Hoi, ik ben Megan Alter, de albelli fotograaf! Net als de meeste mensen hou ik heel veel van de zon, maar die kan soms lastig zijn om vast te leggen.

Foto’s maken bij perfect weer geeft vaak matige resultaten, dus ik heb wat tips en trucs voor je om goede foto’s te maken op zonnige dagen.

Hopelijk helpen deze eenvoudige technieken je om foto’s te maken die je vol trots deelt…

 

1. Creëer silhouetten. Zorg dat de zon achter degene staat die je fotografeert, zo wordt die persoon een zwart silhouet. Details gaan verloren, maar de vorm van de persoon op de foto wordt extra benadrukt.

BLOG_3_01

2. Gebruik je flitser. Met de flitser verlicht je de schaduw van het onderwerp met de zon op de achtergrond. Dit zorgt voor een felle, zomerse look.

BLOG_3_02

3. Creëer lensflare. Als je tegen de zon in fotografeert, weerspiegelt de zon in je lens, waardoor unieke vormen en kleuren ontstaan. Dit heet lensflare. Deze licht gekleurde cirkels kunnen je foto’s extra veel gevoel geven.

BLOG_3_03

4. Speel met de schaduw. Zoek interessante schaduwen op die iets vertellen over de omgeving. Lange, donkere schaduwen geven hierbij een dramatisch effect!

BLOG_4

5. Leg weerspiegelingen vast. Zonlicht versterkt weerspiegelingen, dus fotografeer eens de weerspiegeling van het onderwerp van je foto op het water, in een spiegel, in een raam of zelfs op een metalen oppervlak.

BLOG_3_05

 

Met deze tips op zak wordt het tijd om een paar fantastische plaatjes te schieten! Blijf doorgaan als het niet meteen lukt. Oefening baart kunst.

Kijk ook eens bij mijn andere tips op de blog en laat me weten welke trucs jij gebruikt op een zonnige dag! Je kunt me vast nog wel het één en ander leren.

Megan x

Reacties