Als 2021 voor jou een jaar was om aan terug te denken (laten we eerlijk zijn, niemand zal dit jaar snel vergeten) verzamel dan al je bijzondere momenten in een jaarboek. Je kunt een fotoboek maken van je favoriete familiemomenten, delen hoe hard de kleintjes het afgelopen jaar gegroeid zijn, of een professionele portfolio maken met het beste werk van jouw jaar. Als je wat inspiratie nodig hebt hebben we stapels ideeën om je op gang te helpen – kijk maar eens naar deze 11 creatieve thema’s voor een jaarboek. 

1. Baby’s eerste jaarboek

Als je dit jaar een kleintje hebt gekregen, waarom maak je dan niet een schattig babyboek? Je kunt er alle mijlpalen in vastleggen, van de dag dat je thuiskwam met je baby, tot de eerste Kerstmis samen. Een herinneringsboek van het eerste babyjaar kan de start zijn van een schattige fotoboekcollectie die je elk jaar kunt uitbreiden. Het is een mooie manier om alle speciale momenten, zowel groot als klein, te bewaren. Wil je niet vanaf nul wilt beginnen? Dan hebben we veel prachtige thema’s waar je uit kunt kiezen.

2. Kijk terug op jouw bijzondere momenten van 2021

Heb je het afgelopen jaar je directe omgeving ontdekt en mooie foto’s genomen, dan wil je dat niet snel vergeten. Ideaal voor een jaarboek om aan vrienden te laten zien of om doorheen te bladeren terwijl je terugdenkt aan dit zo bijzondere jaar. Je kunt ook leuke screenshots van Zoom-bijeenkomsten toevoegen, en andere aandenkens die je het afgelopen jaar hebt verzameld om het hele verhaal van jouw 2021 te vertellen. 

3. Begin een familie fotoboek

Het is altijd leuk om die oude familiefoto’s nog eens terug te zien – van die gezellige familieavondjes tot die gênante momenten uit je jeugd. Oké, dus je hebt dit jaar net een gezinnetje gestart… waarom begin je je eigen fotoboek verzameling dan niet met een jaarboek? Zelfs als je kinderen het huis al uit zijn, kun je een nieuwe traditie starten door elk jaar een fotoboek te maken. Voeg je favoriete kiekjes toe, van leuke momenten in het park tot knusse thuismomenten en kijk samen terug op een bijzonder jaar. 

4. Maak een verhuisboek

Verhuizen is altijd een enorme klus, of het nu gaat om een tijdelijke nieuwe flat of een gezinswoning voor de komende jaren. Maak vanaf de eerste verhuisdag foto’s – als alles nog in dozen zit – tot je eerste gezellige momenten samen in de nieuwe woning. Zo kun je het hele proces vastleggen in een jaarboek. Scan bijvoorbeeld ook wat behangmonsters en decoratieopties en blik later terug op al het harde werken van het afgelopen jaar.

5. Maak een receptenjaarboek

Een jaar vol culinaire ontdekkingen achter de rug? Je kunt een jaarboek maken met alle recepten die je de afgelopen 12 maanden hebt geprobeerd. Of je nu een doorgewinterde chef bent of een beginner, je kunt alle Instagramfoto’s van je keukensuccessen (en misbaksels) toevoegen om je eigen kookboek te beginnen. 

6. Leg de ontwikkeling van je kinderen vast

Heb je een minimuzikant in de familie, een sportlegende in de dop of een wetenschapper die aan zijn grote doorbraak werkt? Je zou ze kunnen laten zien wat een geweldig jaar ze gehad hebben in een jaarboek. Dat is een geweldige manier voor ze om te zien hoe goed ze geworden zijn op school – of met hun favoriete hobby. Als ze in de toekomst hun diploma ophalen of stadions volspelen, kun je ze nog eens laten zien hoe het allemaal is begonnen.

7. Scan en bewaar alle meesterwerken van je kinderen in een kunstboek

Op de koelkastdeur is er voor de meesterwerken van al die kleine Picasso’s nooit genoeg ruimte, toch? Kom je ruimte tekort, scan dan alles in en maak een kunstboek voor je kind. Met een jaarboek vol krabbels en tekeningen kun je hun kunstwerkjes jarenlang veilig en netjes bewaren, zonder dat je dozen vol tekeningen op zolder hebt liggen. 

8. Maak een fotoboek van je favoriete hobby

Afgelopen jaar gestart met breien, je verdiept in fotografie of aan een nieuwe sport begonnen? 2021 was het jaar waarin we allemaal een nieuwe hobby uitgeprobeerd hebben: begin met het vastleggen van je nieuwe favoriete hobby in een jaarboek. Van handvaardigheidsprojecten tot nieuwe fototechnieken of klimwedstrijden die je jaar onvergetelijk gemaakt hebben. Je kunt elk jaar een nieuw fotoboek maken om je vorderingen bij te houden.

9. Met een jaarboek heb je het perfecte cadeau

Herinneringen zijn beter als je ze kunt delen, dus geef je vrienden een jaarboek cadeau! Verzamel je gelukkigste, leukste en meest gedenkwaardige momenten van het afgelopen jaar, zoals dagjes in het park, verjaardagen die je thuis gevierd hebt en plezier dat je beleefd hebt dicht bij huis. Maak iets wat ze voor altijd zullen koesteren. Een jaarboek kan het perfecte cadeau zijn voor vrienden en familie die je het afgelopen jaar niet persoonlijk hebt kunnen zien.

10. Geef je portfolio een professionele look

Als 2021 voor jou een creatief jaar was, gebruik dan je jaarboek als portfolio. Met onze grote collectie ontwerpen is het maken van een jaarboek met albelli heel gemakkelijk. Ga voor een extra groot fotoboek om je beste werk te tonen, en kies voor platliggende pagina’s zodat je meest indrukwekkende foto’s een dubbele pagina beslaan. Je kunt het vullen met van alles, van je fotohoogtepunten tot voorbeelden van je schrijfkunsten, en alles aanpassen zoals jij het wilt.

11. Bewaar je leukste dierenfoto’s in een jaarboek

Ben jij de dierenvriend die een Instagramaccount aanmaakt voor je favoriete viervoetige huisgenoot? Zelfs als je hond of kat al een regelrechte hit is op sociale media, kun je hun liefste foto’s van 2021 verzamelen en er een album van maken. Vul het huisdieren jaarboek met foto’s van alles en nog wat; van schattige dutjes tot boswandelingen en verwenmomenten. Personaliseer het daarna met leuke clipart, voor een aangepast boek dat net zo schattig is als zij.

Of je nu een reisboek maakt of een huisdierportfolio, er zijn heel veel geweldige bewerkingsinstrumenten die je kunt uitproberen om je albelli jaarboek uniek te maken. Download ons fotoprogramma om creatief aan de gang te gaan en jouw 2021 in stijl te vieren.

En als je nog wat extra hulp nodig hebt bij het maken van een jaarboek, kijk dan eens naar onze Smart Assistant. Deze kiest automatisch je beste foto’s en maakt een fotoboekindeling voor je, zodat je tijd bespaart door niet zelf alle foto’s van het afgelopen jaar uit te hoeven zoeken en je kunt focussen op het leuke, creatieve gedeelte.

Jaarboek-ideeën gezien die je aanspreken? Deel deze blog op sociale media door op de icoontjes hieronder te klikken.

Reacties