Een zittende man en een vrouw met een meisje die door een familiefotoboek bladeren.

Zoveel foto’s, zoveel apparaten. We vinden het geweldig om veel verschillende manieren te hebben om geweldige herinneringen vast te leggen, maar wanneer foto’s op verschillende plekken worden opgeslagen kan het behoorlijk lastig zijn om ze te vinden voor je volgende fotoboek. Met een paar simpele trucjes en technieken kun je je favoriete herinneringen veilig bewaren en in een oogwenk terugvinden. Zo heb je bovendien meer tijd om je te concentreren op het leuke gedeelte van fotoboeken maken.

Waar te beginnen met bestandsbeheer? Bekijk onze eenvoudig te volgen handleidingen hieronder voor alles wat je moet weten over het inscannen van oude foto’s, het wijzigen van de naam van je foto’s en het opslaan en veilig back-uppen ervan.

Zo orden je foto’s

Een afbeelding van een open laptop met zes foto's op het scherm. Drie scherpe foto's zijn voorzien van een groen vinkje en twee wazige foto's van een rood kruisje.

Ben je ooit begonnen met het maken van een fotoboek en kwam je er toen achter dat je de foto’s die je nodig had niet kon vinden? Volg deze eenvoudige stapsgewijze handleiding om je te helpen je foto’s te sorteren, ze te uploaden naar een centraal apparaat en ze veilig te back-uppen.

Lees meer

Zo sla je foto’s op

Een afbeelding van een laptop met zes afbeeldingen op het scherm. Er komt een blauwe stippellijn uit die verbinding maakt met een doos met dezelfde groep afbeeldingen met een kleine wolk erboven.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Misschien laat je laptop je in de steek of heb je je telefoon onderweg naar je werk laten vallen. Als je een back-up van je favoriete foto’s maakt, hoef je je daar in elk geval geen zorgen over te maken. Bekijk deze blog voor tips over het veilig back-uppen en ordenen van je foto’s.

Lees meer

Zo geef je een naam aan je foto’s

Een foto van een meisje in een roze regenjas op een regenachtig pad. De afbeelding staat in en computervenster met een bestandsnaam in de hoek rechtsboven.

Het wijzigen van de naam van je fotobestanden maakt het een stuk makkelijker om ze terug te vinden op je apparaat. Het veranderen van details lijkt misschien tijdrovend, maar het is een stuk makkelijker dan het lijkt. Volg gewoon deze stappen voor netjes geordende fotobestanden!

Lees meer

Zo groepeer je fotobestanden

Vier foto's op een open computerscherm, met drie pictogrammen aan de rechterkant, inclusief een ballon, een gelaagde cake en een kalender met een hart erop.

Het groeperen van je foto’s op basis van trefwoorden en tags is een geweldige manier om eenvoudiger themaboeken te maken. Lees hier hoe je het groeperen van bestanden opneemt in je foto-workflow. En als je nog nooit eerder je eigen foto-workflow hebt gemaakt, bekijk dan het voorbeeld in onze blog om je op weg te helpen.

Lees meer

Zo scan je oude foto’s in

Een afbeelding van een open laptop met een foto van een spelend kind in de sneeuw op het scherm. Er staat een kopie van die foto achter de laptop met een blauwe lijst eromheen.

Als je schoenendozen vol met oude fotoafdrukken hebt of zelfs een collectie met souvenirs die je wilt toevoegen aan je fotoboek, dan kun je ze inscannen met behulp van de volgende tips.

Lees meer

Reacties