Fotocollage op de muur

Creëer je eigen fotocollage met deze vier creatieve tips en verander je muren in een mini-kunstgalerij. Pronk met je favoriete momenten op een opvallende manier met fotoafdrukken in verschillende soorten en afmetingen of combineer dit met wanddecoratie voor een speelse afwerking.

1. Maak een collage

Je fotocollage in een bepaalde vorm schikken is een leuke manier om je muren tot leven te brengen. Sterren, cirkels en driehoeken werken goed, maar er zijn geen vaste regels! Gebruik je creativiteit voor de mooiste resultaten.

Foto's uitkiezen

Besluit welke foto’s je wilt gebruiken – het fijne van een collage is dat je hem zo groot kunt maken als je wilt, met heel veel verschillende foto’s.

Vorm van de collage bepalen

Maak een ruwe schets van de vorm van je collage op een vel papier of leg je foto’s alvast in de goede vorm op de vloer of tafel.

Foto's op de muur plakken

Plak je afdrukken op de muur en genieten maar!

2. Gebruik de koelkast

Maak een fotocollage op een alledaags voorwerp, zoals een koelkast. Zo krijgt je keuken een eigenzinnig en leuk tintje.

fotocollage koelkast

Selecteer de foto’s die je wilt gebruiken en plak ze op de koelkast met dubbelzijdige tape of kleine magneetjes.

fotocollage koelkast

Gebruik zoveel foto’s als je maar wilt voor deze collage en laat ze een beetje overlappen voor een speels effect.

fotocollage koelkast

Kleurrijke foto’s zullen je koelkast (en je hele keuken) nieuw leven inblazen.

 

3. Foto’s in een fles

Het is leuk om creatieve manieren te bedenken om je foto’s te presenteren. Ze krijgen gegarandeerd aandacht als je ze in doorzichtig glazen flesjes oprolt.

fotocollage fles

Zorg voor flessen van verschillende grootte en foto-afdrukken met verschillende afmetingen voor een eigenwijs effect. Ze hoeven niet perfect te passen.

fotocollage fles

Rol de foto-afdrukken voorzichtig op en schuif ze in de flesjes. Schuif er nog een beetje mee totdat ze op de goede plek zitten.

fotocollage fles

Zet de flesjes in een groepje op een plankje met de kleinste vooraan.

 

4. Maak gebruik van wanddecoratie

Vergeet vooral wanddecoratie niet als je een fotocollage maakt. Er zijn veel materialen en afwerkingen beschikbaar, zodat je de compositie kunt maken die jij het mooist vindt.

wanddecoratie fotocollage

Gebruik bijvoorbeeld een serie foto’s van één gebeurtenis om een themapresentatie te maken of kies voor foto’s met hetzelfde kleurenpalet. Zet je wanddecoratiecollage op de schoorsteen en doe er wat foto-afdrukken tussen voor een leuke mix.

Koop de producten uit deze blog

Heb je inspiratie opgedaan? Maak je eigen fotocollage met je favoriete foto’s of gebruik wanddecoratie voor een compositie waar je met plezier elke dag naar kijkt. We hebben ook tips voor het ophangen van je foto’s en nog veel meer ideeën om jouw unieke fotomuur te maken.

We vinden het leuk om je creaties te bekijken, dus gebruik #mijnalbelli in jouw Instagram of Twitter post en laat ons jouw fotocollage zien. Hierbij maak je ook nog eens kans op een albelli cadeaubon en een plekje in onze galerij!

PS. Als je vragen of tips hebt, laten we ons daar graag door inspireren. Laat hieronder een reactie achter!

Reacties