen en zo vierkante wanddecoratie ontwerpen. Lees ons blogbericht om inspriratie op te doen voor mozaïekrasters.

Niet alle Instagramfoto’s zijn vierkant. Als je gaat voor staande of liggende foto’s, ontwerp dan de wanddecoratie naar jouw smaak. Kies gewoon de grootte, het aantal foto’s en het formaat. Je kunt de randen aanpassen, witruimte toevoegen tussen je foto’s en zelfs wat kleur toevoegen dankzij de uitgebreide collectie achtergronden. Lees onze tips over wanddecoratie voor het mooiste resultaat.

Maak wanddecoratie

Maak je eigen fotomuur

instagram-photos-to-life-wall-art-layout

Ontwerp gemakkelijk een fotomuur en laat je Instagramfoto’s schitteren. We raden je aan om te kiezen voor 4 tot 9 wanddecoraties met afmeting 20 x 20. Deze kun je dan in een rastervorm aan de muur bevestigen. Wil je een rustige en nette uitstraling? Kies dan voor allemaal hetzelfde materiaal. Liever een veelzijdig effect? Ga dan voor allemaal verschillende materialen.

Wil je meer weten over het ontwerpen van een fotomuur? Lees al onze fotomuurtips hier.

Maak fotoafdrukken van je Instagramfeed

instagram-photos-to-life-photo-wall

Wil je jouw Instagramfeed opnieuw beleven aan je muur? Laat al je foto’s afdrukken, rechtstreeks van je telefoon. Hang ze vervolgens aan de muur net zoals ze op jouw Instagram verschijnen. Je kunt de muur blijven aanvullen met meer foto’s. Gebruik washi tape om je foto’s te bevestigen voor nog een mooier resultaat.

Druk foto’s af

Creatief met retro foto’s

instagram-photos-to-life-prints-grid

Als je jouw foto’s als retro foto’s laat afdrukken, kun je een onderschrift toevoegen aan de foto. Zo lijkt het echt op Instagram. Ben je fan van onze retro foto’s? Dan hebben we heel wat ideeën om er creatief mee om te gaan. Laat ze afdrukken als een geschenk, voeg een onderschrift toe voor je vrienden en maak voor hen een geweldige fotomuur vol herinneringen.

Maak een fotoboek

instagram-photos-to-life-retro-prints-grid

Een fotoboek maken is gemakkelijk. Een klein fotoboek is perfect voor al je Instagramfoto’s, want hoe kleiner de foto, hoe lager de resolutie mag zijn. Waarom geen fotoboek maken met al jouw Instagramfoto’s van elk jaar? Gebruik één foto per pagina en voeg een datum en onderschrift toe en zelfs de meest legendarische reacties van je vrienden. Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Lees onze tips voor het maken van een fotoboek.

Je kunt ook een groot fotoboek maken met al jouw favoriete Instagramfoto’s. Maak een fotokaft met een collage die jouw Instagramfeed weergeeft. Je kunt per pagina een andere foto centraal zetten of kies een lay-out met drie foto’s per pagina en met het onderschrift erbij. We bieden heel wat mogelijkheden voor lay-outs zodat het nog makkelijker wordt voor je. Heb je er ook al eens aan gedacht om je Instagram Stories te laten afdrukken?

Maak een fotoboek

Ontwerp een kalender

Ontwerp een kalender met al jouw favoriete Instagrammomenten van iedere maand. Kies een thema uit ons aanbod dat het beste bij jouw fotostijl past of maak er zelf een.

Maak een kalender

Ontvangt niet iedereen graag post van vrienden en familie? Er gaat niets boven een handgeschreven kaart van iemand die je niet vaak ziet. Dus zorg dat jij degene bent die zo’n kaart verstuurt! Ontwerp zelf een kaart en gebruik enkele van jouw favoriete Instagramfoto’s. Je kunt hiervoor een rasterlay-out gebruiken om de voorkant vorm te geven. Schrijf een persoonlijk tekstje binnenin en de kaart is klaar voor verzending! De ontvangers zullen aangenaam verrast zijn.

Maak persoonlijke kaarten

Mooie foto’s en een klein beetje inspiratie. Meer heb je niet nodig om je favoriete herinneringen te laten schitteren. Breng jouw Instagramfeed tot leven. We zijn erg benieuwd naar het resultaat. Deel een foto op instagram met de hashtag #albelli. Wij delen de beste foto’s.

Wil je ook je vrienden en familie inspireren? Deel deze blog op sociale media door hieronder op het bijpassende symbool te klikken.