12 Goede voornemens

Door Albelli op 29 december 2020

Geen spinazie-smoothies meer of elke dag sporten, want we hebben 12 goede voornemens voor het nieuwe jaar waarvan we zeker weten dat je ze wel waar wilt maken. Bovendien kun je een compleet albelli fotoboek vullen met de foto’s van de nieuwe hobby’s die je dit jaar allemaal ontdekt.

Toen we de werknemers van albelli vroegen naar hun goede voornemens voor 2021, kwamen ze een heleboel mislukte goede voornemens van het afgelopen jaar. Van leren gitaarspelen tot elke dag de krant lezen, er zijn er zo veel waar we ons maar niet aan lijken te kunnen houden.

Met het nieuwe jaar voor de deur hebben we een lijst met goede voornemens gemaakt die we echt leuk zouden vinden voor 2021, zoals vaker naar buiten gaan en nieuwe creatieve projecten starten. Er staan (uiteraard) ook een paar fotogenieke ideeën op de lijst, dus je kunt een fotoboek maken van alle nieuwe herinneringen die je onderweg maakt.

1. Ontdek je eigen stad

De beste goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn de dingen waar je echt naar uitkijkt. En wat is er nou leuker dan je eigen buurt ontdekken? Of het nu om historische gebouwen gaat waar je altijd al meer over wilde weten, een park waar je nog nooit bent geweest of een wandelpad dat je volledig zou willen bewandelen, het verkennen van nieuwe plaatsen kan tot geweldige ervaringen leiden. Maak een lijst van alle coole, interessante en onontdekte plekken in je woonplaats die je graag zou willen ontdekken en vink ze een voor een af.

2. Tover elke dag een glimlach op iemands gezicht

Kleine gebaren zijn echt veel waard. Probeer iemands dag zo vaak mogelijk beter te maken! Help de buren bijvoorbeeld eens met boodschappen doen of ga langs bij een vriend(in) die wel wat gezelligheid kan gebruiken. Houd deze kleine gebaren het hele jaar vol en je zult zien hoeveel verschil het kan maken.

3. Stap uit je comfortzone

We bedoelen daarmee niet dat je moet gaan skydiven of wat anders extreems moet gaan doen. Maar dit jaar kan je bijvoorbeeld beginnen met een hobby die je altijd al wilde doen, maar waar je toch wat zenuwachtig voor was. Of je kan op je werk zelf voorstellen om presentaties te geven of tijdens Zoom-meetings te spreken. Buiten het werk zijn dingen zoals openluchttheater of danslessen perfect om mee te starten. Het lijkt eerst misschien wat eng, maar je krijgt er zoveel voor terug. 

4. Laat geliefden zien hoeveel ze voor je betekenen

Soms zijn de beste goede voornemens kleine veranderingen. Eén van de eenvoudigste dingen die je kunt doen, is vaker laten zien dat je je vrienden en familie waardeert. Je waardering tonen voor wat ze doen zal gegaradeerd een stimulans voor hen zijn. Je kunt eens per maand kleine cadeautjes sturen, zoals een fotokaart. Of ze met een spontaan kleinigheidje verrassen nadat je ze hebt gezien. Het zal iedereen zeker opvrolijken!

5. Wees creatiever

Creatief bezig zijn is perfect om nieuwe dingen te proberen en is bovendien een geweldige manier om te ontspannen. Je kunt nieuwe knutselprojecten beginnen met je kinderen of in je eigen tijd schilderen of schrijven. Je zou kunnen beginnen met het maken van een nieuw fotoboek en zo experimenteer je direct met je ontwerptechnieken. Heb je wat inspiratie nodig? We hebben hier heel veel creatieve ideeën voor je. 

6. Geniet van de natuur

Omdat velen van ons steeds vaker vanuit huis werken, is het belangrijker dan ooit om regelmatig naar buiten te gaan en een wandeling door de buurt te maken. Naar buiten gaan en genieten van wat frisse lucht is een geweldige manier om je hoofd leeg te maken en energie op te doen. Je kunt een persoonlijke uitdaging aangaan, zoals 10.000 stappen per dag zetten, wat je zeker zal helpen om ook van de natuur te genieten. En als je een buitenhobby wilt beginnen, waarom begin je dan niet met het kweken van je eigen groenten en fruit? Een ochtendwandeling naar de moestuin helpt je zeker om je hoofd lekker leeg te maken.

7. Breng ook tijd offline door

We besteden waarschijnlijk allemaal teveel tijd aan onze telefoons, tablets en laptops. Waarom probeer je je computer niet eens uit te zetten en je smartphone weg te leggen? Ook al is het maar voor een paar uur? Geniet zo af en toe van wat offline momenten. Het geeft je een pauze van je werk en meer tijd om in een goed boek te duiken of te genieten van wat er om je heen gebeurt.

8. Verbreed je smaken

Van je eten tot muziek en boeken, je kan 2021 gebruiken om nieuwe dingen te ontdekken. Als je altijd al een moeilijke eter was, kan je eens proberen om wat nieuws te eten. Ben je gek op een specifieke muziekstijl? Probeer eens wat af te wisselen en nieuwe artiesten te ontdekken. En als je altijd hetzelfde soort boeken leest, is het misschien tijd om hier verandering in te brengen.

9. Ga cultuur snuiven

Of je nu een kunstgalerie bezoekt of naar een museum gaat, uitstapjes om wat cultuur op te snuiven zullen je zeker goed doen. Je kunt streven naar één nieuwe culturele ervaring per maand, al kijk je maar naar historische bezienswaardigheden of beroemde straatkunst. Als je jonge kinderen hebt, kun je ze in het weekend meenemen naar een museum of galerie.

10. Besteed meer tijd aan de dingen die echt belangrijk zijn

Het is best lastig om een goede balans te vinden dus werk en vrije tijd. Als je op je werk vaak last hebt van stress en je veel meer overuren werkt dan je eigenlijk zou willen, dan kan je er een voornemen van maken om wat meer tijd met vrienden en familie door te brengen. Je kunt meer uitjes of gezellige avonden samen thuis plannen. Met je vrienden afspreken, in het echt of online, is een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen van je werk.

11. Doe wat voor een ander

Heb je een goed doel dat je aan het hart ligt? Dan kan jouw goede voornemen dit jaar zijn om geld in te zamelen of vrijwilligerswerk te doen. Je kunt beginnen met vrijwilligerswerk in een daklozenopvang, meehelpen in een verzorgingstehuis of kijken hoe je geld kunt inzamelen voor het plaatselijke dierenasiel.

12. Neem meer foto’s

Je wilt al deze nieuwe ervaringen natuurlijk vastleggen, dus waarom zou je je fotografische vaardigheden niet uitbreiden? Besteed 2021 aan het vastleggen van al je favoriete momenten en maak dan aan het eind van het jaar een fantastisch fotoboek van alle herinneringen die je hebt vastgelegd. Of maak een prachtige wanddecoratie met je favoriete foto’s. We hebben geweldige tips om je te helpen de basisprincipes van fotografie onder de knie te krijgen. Ze zijn eenvoudig te volgen, dus je maakt in no-time foto’s als een echte pro.

We hopen dat we je geïnspireerd hebben met enkele voornemens voor 2021 en vooral dat we er ons aan zullen houden! Geniet van alle nieuwe dingen en vergeet niet alles vast te leggen met je camera. Als je creatief aan de slag wilt gaan met één van onze fotoproducten, klik dan op de knop hieronder. 

Creëer nu