Hoe maak je het perfecte babyalbum?

Door Albelli op 21 april 2023

Het maken van een babyalbum is de perfecte manier om alle momenten die in een oogwenk voorbij zijn gegaan opnieuw te beleven. Hier vind je alles wat je moet weten van albelli met tal van ideeën en inspiratie.

Het krijgen van een baby behoort tot de mooiste momenten in iemands leven, maar het is ook een van de drukste periodes. Een kersverse ouder zijn kan soms overweldigend aanvoelen, dus het is geen wonder dat we ons jaren later misschien niet zo veel van die eerste momenten herinneren als we zouden willen.

Een babyalbum van albelli is de perfecte manier om die herinneringen opnieuw te beleven en om ze in de komende jaren te delen met familieleden en natuurlijk met je kinderen zelf; een tijdcapsule waarin alle kostbare momenten worden bewaard die in een oogwenk voorbij zijn.

Geen twee verhalen zijn hetzelfde en geen twee kinderen zijn hetzelfde (zelfs geen eeneiige tweeling!). Dat betekent dat ook geen twee albelli babyalbums hetzelfde zijn, want met onze gebruiksvriendelijke online ontwerpsoftware maak je iets uniek. Hier hebben we een verzameling blogs samengesteld om je ideeën te geven over wat je in je fotoboek kan opnemen en hoe je van begin tot eind het maximale uit het proces haalt.

Momenten vastleggen

De focus van elk fotoboek ligt zonder twijfel bij de foto’s, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goede selectie hebt om uit te kiezen. Er zijn zoveel momenten die je in een babyalbum kunt vastleggen. Vooral al die eerste keren: baby’s eerste lach, baby’s eerste badje, zelfs de eerste smaak van vaste voeding (en het gezicht dat ze daarbij trekken).

Inderdaad, dit is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Baby’s begrijpen nog niet hoe ze moeten poseren en ze zijn ook niet zo goed in het opvolgen van instructies. Een goede tip is om ervoor te zorgen dat degene die de foto’s neemt zich aanpast naar het gedrag van de baby, hun aandacht vasthoudt en vooral geduldig blijft. Babyfotografie heeft dat laatste zeker gemeen met wildlifefotografie en is iets waar veel professionals jaren over doen om het onder de knie te krijgen, maar wij kunnen je op weg helpen. Lees voor meer tips ons artikel met 9 fantastische tips om prachtige babyfoto’s te maken.

LEES MEER

Wat schrijf je in een babyalbum?

Elke zwangerschap is anders en een babyalbum is een geweldige manier om jouw verhaal vast te leggen.

Met de optie om tekst toe te voegen aan je albelli fotoboek kun je zo veel of zo weinig vastleggen als je wilt, van eenvoudige statistieken tot uitleg over hoe dingen gebeurden en hoe je je op dat moment voelde. De tekst in je fotoboek geeft je kind een aandenken aan je liefde voor hem of haar vanaf het allereerste begin en vertelt het verhaal van hoe hij of zij in jouw leven kwam.

Wat zeg je ervan om echt bij het allereerste begin te beginnen? Met een reeks foto’s en notities kun je wekelijks de groei van je baby laten zien, echo’s, babyshowers, en als je een IVF-traject doormaakt, kun je je kind zelfs laten zien hoe de eerste cellen als embryo eruitzagen.

Naarmate je kind opgroeit, kun je speciale gebeurtenissen in woord en beeld vastleggen, met lievelingsspeelgoed, prille relaties en alle kleine manieren en gebaren die van je kind een individu maken.

Als je geen ideeën meer hebt, is er deze blogpost die we hebben gemaakt om jouw inspiratie te boosten.

LEES MEER

Blijvende herinneringen

We zijn altijd foto’s aan het maken met onze smartphones, maar met zoveel foto’s op onze telefoons kunnen sommige momenten verloren gaan. Wanneer alles in een eindeloze reeks foto’s staat, kan het vinden van de eerste babyherinneringen waar je zo van houdt een tijdrovende bezigheid zijn, waar niet veel van ons het geduld voor hebben, vooral niet wanneer er een kleintje rondloopt.

Daarom is een babyalbum de perfecte manier om al je favoriete herinneringen op één plek te bewaren. Het geeft je de mogelijkheid om de verzameling foto’s op te halen en te bekijken wanneer je maar wilt. En omdat we bijna allemaal op onze telefoon leven, heeft het iets moois en tijdloos om momenten tot leven te brengen door middel van woorden en foto’s op papier.

Het maken van een album is kinderspel. Daar zorgden we voor met volledig aanpasbare albums en opties voor formaten, aantal pagina’s, kaftstijlen en nog veel meer. Om je te laten zien hoe makkelijk het is met albelli, stelden we een handleiding met 5 eenvoudige stappen samen die je begeleiden bij het maken van je babyalbum, van begin tot eind.

LEES MEER

Meer herinneringen maken

Het maken van een fotoboek vol herinneringen kan een herinnering op zich worden, vooral als je vriend(inn)en en familie meewerken aan het maken ervan. Vraag de trotse opa’s en oma’s om mee te doen, vraag tantes en ooms om een steentje bij te dragen en vraag de grote broers en zussen om ook mee te helpen. Je kunt samen foto’s verzamelen en iedereen vragen om verhalen en anekdotes te delen, zodat je baby, als hij/zij groot is, weet hoe geliefd hij/zij is.

We hebben een artikel samengesteld met vijf goede tips over het maken van een prachtig eerste babyalbum, hoe je het kan personaliseren zoals jij dat wilt en hoe je vriend(inn)en en familie er ook bij kunt betrekken.

LEES MEER

Deel de reis van je kind terwijl hij/zij opgroeit

Een fotoboek is een geweldige manier om een familie dichter bij elkaar te brengen, zelfs als omstandigheden en afstand dat in de weg staan. Of familieleden nu ver weg wonen in hetzelfde land en niet regelmatig op bezoek kunnen komen of in het buitenland wonen, elk jaar een babyalbum is een perfect cadeau voor elke familie die de hechte band mist. Door regelmatig een fotoboek te maken, kunnen familieleden nichten en neven, kleinzonen en kleindochters zien groeien en zich ontwikkelen dankzij jouw foto’s en verhalen.

Babyalbums zijn ook ideaal om je eigen collectie fotoboeken uit te breiden, zodat je kunt terugkijken op de reis van je baby wanneer hij of zij niet meer zo klein is. Wat zullen jullie nog vaak lachen om de foto’s die je tegenkomt, ook de foto’s die minder flatteus zijn.

Kijk om te beginnen eens naar deze blog met 11 originele ideeën om de groei van je kind vast te leggen.

LEES MEER