In deze blog geven we praktische tips voor het maken van het perfecte familiegeschiedenisboek. Met een blanco boek beginnen lijkt misschien onbegonnen werk, maar wees gerust, het is goed te doen. Lees de vijf handige tips hieronder voor het maken van een prachtig boek over je voorouders.

Maak gebruik van een flatbed-scanner

Een flatbed-scanner is een handig hulpmiddel om historische documenten natuurgetrouw af te kunnen beelden in het familiegeschiedenisboek. Dankzij de technologie voor thuiskantoren heb je geen professionele apparatuur nodig om documenten in te scannen. Scanners in combinatie met printers en kopieerapparaten zijn ideaal. Je kunt ze gebruiken om brieven en andere historische documenten in te scannen.

Wees creatief bij het kiezen van wat je wilt opnemen in het boek. Alles, van kinderkunstwerken tot testamenten van overleden familieleden, kan relevant zijn. Sommige scanners hebben een instelling voor optische tekenherkenning. Dit betekent dat je documenten kunt scannen en eenvoudig tekst kunt voorbereiden voor opname in het boek. Door deze instelling te gebruiken, hoef je de tekst niet meer uit te typen.

Scanners zijn ook handig voor het reproduceren van oude foto’s van voorouders. Zorg ervoor dat de documenten en foto’s zo plat mogelijk op de scanner worden gelegd. Sla de digitale documenten op in een speciale map. Op die manier weet je waar je de gescande documenten moet zoeken wanneer je het familiegeschiedenisboek maakt. Meer informatie nodig? In onze blog over scannen vertellen we hoe je apps kunt gebruiken, waaronder Photomyne, Google PhotoScan en CamScanner.

Hoe maak je een stamboom?

Bepaal hoe je jouw stamboom het beste kunt opmaken. Wil je dat de stamboom alleen tekst toont of heb je foto’s en andere afbeeldingen? Als je artistiek bent, wil je misschien de stamboom met de hand tekenen. Maak je geen zorgen als je tekentalent niet groot genoeg is om dit zelf te doen.

Er zijn namelijk verschillende online tools beschikbaar. Upload namen, gegevens en afbeeldingen en download vervolgens de opgemaakte stamboom voor het boek. Als je de stamboom uploadt als een jpeg-bestand, kun je het formaat aanpassen zodat hij perfect op de pagina past.

Inspiratie voor de lay-out van het familiegeschiedenisboek

Bekijk onze fotoboeken en kies de lay-out die perfect is voor jouw familiegeschiedenisproject. Je kunt kiezen uit staande, liggende of vierkante boeken. Ze zijn verkrijgbaar in de maten small, medium, large en extra large. Onze fotoboeken worden gedrukt op hoogwaardig papier. Ze worden met de grootste zorg gemaakt en we bieden een tevredenheidsgarantie.

Met onze ultramoderne editor suite maak je heel gemakkelijk je eigen familiegeschiedenisboek. Het kiezen van de lay-out gaat op een snelle en leuke manier. Personaliseer het ontwerp van het boek met behulp van onze uitgebreide bibliotheek met lay-outs. Je kunt kiezen uit onze vele achtergronden, handgemaakte illustraties en clipart om de lay-outs van de pagina’s aan te passen.

Het beste formaat voor een familiefotoboek

De ideale lay-out voor jouw familiegeschiedenisboek bepaal je helemaal zelf. Het hangt allemaal af van wat je wilt laten zien. Ons grote horizontale fotoboek is 28 bij 21 centimeter groot en is een echte bestseller. De grote pagina’s bieden voldoende ruimte om de familiegeschiedenis te laten zien. Als je iets groters nodig hebt, kies dan voor de XL-versie met pagina’s van 39 bij 29 centimeter.

Je kunt kiezen uit een zachte of harde kaft. Als je een fotoboek met een harde kaft wilt maken, kun je kiezen uit een geüploade foto, leer of linnen. Deze boeken zijn gemaakt om lang mee te gaan en zijn ideaal voor het presenteren van familiegeschiedenissen. Begin bij nul en stel zelf een boek samen. Je hebt de volledige creatieve vrijheid bij het opmaken van de pagina’s. Als alternatief hebben we 116 vooraf ontworpen fotoboeken waaruit je kunt kiezen. Je kunt de lay-out en het aantal pagina’s aanpassen. Onze Smart Assistant helpt het creatieve proces te vergemakkelijken. De Smart Assistant maakt gebruik van slimme technologie om foto’s in het boek te plaatsen, die je vervolgens kunt aanpassen.

Een familiegeschiedenisboek maken

Wist je dat het mogelijk is om in één uur een fotoboek te maken? Goed georganiseerd zijn is een voordeel wanneer je foto’s gaat samenvoegen in een boek. Hulp nodig? Bekijk onze blog met tips om je foto’s beter te organiseren. Je kunt in onze blog ook creatieve ideeën vinden die je kunnen inspireren bij de lay-out van jouw familiegeschiedenis.

Het is logisch om tijd te besteden aan het plannen van hoe je wilt dat het boek eruitziet. Denk daarbij aan het ideale formaat voor je fotoboek, het format en hoeveel pagina’s je wilt. Bewaar alle afbeeldingen die je in je boek wilt gebruiken in een map. Dat kan betekenen dat je foto’s van je telefoon moet downloaden en de foto’s die niet goed genoeg zijn weggooit. Onze blog over hoe je foto’s ordent als een pro bevat ideeën over hoe je foto’s kunt groeperen en benoemen.

Voeg foto’s toe aan je boek. Onze ontwerpsoftware die je kunt downloaden helpt voorkomen dat je per ongeluk afbeeldingen dupliceert. Je kunt er ook voor kiezen om handmatig foto’s toe te voegen, waardoor je meer controle hebt. Het ontwerpen van een boek betekent ook een foto voor de kaft kiezen of deze leeg laten. Maak je geen zorgen als je maar niet kan kiezen. Je kunt van gedachten veranderen, zelfs nog nadat je de ontwerpfase al hebt voltooid. Kies uit lay-outs voor pagina’s. Voeg onze gebruiksvriendelijke kaders, achtergronden en andere opties toe om een unieke look te creëren voor het boek over jouw familie. Bekijk de lay-out online om er zeker van te zijn dat je tevreden bent en plaats jouw bestelling. Het maken van een fotoboek is echt heel eenvoudig.

Klaar om je eigen fotoboek te maken? Ga naar de albelli website en begin met het maken van je eigen familiegeschiedenisboek.

Creëer nu

Reacties