Hierbij presenteren we de eerste editie van ‘De bruiloft van Erik & Nicky’. Inclusief de Love Shoot, de grote schoonfamiliequiz en de mooiste trouwfoto’s. Die moet je gelezen hebben! En als klap op de vuurpijl regelden we een exclusief interview met hoofdredacteur Nicky Mosselman.

1. Nicky, wat was de reden van dit fotoboek?
8 juni 2012, onze trouwdag. Ik hoorde zo vaak dat je ook moet genieten van alle voorbereiden van het huwelijk. Dat hebben we zeker gedaan, en niet alleen! Vooral samen met onze families hebben we veel voorpret gehad. Ik wilde alle bijzondere momenten vastleggen en delen met onze ouders. Met dit cadeau kunnen ook zij nog terugkijken op die mooie tijd 🙂

2. Een trouwboek in magazinestijl, hoe kom je op dit idee?
Ik had een paar van die bruidsmagazines gekocht en zag het al helemaal voor me. Hoe bepaalde artikelen er bijvoorbeeld uit zouden zien als ze over ons gaan. Later kwam ik een website tegen waarbij iemand ‘magazines’ maakte voor bijzondere gebeurtenissen, zoals iemand die 50 wordt, iemand die met pensioen gaat en bruiloften… Ik dacht: dat kan ik ook!

3. Wat wordt je volgende fotoboek?
Ik heb er nog een aantal op de planning staan. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met fotojaarboeken, maar ik moet ze van de afgelopen 3 jaar nog maken (vast herkenbaar voor velen van jullie :)). Nu dus eerst foto’s organiseren en die jaarboeken maken.

4. Heb je een favoriet effect in het fotoboekprogramma?
Ik vind het effect mooi waarbij je een woord als sjabloon in de pagina zet, zie pagina 19 hieronder. Ik heb dit effect afgekeken bij jullie tips & tricks. Verder vind ik het altijd leuk om van alles uit te proberen.

Trouwboek sjabloon woorden

Met het sjabloon 'Woorden' heeft Nicky 'love' vaag op de rechterpagina gezet

5. Wat vind je het leukst aan fotoboeken maken?
Ik vind het leuk om foto’s te maken en ze daadwerkelijk te gebruiken in plaats van ze ergens op een harde schijf te laten staan. Daarom maak ik fotoboeken, hang ik fotolijstjes op, en kijk ik of ik nog meer leuke dingen met foto’s kan doen. Verder (klinkt heel cliché) kan ik er mijn creativiteit in kwijt.

6. Heb je al veel fotoboeken bij albelli gemaakt?
Ik ken albelli al een aantal jaar, en zou eigenlijk niet weten hoe ik het ken. Ik heb al een paar jaarboeken gemaakt, een fotoboek van de huwelijksreis en het gastenboek. Hier staan de foto’s in van de Love-Shoot (fotoshoot voorafgaand aan de bruiloft). Ik had zelfs een speciale pen gekocht die goed op het fotopapier bleef zitten.

7. Heb je nog een leuke tip voor andere fotoboekmakers?
Speel niet alleen met foto’s maar ook met tekst. Dit maakt het plaatje compleet. Je kunt erg makkelijk lettertypes downloaden en in het albelli programma gebruiken. En net als met foto’s kun je variëren in groottes en kleuren.

Wij bedanken Nicky voor haar medewerking. Volgende maand weer een interview met een fotoboekredacteur 😉

Reacties