3 makkelijke manieren om je fotoboek te maken

Door Albelli op 12 januari 2022

Hoe je je boek maakt is een kwestie van persoonlijke smaak en het soort project. Ontwerp zelf, ga voor een themaboek of laat de Smart Assistant je boek voor je maken.

 

Een fotoboek maken hoeft geen lang en vervelend project te zijn. In deze introductieblog lees je alles over de drie eenvoudige oplossingen die we bij albelli hebben voor elk niveau en elke gelegenheid. Of je nu alles van A tot Z zelf wilt doen en kiest voor ‘Zelf ontwerpen‘, onze Smart Assistant een boek voor je laat maken of voor een prachtig themaboek gaat – we hebben het gemakkelijk voor je gemaakt. Om het maximale uit elke manier te halen, hebben we een kleine serie van drie vervolgblogs samengesteld, waarin we elk van onze drie eenvoudige manieren uitgebreid met je doornemen.

Om onze drie makkelijke manieren met voorbeelden uit de praktijk te illustreren, hebben we Mélodie, planner bij albelli met tot nu toe slechts een paar fotoboeken aan albelli ervaring, gevraagd om ze allemaal uit te proberen. Kijk zelf maar eens. Welke manier kies jij bij je volgende project?

Zelf ontwerpen – voor jouw creatieve projecten

undefined

Het plezier van een boek helemaal zelf maken zit hem in de volledige creatieve vrijheid – met alle tools die je nodig hebt binnen handbereik. Laat het boek van je dromen tot leven komen, precies zoals jij het voor ogen hebt. Om ‘Zelf ontwerpen’ uit te proberen, zag Mélodie haar kans schoon om het familieboek te maken dat al zo lang op haar verlanglijstje stond. Een boek met alle dierbaarste familiemomenten van de afgelopen jaren sinds de geboorte van haar 4-jarige dochter Juliette. Ze dook eerst in de archieven, verzamelde haar herinneringen uit verschillende bronnen en nam daarna de vrijheid die ze nodig had om haar boek te maken zoals zij dat wilde. Het resultaat: een in alle opzichten zeer persoonlijk boek, waarin het draait om haar kleine gezin.

Vraag jij je ook af waar je moet beginnen, welk formaat fotoboek je moet kiezen en wat de creatieve mogelijkheden zijn om zelf een boek te maken? Lees er alles over in ‘Haal het maximale uit ‘Zelf ontwerpen”.

Verder lezen

Smart Assistant – voor jouw ‘veel-foto’s-geen-tijd’ projecten

undefined

Heb je weinig tijd en veel foto’s die misschien zelfs nog uitgezocht moeten worden? Dan is de Smart Assistant echt iets voor jou. Smart Assistant helpt je foto’s te selecteren en automatisch dubbele foto’s te verwijderen. De Smart Assistant plaatst ze in slechts enkele minuten in een mooie lay-out, zodat je het creatieve proces begint met een keurig netjes, vooraf gevuld boek. Het enige wat je nog hoeft te doen, is het vooraf gevulde boek aan te passen zoals jij dat wilt. Voeg bijvoorbeeld wat extra foto’s, tekst of clipart toe. Mélodie probeerde de Smart Assistant ook uit. Ze stelde zichzelf de uitdaging om in minder dan een uur een boek van de gezinsvakantie te maken. Ze verzamelde al haar vakantiefoto’s van 2021 en stopte ze er direct in. Nadat ze was begonnen met het vooraf gevulde boek, verwijderde ze een aantal foto’s waar ze niet tevreden over was en voegde ze wat extra foto’s en tekst toe. Wie had gedacht dat het zo makkelijk zou zijn om honderden foto’s zo snel in een prachtig boek te veranderen?

Denk je dat de Smart Assistant iets zou kunnen zijn voor je volgende project, maar wil je er graag meer over lezen? Bekijk dan onze blog: ‘Haal het maximale uit de Smart Assistant’.

Verder lezen

Themaboeken – voor een professioneel design

undefined

Als je wilt dat je boek eruit ziet alsof het door een professional is ontworpen, hoef je alleen maar een van onze 230 prachtige themaboeken te kiezen. Er zijn meerdere thema’s en stijlen voor alle mijlpalen in je leven. Het enige wat je hoeft te doen, is je favoriete foto’s naar de verschillende lay-outs slepen. Natuurlijk heb je nog steeds alle creatieve vrijheid om het ontwerp aan te passen. Mélodie maakte een prachtig boek om aan haar dochter Juliette te geven voor haar vierde verjaardag. Ze koos een thema dat ‘Aquarel dieren’ heet en voegde alle hoogtepunten toe van Juliettes geboorte tot nu. Al die speciale jeugdherinneringen waar de kleine Juliette vast en zeker blij van zal worden. Nu en in de toekomst. Erg leuk, Mélodie!

Denk je erover om gebruik te maken van onze themaboeken? Lees alles over deze eenvoudige manier om een fotoboek te maken in ‘Maak het jezelf makkelijk met onze themaboeken’.

Verder lezen

Met drie gemakkelijke manieren om een fotoboek te maken, is er voor iedereen een eenvoudige manier. Wat je project ook is. Maak je fotoboek zoals jij dat wilt en beleef je zoveel mogelijk plezier aan!

Creëer nu