Was 2022 een jaar om nooit te vergeten? Herbeleef dan alle hoogtepunten met een prachtig persoonlijk jaarboek. Bij albelli zijn de mogelijkheden eindeloos. Vul je boek met je favoriete familiemomenten, leg je kleintjes vast en zie hoe ze gegroeid zijn tijdens dit jaar of maak een professioneel portfolio met je beste werk van 2022. We hebben een heleboel ideeën om je op weg te helpen. Bekijk deze 11 creatieve jaarboekthema’s en laat je inspireren.

1. Maak het eerste jaarboek van je baby

Heb je dit jaar een kleintje op de wereld gezet? Maak dan een schattig babyboek. Je kunt er alle mijlpalen in vastleggen, van de dag van de geboorte tot hun allereerste kerst. Blader eens door onze selectie thema’s voor babyboeken of laat je creativiteit de vrije loop en ontwerp je eigen babyjaarboek.

Onze tip: een herinneringsboek van het eerste babyjaar kan de start zijn van een schattige fotoboekcollectie die je elk jaar kunt uitbreiden. Een mooie manier om alle speciale momenten, groot en klein, vast te leggen én een perfect cadeau voor tantes, ooms en opa’s en oma’s!

2. Kijk terug op de mooiste momenten van 2022

Als jouw hoogtepunten van het jaar uit lang uitgestelde reizen en avonturen bestaan, ben je niet de enige! Of het nu een weekendje weg was met het gezin in eigen land of een hele zomer op ontdekkingstocht met je beste vrienden, kijk terug op je beste reismomenten van 2022 in een persoonlijk jaarboek. Voeg overal teksten toe met data en locaties. Ben je in een bijzonder creatieve bui? Voeg dan ook wat anekdotes van elke reis toe.

3. Begin een familie fotoboek

Een familie jaarboek biedt enorm veel mogelijkheden. Als je dit jaar belangrijke mijlpalen hebt gevierd, zoals diploma-uitreikingen, jubilea, huwelijken of nieuwkomers in de familie, maak dan een jaarboek met de mooiste momenten van 2022.

Het is altijd leuk om oude familiefoto’s terug te kijken, van spontane foto’s van familiebijeenkomsten thuis tot zonnige vakantiefoto’s en grappige jeugdfoto’s. Heb je de tijd? Maak er dan een groter project van. Graaf diep in de familiearchieven voor wat vintage foto’s van de hele familie en geef een paar delen een ‘toen en nu’-stijl.

4. Maak een verhuisboek

Verhuizen is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Of het nu gaat om een tijdelijke nieuwe flat of een gezinswoning voor de komende jaren. Als je sinds de verhuisdag foto’s hebt gemaakt, van het leven uit dozen tot de eerste kerst in je nieuwe huis, kun je het hele proces vastleggen in een jaarboek.

Onze tip: scan wat behangmonsters en decoratieopties in, zodat je later terug kunt kijken op al het harde werk van het afgelopen jaar.

5. Maak een jaarboek met recepten

Een jaar vol culinaire ontdekkingen achter de rug? Maak dan een jaarboek van alle recepten die je de afgelopen 12 maanden hebt uitgeprobeerd. Of je nu een doorgewinterde chef bent, een thuisbakker van wereldklasse of net begint, je kunt alle foto’s van je successen (en mislukkingen) toevoegen om je eigen serie kookboeken te beginnen. Ga nog een stapje verder en voeg de recepten toe naast het eindproduct.

6. Leg de ontwikkeling van je kinderen vast

Heb je een minimuzikant in de familie, een sportlegende in de dop of een wetenschapper die aan zijn grote doorbraak werkt? Laat dan zien wat een geweldig jaar ze hebben gehad met een jaarboek van hun prestaties. Zo kunnen ze zien hoe ver ze zijn gekomen op school of in hun favoriete hobby. En als ze in de toekomst promoveren of voor uitverkochte stadions spelen, kun je ze laten zien hoe het allemaal ooit begon.

7. Bewaar alle kunstwerken van je kinderen van dit jaar in een boek

Op de koelkastdeur is er voor de meesterwerken van al die kleine Picasso’s nooit genoeg ruimte, toch? Kom je ruimte tekort, scan dan alles in en maak een kunstboek voor je kind. Met een jaarboek vol krabbels en tekeningen kun je hun kunstwerkjes jarenlang veilig en netjes bewaren, zonder dat je dozen vol tekeningen op zolder hebt staan.

8. Maak een fotoboek van je favoriete hobby

Ben je dit jaar begonnen met breien, met fotograferen of ben je aan een nieuwe sport begonnen? Leg je nieuwe favoriete hobby vast in een jaarboek. Je kunt van alles laten zien, van knutselprojecten tot nieuwe fototechnieken of klimwedstrijden die jouw jaar onvergetelijk gemaakt hebben. Vervolgens kun je elk jaar een nieuw fotoboek maken om al je vorderingen bij te houden.

9. Met een jaarboek heb je het perfecte cadeau

Herinneringen zijn beter als je ze kunt delen, dus geef je vrienden een jaarboek cadeau! Verzamel je gelukkigste, grappigste en meest gedenkwaardige momenten van het afgelopen jaar, zoals dagjes in het park, alle verjaardagen die je hebt gevierd en het plezier dat je hebt gehad. Maak iets wat ze voor altijd zullen koesteren. Een jaarboek is hét perfecte cadeau voor vrienden en familie die je dit jaar niet persoonlijk hebt kunnen zien.

10. Geef je portfolio een professionele look

Als 2022 een belangrijk creatief jaar voor je was, gebruik dan je jaarboek als portfolio. Met onze grote collectie ontwerpen is het maken van een jaarboek met albelli heel gemakkelijk. Kies voor een extra groot fotoboek om je beste werk te laten zien en je kunt kiezen voor platliggend premium, zodat je meest indrukwekkende foto’s over een dubbele pagina doorlopen. Vul het boek met van alles, van je hoogtepunten in de fotografie tot voorbeelden van je schrijfwerk en pas het naar wens aan.

11. Bewaar je leukste dierenfoto’s in een jaarboek

Ben jij iemand die een Instagramaccount aanmaakt voor je huisdier? Zelfs als je hond of kat al een sensatie op sociale media is, kun je al hun schattigste foto’s uit 2022 bundelen en een album maken. Vul het jaarboek van je huisdier met foto’s van wat je maar wilt, van schattige dutjes tot boswandelingen en verwenmomenten. Personaliseer het daarna met leuke clipart, voor een aangepast boek dat net zo schattig is als zij.

Hoe je 2022 ook hebt doorgebracht en of je nu een reisboek of een huisdierportfolio maakt, er zijn heel veel geweldige bewerkingsinstrumenten die je kunt uitproberen om je albelli jaarboek uniek te maken. Download onze ontwerpsoftware om creatief aan de slag te gaan en dit bijzondere jaar in stijl te vieren.

Heb je wat extra hulp nodig bij het maken van een jaarboek? Kijk dan eens naar onze Smart Assistant. Deze tool kiest automatisch je beste foto’s en maakt een fotoboekindeling voor je. Zo bespaar je tijd met het sorteren van een jaar aan foto’s en kun jij je richten op het leuke, creatieve gedeelte.

Heb je al ideeën voor je jaarboek? Deel deze blog op sociale media door op de icoontjes hieronder te klikken.

Reacties