Onze nieuwe Smart Assistant maakt in een handomdraai albelli fotoboeken. Hij doet al het lastige werk, zoals je mooiste foto’s selecteren en ze in een indeling te plaatsen, zodat jij met nog meer plezier unieke fotoboeken kunt maken. Download gewoon ons fotoprogramma om het te proberen. Maar als je wat hulp nodig hebt om te beginnen, vind je hier enkele tips om je te helpen het maximale uit de Smart Assistant te halen.

1. Orden je foto’s

Het maken van fotoboeken kan veel tijd kosten als je foto’s overal en nergens staan opgeslagen. Je kunt je foto’s geordend houden vanaf het moment dat je ze maakt, door je camera-instellingen up-to-date te houden. Om je te helpen volgen hier een aantal tips voor het ordenen van foto’s.

Zorg ervoor dat de datum en tijd van de camera’s op al je apparaten correct zijn wanneer je in een andere tijdzone reist. Wanneer je dan je foto’s uploadt, kan de Smart Assistant je foto’s sorteren dankzij de correcte bestandsinformatie.

We houden allemaal van foto’s maken met onze smartphones en vaak voegen we ze in de eerste plaats toe op Instagram, Facebook of in een WhatsApp-chat. Deze platforms verwijderen echter vaak de bestandsinformatie die de Smart Assistant nodig heeft om je foto’s in een fotoboek te plaatsen. Om er zeker van te zijn dat de Smart Assistant zijn magie kan toepassen op je favoriete foto’s, kun je het beste de originele versies van je foto’s gebruiken in plaats van ze te kopiëren uit je sociale media-account.

Je kunt controleren of je foto’s alle informatie bevatten die de Smart Assistant nodig heeft door de bestandseigenschappen te bekijken. Op je computer kun je dit doorgaans doen door met de rechtermuisknop op een afbeeldingsbestand te klikken.

Een andere manier om je foto’s geordend te houden, is door een naampatroon te gebruiken voor al je afbeeldingsbestanden. Dit maakt het vinden en uploaden van je foto’s een stuk gemakkelijker.

Probeer een patroon als:
JJJJ-MM-DD-Locatie-Beschrijving

2. Kies je favoriete indeling voor je fotoboek

Wanneer je klaar bent om je fotoboek te gaan maken, selecteer dan je beste foto’s, zodat de Smart Assistant aan de slag kan met je favoriete afbeeldingen. Kies je favoriete indeling-stijl uit het menu in ons fotoprogramma om een fotoboek te gaan maken. Zodra je degene hebt gekozen die je mooi vindt, kun je rustig achterover leunen en kijken hoe de Smart Assistant zijn werk doet.

3. Maak thema-afbeeldingsmappen

Of je nou een trouwalbum of een fotoboek met vakantiefoto’s wilt maken, de Smart Assistant werkt het beste als je de foto’s hebt gesorteerd in themamappen. Zorg er daarom voor dat je fotomappen geordend zijn voordat je met je fotoboek begint.

4. Gebruik altijd de hoogste beeldresolutie die je hebt

Gebruik altijd je foto’s met de best mogelijke resolutie voor een professioneel ogend fotoboek, zodat je op elke pagina van je nieuwe album hoogwaardige fotoprints krijgt.

5. Voeg extra foto’s toe

Zelfs nadat de Smart Assistant je beste foto’s heeft geüpload, heb je nog steeds de volledige controle over je foto’s en kun je terug gaan om extra foto’s te uploaden. Om er zeker van te zijn dat al je favoriete foto’s in je fotoboek staan, kun je een screenshot van de eerste beeldselectie van de Smart Assistant maken voordat hij ze aan je indeling toevoegt. Op die manier kun je controleren of al je favoriete foto’s je fotoboek hebben gehaald voordat je de bestelling plaatst.

6. Voeg de laatste afwerkingen toe aan je fotoboek

De Smart Assistant is ontworpen om het creatieproces van fotoboeken makkelijker te maken, maar je hebt nog steeds de volledige creatieve vrijheid. Nadat de Smart Assistant klaar is met je foto’s, kun jij je fotoboek uniek maken door mooie clipart, je eigen bijschriften en achtergronden toe te voegen. Het is helemaal aan jou om je fotoboek uniek en bijzonder te maken.

Probeer de Smart Assisant en bekijk hoe hij je kan helpen bij het maken van je volgende fotoboek.

Download ons fotoprogramma om het te proberen.

Reacties