Hoi allemaal! Ik ben Megan Alter, de zomerfotograaf van albelli. Nu de zon schijnt is een zomerfotoproject een fantastische manier om je favoriete zonnige momenten op camera vast te leggen.

Je gaat vast op vakantie en met een klein beetje voorbereiding kun je alle mooie momenten vastleggen. Hier zijn mijn vijf beste tips voor de mooiste fotoprojecten:

1- Houd het beperkt

Richt al je creativiteit op een onderwerp dat jij écht leuk vindt. Dat kan zijn jouw favoriete sport, de natuur, je kinderen of welk onderwerp jij maar wilt.

Tip_1

2- Wees creatief met wat je fotografeert

Ik daag je graag uit om lef te hebben. Probeer eens wat nieuws. Kies een andere hoek of een nieuwe compositie. En check regelmatig of er nieuwe technieken zijn en probeer ze ook uit. Je kunt zelfs de camera aan je (klein)kinderen geven om foto’s te krijgen vanuit hun perspectief.

Tip_2

3- Maak een moodboard

Verzamel afbeeldingen van jouw favoriete dingen en zet ze in een moodboard. Gebruik een thema of kleur als inspiratiebron.

Tip_3

4- Zoek de beste locaties

Denk vooruit. Wat zijn de mooiste plekjes om foto’s te maken? Een plek met daglicht is wat mij betreft het beste, ik ben echt fan van buitenlocaties!

Tip_4

5- Een foto zegt meer dan duizend woorden.

Maak een lijstje met foto’s die graag wilt hebben, bijvoorbeeld foto’s van onderweg, spelletjes, die zomerse picknick of close-ups van handen en voeten. Door een beetje te plannen kun je jouw verhaal achteraf vertellen met foto’s. En ze bijvoorbeeld bij elkaar zetten in een fotoboek.

Tip_5

Ik vertel iedereen altijd dat je geen professioneel fotograaf hoeft te zijn om fantastische foto’s te maken. Enthousiasme, plezier en een klein beetje voorbereiding geven de beste resultaten!

Hopelijk inspireren deze tips je om je eigen zomerfotoproject te maken. Heb je al een idee waar jouw project over kan gaan?

 

Megan x

Megan Alter Photography

Reacties