Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat Apple de officiële versie van de MAC OS X lanceerde. albelli’s tegenprestatie? Een albelli fotoboekprogramma speciaal voor Mac! Versie 1.0. Wij zeggen nu al: Apple, eat your heart out. Waarom? Komt-ie:

Volledige integratie iPhoto
Mac look & feel
Tientallen originele achtergronden en vele opmaakmogelijkheden
Originele kaders, sjablonen en effecten
Handige opties achter je rechtermuisklik

En verder natuurlijk lekker swipen door je fotoboek, foto’s als achtergrond, tientallen foto-indelingen, tekst opmaken in elk lettertype, kleur of stijl en ga zo maar door. En alles is speciaal ontworpen voor en door albelli, dus hartstikke uniek!

Fotoboek maken op je Mac
Met grote dank aan de Mac-specialisten van albelli. Vele koppen koffie, nachtelijke uurtjes, geprogrammeer en getest zijn er aan vooraf gegaan. De verwachtingen zijn hooggespannen bij de Mac-gebruikers. Maar dit fotoboekprogramma maakt dat waar. Wij zijn supertrots!
Dus Mac-gebruikers, vanaf vandaag fotoboeken maken op je Mac. Probeer het zelf!

De geschiedenis van Mac OS X
Precies 10 jaar geleden, op 24 maart 2001, lanceerde Apple de eerste officiële versie  van Mac OS X. Deze OS X-versie was het vervolg op de Mac OS 9. De ‘X’ uit de naam verwijst dan ook naar het Romeinse cijfer 10 en was een knipoog naar de naam ‘Windows XP’.

De Mac OS X verschilde echter drastisch van zijn voorgaande versie. OS X was een revolutie in Apple-land. Programma’suit oudere versie draaiden niet meer op dit systeem. Wat ze ook leuk deden, was het gebruik van de namen van katachtigen voor de verschillende versies.

De dieren van Apple
In de 10 jaar dat Mac OS X bestaat zijn er al een aantal dieren de revue gepasseerd. Elke tussenversie een eigen dier. Slim en origineel vinden wij.
OS 9
OS X 10 Cheetah (2001) – introductie De Dock, Mail en Adresboek.
OS X 10 Jaguar (2002) – stabieler, vernieuwde Finder en Adresboek
OS X 10 Panther (2003) – Exposé, Safari en iChat
OS X 10 Tiger (2005) – Dashboard, Automator en Front Row.
OS X 10 Snow Leopard (2007)  – Boot Camp, Spaces en Time Machine
OS X 10 Lion – staat gepland voor 2011!

Ons fotoboekprogramma werkt vanaf de versie Snow Leopard, ook bekend als OS X 10. Heb je een oudere versie dan kun je bij Apple heel gemakkelijk een update kopen, voor nog geen drie tientjes ben je dan helemaal bij de tijd.
En kun ook jij fotoboeken maken op je Mac.

Reacties