Vakantie fotoboek

Het is geen geheim – we zijn dol op reizen. En we zijn dol op het maken van fotoboeken. Het is dus niet zo gek dat we ook het maken van vakantiefotoboeken ontzettend leuk vinden. Blader eens door het vakantieboek dat we hebben samengesteld ter inspiratie en bekijk onze top tips om je eigen fotoboek te maken.

De kaft

Vakantie fotoboek omslag idee

Selecteer een foto voor de voorkant van je fotoboek die je doet wegdromen naar het begin van de reis. Wij vonden deze kronkelende weg bijvoorbeeld erg mooi. Het staat voor ons symbool voor de reis die gaat beginnen.

Wees creatief met achtergronden

Vakantie fotoboek achtergrond idee

Het toevoegen van deze wereldbol als achtergrond maak de pagina extra opvallend. Het is ideaal wanneer je meerdere bestemmingen in één boek wilt laten zien.

Clipart per thema

Vakantie fotoboek clipart ideeën

Er zijn honderden clipart beschikbaar in ons fotoprogramma, dus welk thema je ook kiest voor je fotoboek er zit altijd wel iets passends tussen. Deze clipart met een vakantiethema staan perfect bij al je strandfoto’s.

Kies een thema

Vakantie fotoboek tema foto's

Plaats een serie foto’s van één dag op aansluitende pagina’s in je fotoboek De kleuren komen overeen en het vertelt een verhaal van je reis.

Alles over landschappen

Vakantie fotoboek landschapsfoto's

Gebruik naast foto’s van mensen ook foto’s van mooie landschappen.

Wees creatief

Vakantie fotoboek creatieve ideeën

Probeer verschillende achtergronden (zoals deze met bladeren) te combineren met clipart. Wees niet bang om meer dan één ontwerpoptie toe te voegen aan de pagina’s. Zoals je kunt zien op deze pagina, laat het de foto’s extra opvallen.

Haal het beste uit je indelingen

Vakantie fotoboek lay out inspiratie

We hebben vele nieuwe indelingen toegevoegd aan ons fotoprogramma, het was dan ook nog nooit zo makkelijk om een professioneel fotoboek te maken. Je kunt zelfs kiezen voor automatisch vullen en het fotoprogramma zal de foto’s voor je ordenen en plaatsen.

Zeg het met woorden

Vakantie fotoboek tekst ideeën

Het toevoegen van tekst aan je fotoboek zorgt voor een extra persoonlijk tintje en helpt je herinneren wat je die dag hebt gedaan.

Accentueer een leuk dagje uit

Vakantie fotoboek dagje uit thema

Voel je niet beperkt tot een bepaald aantal foto’s per pagina. Een collage zoals deze is een superleuke manier om veel foto’s op één pagina te plaatsen. Perfect om een speciale dag te accentueren. Je kunt gebruik maken van automatisch of handmatig vullen.

Bijpassende kleuren

Vakantie fotoboek bijpassende kleuren

Maak gebruik van achtergronden en kaders om de kleuren van de foto’s extra te laten opvallen. Dit Franse landschap lijkt nog kleurrijker met de toevoeging van een eenvoudig kader.

Dus, of je nou net terug bent van vakantie, of een reis aan het plannen bent, we hopen dat je inspiratie hebt opgedaan voor het maken van je eigen vakantieboek.

Shop de producten uit deze blog

Ga voor meer ideeën naar onze eenvoudige handleiding voor het maken van fotoboeken of bekijk onze fototips om je mooiste fotoboek ooit te maken. Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Reacties